Hospitalizácia na detskej chirurgii Kramáre s 5 mesačnou dcérou

lenkakeska
18. nov 2019

Ahojte maminy,
Písalo sa tu o tom už viackrát, ale chcem sa opýtať či je tu dáka z vás, ktorá bola hospitalizovaná s dieťaťom v poslednom období tohto roka na detskej chirurgii na Kramároch. Naša malá bude mať celkom vážnu operáciu cysty v mozgu a zatiaľ neviem na isto či nás dajú na chirurgiu ležať alebo na JIS. Ako je to aktuálne s možnosťou byť s dieťaťom na izbe? Viem, že na 4tom na neonatologickej klinike matky pri deťoch byť nesmú. Sú ubytovane na - 2 poschodí. Neviem si predstaviť týždeň nespať a lietať 6 poschodí pokažde keď bude malá plakať, nakoľko sestričky tam pokiaľ nemusia o dieťa sa nestarajú v tomto smere, vždy volajú matku nech si dieťa ukludni. V starších príspevkoch píšu mamičky o katastrofálnom stave izieb, je tomu stále tak?
Ďakujem vopred za postrehy.

lula313
18. nov 2019

@lenkakeska neviem, či ti pomoze moja skúsenosť, ale my sme ležali pred rokom na chirurgii(dcéra mala 4,5 mesiaca). Mali sme nadštandard izbu(plati sa za noc, nie deň). Bola som cely čas s dcerou, aj som si ju odviezla v tom ich kociku na operaciu. Izba bola v ramci možnosti pekna, posielam foto, jedlo pre seba si zabezpec(musela by si si platiť nemocničné a to je o nicom). Sestričky boli v pohode, boli mlade, aj mali vzťah k detom. Držím palce, aby ste to zvladli a operácia sa podarila

lenull103
18. nov 2019

@lenkakeska my sme tam boli presne pred rokom..maly mal tiež operáciu hlavičky..2 dni po operácii bol na ARO,ja som zatiaľ bola na ortopédii na izbe matiek,inde nebolo miesto..a potom mi ho vrátili a presunuli nás naspäť na chirurgiu..dostali sme samostatnú izbu,ale boli presklenne steny,maly mal problém v noci spat,bolo to náročné a tak som si vybavila nadštandard..ale bohužiaľ ten starší nadštandard,kde steny sú presklenne,ale zamaľovane..dá sa to zvládnuť,ale keď sa dá,skúste si zajednat nadštandard,máte vlastnú kúpeľňu a to je super!ale pýtajte si nový nadštandard,ako Vám tu mamka poslala fotky..čo sa týka sestričiek,veľmi milé,chápavý,dá sa s nimi na veľa veciach dohodnúť,za nás spokojnosť

lenkakeska
autor
18. nov 2019

Ďakujem za postrehy a podporu, skúsim pýtať ten nadštandard, ale dnes nám neurochirurg povedal, že majú plnú nemocnicu a že ešte sa môže stať že nám operáciu posunú o pár dní. Každopádne verím, že už aj tie bežné izby nie sú taký horor ako píšu maminy ešte z roku 2015. Mne osobne nejak spoločne sprchy a podobne nevadia, užila som si tento diskomfort na pôrodnici na Kramároch. A mala mi aj tak v noci málo spí, ale zľakla som sa, že budem musieť behať hore dole ako to je na tej neonatologickej klinike v inej časti Núdch kde mi mala ležala ako 10 dňová kvôli MRI. Tam ani jesť, ani piť sa nesmelo a len na sedenie dve kreslá a presklenné steny tiež.

vikinkamarkusko
18. nov 2019

@lenkakeska mozem sa ti na vsetko zajtra opytat sestri ma tam odlezane svoje bola tak zo synom mal nador v hlave aj cistu mu operovali bola aj otom kauza v novinach vsade ak chces spitam sa priebehu zajtrajska a napisem ti