Ahojte,
mame tento mesiac naplanovanu kratku hospitalizaciu na detskej chirurgii na Kramaroch.
Malej idu robit drobny zakrok v slabej narkoze - zoskrabanie bradaviciek (ma 2r-nespolupracuje pri vedomi).
Povedali mi, ze to bude na 2 noci hospitalizacia...tj. 1. den rano prichod -> prespat -> na 2. den sa robi zakrok -> prespat a 3. den domov.
Predoperacne vysetrenia mame robene u nasej pediatricky.
Je mozne ten prvy den po prichode, s dietatom aj odist - napr na priepustku alebo podobne a vecer sa vratit prespat a ostat uz na zakrok?
Lebo mala je zdrava, ziva...neviem si predstavit "zbytocne" tam byt celucky den.
Dakujem, za skusenosti.
Pripadne boli ste niekto tu?
http://www.euromed.name/jednodnova-chirurgia/
Ako to prebieha, je to klasicky hradene poistovnou a ake maju cakacie doby? Dakujem 🙂
O čakacej dobe tam píšu že max.do mesiaca...Treba si tam zavolať a informovať sa či robia aj konkrétny zákrok a koľko sa dopláca a podľa toho sa rozhodnúť. Najväčšia výhoda - urobia zákrok, pár hodín sa počká aby sa vylúčili pooperačné komlikácie a ide sa domov.
@kllamarka 8/2017 ten prvy den pustali domov, 4/2018 uz nie, vraj to poistovna zakazala. Maju tam ale na oddeleni hernu/skolku so spec. pedagogickami ktore sa detom pekne venuju .. mozes tam s dietatom sediet a robit nejake tvorive aktivity .. urcite je lepsie doma ale aspon nieco .. samozrejme ta jednodova by bola idealna, ak sa da tak chodte radsej tam
@kllamarka na tej jednodńovke to robia že dajú náladovku , takže potom ti tam bude asi hodinku -dve spať....U nás týmto spôsobom detičkám vyberajú nosné mandle, dieťa tam ostane 2-3hodinky a ide domov. Zároveň dajú číslo na operátora a keby čokolvek bolo, treba mu volať. Za mandle a náladovkou berú 180,- eur, ale stojí to za tie peniaze.....Dieťa nie je v strese, starostlivosť a prístup výborný....Ak si už volala koľko berú za ten zoškrab znamienok?
@mogaa EuroMed nas teda nevezme..lebo mi povedali, ze nemozu, za to, ze to je infekcne (molusky-bradavice).
Coz ako...nerozumiem celkom, lebo sa to klasicky robi v kazdej chrirugickej ambulancii a aj rovno u koznej to malej robila (prvy krat pri vedomi).
Takze jedine kramare nas odporucili.
No ale 200e neni malickost, takze to s malou snad prezijeme tie 2 dni na kramaroch. Snad nebude mat stres a dako sa tam 'zabavime'... :-/
@kllamarka My sme boli na Kramároch teraz v septembri týždeň, kvôli zápalu obličiek. Nie je to až taká sranda, ale prežiť sa to dá. Sestričky aj lekári boli fajn. Je tam aj škôlka - herrňa ako písali už vyššie, ale my sme tam neboli, malinká bola pripojená tri dni na infúzke a odpájali ju len na hygienu ☹ ale dalo sa. Doniesli nám aj hračky z tej herne, lebo sme tam šli akútne ☹ tak sme zo začiatku ani vlastné nemali... U nás dosť pomohli rozprávky, čo som jej púšťala na starom DVD-čku, normálne to nerobíme, ale to sme brali ako výnimočnú situáciu.
Ak môžem poradiť, tak jedlo pre malú, ak sa budú pýtať si pýtaj pre staršie deti - že už nepotrebuje mleté - inak je to dosť nanič - každý deň zemiakovú kašu mi malá nechcela jesť ☹ Sprevádzajúci rodič stravu nemá, môže sa stravovať na štvrtom poschodí, ale malú dvojročnú tam asi nebudeš chcieť nechať samú, takže najlepšie je si navariť dopredu - je tam v kuchynke mikrovlnka a zohriať si to, keď bude malinká spať 🙂
Normálne v izbách sú len postieľky pre deti, ale nie normálne postele, tie si maminy vyberajú až po siedmej zo skladu - sú to také rozkladacie postele na kolieskach.
Dá sa objednať aj nadštandard, by sme tam neboli, ale potom je kúpeľňa a WC v rámci izby a nie na chodbe a posteľ je tiež v izbe - normálne pevné lôžko. Stojí to ako mi vravela jedna skúsená mamička, čo bola s nami tiež na izbe cca 30€/noc.
To je asi všetko, čo ma napadlo... 🙂
@kllamarka na chirurgii si vies aj objednat jedlo pre seba a zjest si ho v kuchynke .. obedy sa oplati si objednat (hoci chutovo nic moc), ranajky a vecere radsej nieco so sebou do chladnicky, lebo suchy rozok so syrom nestoji tolko ako ti tam zauctuju a za tu sumu mozes mat ovocie aj jogurt. a na hospitalizaciu sa ide tak, ze sa registruje na recepcii dolu a potom na 1. poschodie na prijem chirurgia cakate na vase cislo na monitore a predtym alebo potom vas poslu na ARO co su tiez dvere na tej istej chodbe. (vzdy je to inak a vzdy sa tvaria ze by ste to mali vediet) potom s papiermi pojdete na oddelenie, tam dieta treba osprchovat v kupelni na zaciatku oddelenia a daju vas na izbu a predtym/potom vas este pozre lekar vo vysetrovni
@luciavaskova dakujem 🙂 my sme zase boli min rok na Antolskej so zapalom obliciek. A tam to praveze bolo dost v pohode - hlavne strava top, rovnake pre mamicky aj deti ale bolo to super mnam este sme aj taniere lizali 😀
Neviem ci sa dostaneme na novorodenecke...ze nas kludne mozu supnut aj k starsim 3-4ks na izbach dokopy.
Nadstandart si platit nebudeme..kedze cele by nas to vyslo ako zakrok v sukromnej ambulancii.
Snad to vydrzime 2 dni, hlavne nas snad pustia do tej herne...
@meluela @luciavaskova dakujem baby, este info ..kedy zvyknu prepustat domov? Asi uz pred obedom dufam 🙂
Ahojte kočky. Aj ja idem so synom na operáciu tento mesiac. Ale začína mna bolieť hrdlo. Myslíte že môžme Ist aj tak, keď synovi nič nie je?
Ešte jednu otázku mám. staci zobrat na dva dni synovi len župan? A ako je to so stravou pre rodiča? Vopred ďakujem 😀
@lubica79 tak urcite pyzamo a teplacky by sa mu zisli .. moje deti zupany nenosia, ten som nikdy nebrala ale mozno pri vacsich detoch to ma zmysel. Strava pre rodica sa da objednat .. ranajky a vecere sa neoplatia, obed je fajn si objednat .. nejaku taku menuckovu cenu to ma 3.80 ci tak nejako .. neviem ake odd idete, ale v kuchynke byva pre matky chladnicka kde sa dalu odlozit jogurty a pod.
Tým že je prijatá v nemocnici, tak si nemyslím že vám schvália nejakú priepustku, bude predsa len hospitalizovaná a ak by napr,chytila nejakú virózu tak sa zákrok nerobí....Myslím že nanajvýš vám povolia pohyb v priestoroch nemocnice. Mali ste skúsiť račej jednodňovú chirurgiu, nie klasickú nemocnicu.