Hospitalizácia na neurológii na Kramároch

shiroitora
19. jún 2016

Mame ist so synom (bude mat 4 roky ale vyvojovo max 2) dmo, autizmus atd.... na hospitalizaciu z kosic, metabolicka nas poslala k p.dr Kolnikovej.
Ja sama som na barlach(pomali na vozicku) pocula som ze od 3 . Rokov sa plati a matka ma len rozkladacie lozko a cely den je len na stolicke. Ako to je ? Ked mam papier o svojom stave daju mi vedla syna postel? Hoci ho musim aj den aj noc strazit. A je tam postielka s mrezami? V KE sme uz boli 3x hospitalizovany to uz pozname aj oni nas... no BA je pre nas novinka. Dakujem za odpovede

orsi_h
19. jún 2016

@shiroitora ahoj, my sme dosli domov z tohto oddelenia tuto stredu.. boli sme tam hospitalizovani so synom po prchode na pohotovost..
Co sa tyka platena, je to mozne ze sa plati, ale urcite nie vela.. je zopar eur n a den.
Rozkladacie llozko - ano. No mozno by ti dali aj normalnu postielku,skus tam zavolat..
Postielky pre deti- su to zelezne detske postielky, ktorych boky s a daju uplne vytiahnut hore, nespadne urcite, ani ked by sa maly postavill.
Personal bol super, aj pani dr. Kolnikova.Drzim palce.

8291
19. jún 2016

My sme ležali skoro mesiac na internej klinike ,dojčatá a tam fungovali,rozkladacie lôžka a áno celý deň na stoličke😞,ale ja mam zdravotne problémy s chrbticou,čiže manžel doniesol potvrdenie o mojom zdravot.staveod neurologicky a dostala som normálnu posteľ.No a od troch rokov sa platí doprovod 3,50/deň bez stravy,strava neviem koľko vychádza.Myslim si ze na neurologii majú rovnaký system

neodada1
19. jún 2016

Ahoj, kazde oddlenie je v BA ine. Ciste kocurkovo, tak napriklad na neurologii musis mat bezpodmienecne PAPIER o tom, ze sa liecis na chrbticu. No hadam nebudu taki hlupi a silou mocou to nebudu od teba tahat ked je ocividne, ze mas problem. Franc.barle asi nenosis na paradu.... Na chirurgii im na priklad stacilo, ze matka ma nadvahu a davali pevne lozko, bo tie rozkladacie postele, to je des. Jedna moja spolubyvajuca si po prvej noci hodila matrac na zem a lozko ani nerozkladala. No na druhej strane, ani ta kovova postels tym gumennym matracom nic moc, zobudzala som sa spotena kazde rano a to som pod sebou mala este z domu svoju plachtu a odvetravaciu podlozku.... Takze odporucam zbalit. Postielky s mrezami su pravidlo. Je to kvboli bezpecnosti. Neurologia uz ma tie nokve, no ak si mensia, ci mas taketo zdravotne tazkosti, pytaj si tu staru, bo tie nove su velmi vysoke. Ja ma 170 cm a mojho vo feb/mar 11 mesacneho syna som ledva vykladala. Zaber na chore bolave trapezy riadny. K tej stolicke, na izbach su kresla, no z kozenky takze tiez ziadna vyhra, ale ked su izby mensie a mamicky maju pevne lozka, ani dalsia stolicka sa tam nezmesti. No ako vravim, zavisi od velkosti izby. Zakonna platba by mala byt 3,32,- na den, yslim, nie som si ista, my tam este nespadame. Takze neporadim. Asi tolko. Verim, ze som pomohla 🙂 tak vela zdravicka, vam obom.

marcelatje
19. jún 2016

Ano je to tak ako pises. Doprovod plati ale uz neviem presnu sumu aj so stravou. Inak som mala pocit ze detom davaju dospelacke porcie. Moja mala nie je velky jedak a keby som nemala zaplatenu stravu najeme sa z toho obe 😀 k dispozicii je ale aj chladnicka/kuchynka pre mamicky takze ak si nieco kupis mozes to tam mat. Co sa rozkladacej postele tyka to je cista katastrofa 🙄 nepomohla ani moja nadvaha 😀 bola som vsak tehotna sice len par tyzdnov ale byvalo mi zle. Poprosila som o normalnu postel aby som si mohla lahnut aj cez den a bez problemov mi dali. Ani potvrdenie nepytali. I ked niektore sestricky sa pytali ako je to mozne te mam normalnu postel ...... Postielky su kovove ako uz baby vyssie pisali.

shiroitora
autor
19. jún 2016

@orsi_h Este by som mala otazku aky je tam system, a pravidla, da sa pouzivat invalidny kocik ??? Ale po dnesnom dni sa tak zda ze budem na voziku dovtedy.... ako je to s tym.? System v KE pozname, kedze budeme z KE vsetko si budeme musiet dokupovat. Ako je to ? Napriklad je moznost vyjst nakupit?

marcelatje
19. jún 2016

@shiroitora s tým vozíkom neviem, to som si nevšímala 😒 ale nakúpiť si môžeš, na prízemí je bufet. Obchod sa mi zdal blízko ale ak by si šla vozíkom až tak blízko to nie je 😒

loginexistuje
19. jún 2016

@shiroitora zavolaj si tam normalne na oddelenie ci ta vobec prijmu ako doprovod ak budes na invalidnom voziku nakupit jedine v bufete dolu dalo sa dohodnut so sestrickami ze ides oproti do tesca ale to okolie tam je velka cesta prechody daleko bez pomoci s vozickom eee alle teda isto tam volaj mna pred par rokmi mna odmietli tiez obmedzena hybnost ale len docasne barle som mala musel ist muz

shiroitora
autor
19. jún 2016

@loginexistuje tu nie je na vyber, nikto iny sa nevie postarat o maleho... mame aj ztp dcerku a muz sa musi postarat o nu. A kedze uradprace bol nam" ochotny" pomoct s tym ze neschvalili nam ziaden prispevok na 90% tzp dieta a 70%-ne a nemame narok ani na byvanie byvame v podnajme, muz je jediny ktory vie zabezpecit pre malu nejake financie na stravu. :( nas pripad nie je v tomto zmysle lahky

florio
19. jún 2016

Doporučujem premyslieť si otázky a zajtra okolo 13tej zavolať na oddelenie, vypýtať si vrchnú sestru a všetko sa popýtať. Aby vám rezervovali napr aj izbu s dverami, cez ktoré sa dostanete vozíkom, aby event.zabezpečili posteľ pre vás atď. Malé tesko je cez cestu, plus drogéria atď, ale cesta je dosť frekventovaná. Na prízemí sú bufety, ale drahšie ako normálny obchod. Kedysi sa dalo zajednať obedy pre sprievodcu v zamestnaneckej jedálni, ale treba sa na to opýtať.

orsi_h
19. jún 2016

@shiroitora podla mna sa inv.kocik da pouzit. Ale tiez by som zavolala na oddelenie pre info. Su tam prijemne sestricky . Nakupit dole v ramci nemocnice mozes, da sa kedykolvek vyjst.