Hospitalizácia a dieťa v inkubátori

12. dec 2022

Dobrý podvečer chcem sa spýtať či ste boli hospitalizované cely čas v nemocnici pokým bol vás synček alebo dcérka v inku. Alebo ste chodili len odsávať mliecko? A keď ste boli hospit tak ako dlho? Neviem či je lepšie ostať v nemocnici alebo ísť domov a chodiť každý deň.

samcinka
12. dec 2022

hlavne sa treba spýtať v nemocnici čo vám odporučia

liloastitch
12. dec 2022

To záleží od toho ako ďaleko máš nemocnicu . Ak nebude dochádzanie príliš náročné ja by som šla domov. Mňa čaká sekcia v 34 tt, malá pôjde do inkubátora ja pôjdem po prepustení domov. Nemocnicu mám 10 minút od domu. Lepšie a pohodlnejšie mi bude doma. V nemocnici zdieľaš izbu s inými, súkromie mizerné...

samcinka
12. dec 2022

Mne sa narodil syn v 33tt.V nemocnici bol dva týždne sám každý deň som nosila mlieko aj keď sme to mali ďaleko, ale za mňa to bolo hrozné,vždy som odchádzala s plačom lebo mi bolo smutno že ho tam musím nechať.Je to už 11 rokov ale keby to bolo dnes nikdy by som ho tam nenechala samého.

autor
12. dec 2022

@samcinka myslíš, že on cíti, že nie si v tej nemocnici? Chodila si k nemu každý deň?

samcinka
12. dec 2022

chodila som každý deň, nosila som mlieko, podľa mňa cíti keď je mama pri ňom,keď ho pohladí

danielahamar
12. dec 2022

Ja pred 19r. 1.5mesiaca v nemocnici "s nim" z toho bol mesiac v inkubátore, 32tt

valeriakadarova
12. dec 2022

Ja som rodila sekciou v 36tt (bábätko kvôli zlej výžive zodpovedalo 32tt), v inkubátore bola 10 dní a bola som tam v nemocnici tiež, keďže som bola hospitalizovaná už pred pôrodom veľmi som už chcela ísť domov, ale bez nej by som nešla ani keby v tom inkubátore musí ležať mesiac, ale mali sme šťastie a prepustili nás s rovnými 2kg 🙂

autor
12. dec 2022

@samcinka a ako často si si doma odsavala a koľkokrát do dňa si nosila?

@valeriakadarova a v nemocnici si chodila odsávať ako často mlieko?

valeriakadarova
12. dec 2022

Malú nosili od 6. dňa na krmenie, po každom krmení som si odsávala mlieko, vychádzalo to každé 2-3 hodiny, v noci som si mlieko neodsávala 🙂

radussska1
11. apr 2024

Ahojte mamičky.Chcem sa opítať.Mam dvojičky sú v BB v inkubatore.Darí sa im dobre.Dochádzam každý druhý deň za detičkami keďže sme s diaľky.Ale chcela by som vedieť ako to je keď nemôžem byť v nemocnici kvôli situacii doma sa starám o malé deti este.
Keď dvojičky už začnú pekne papať tak nemusím ísť do nemocnice ale pustia má snimi normalne domou? Bez toho aby som tam musela ležať? Je tu niekto kto bol v situacii ako ja??

autor
11. apr 2024

@radussska1 nedá sa zariadiť aby ti niekto pomohol s deťmi čo máš doma? Deti v nemocnici ťa mega ale mega potrebuju. Najlepšie budú vtedy napredovať. Sama mám skúsenosť, že mamky, ktoré pri detoch boli v nemocnici, tak sa rýchlo dali dokopy. Deti čo máš doma, tak sú predsalen staršie. A deticky v inkubatore sú tam samé, mali byť ešte v brusku.