Horúčky viac ako tri dni

jajuska13
3. sep 2016

Malý ma 7mes vo stvrtok sme sa vrátili z chorvátska boli sme na 5dní autom.poobede začal mať teploty nad 38 v piatok som šla k mojej dr popocuvala hrdlo pozrela nič nemal zle tak skonštatovala zubky idú mu predné horné uz ich vidno no nie celé predierajú sa v chorvátsku aj krv mu išla z tade.No ale dnes je tretí deň a teploty stále aj nad 39! Dávam.mu od začiatku čipky paralen počkám vždy 6hod včera v noci som však dala po 4hod aj nurofen cipku.skúšali sme aj sirup nurofen ale nezabral aj čipky záberu na 3-4h a potom zas teplota nad 38.je mrzuty no papat mu chutí.z čoho to môže mať?môžu to bytvozaj zuby?také vysoke teploty a tak dlho?aj teraz zas ma nad 38 už nechcem do neho pchat zas cipku ako mu ju mam inak znížiť?dala som zemiaky na zápästie nepomohlo ani octove ponožky.

emily76
3. sep 2016

@jajuska13 ja by som sla s malym na pohotovost...toto su podla mna dost vysoke teploty...neviem, jedno crp ich nezabije...ine mu nie je?

veriiii
3. sep 2016

kvoli zubkom take vysoke teploty nemoze mat....musi tam byt pridruzena infekcia..moc mu neskontrolovali?

sardinka336
3. sep 2016

@jajuska13 čípky na zrazenie teploty mu davaj a nevymyšlaj...je to male dieta a vysoka teplota nie je dobrá pre jeho organizmus, čo mu chceš nahnat febrilne krče? Fakt vas nepochopim...decko v horučkach a ,,nechcem mu uz dat čipku,,. Tak ho necháš trapiť sa v horučke, to je fasa riešenie dnešných bio matiek.. 🙂
Treba sa vratiť k pediatrovi a povedat ze teplota neustupuje a vyziadat si CRP. Na znizenie teploty moze pomoct aj sprchovanie vlaznou vodou.

jajuska13
autor
3. sep 2016

@emily76 uz sme boli dnes na pohotovosti a crp im nešlo mali nefunkčný kartu čí co.inak tiež nič len že mám dávať naďalej cipky

jajuska13
autor
3. sep 2016

@veriiii moc mal v poriadku ani uška nie sú citlive

jajuska13
autor
3. sep 2016

No ale na l etakoch sa meodporucuje viac ako tri dni dávať lieky proti horucke

emily76
3. sep 2016

@jajuska13 no ak nefungovalo crp, mohli aspon krv zobrat..no nic, davaj cipky podla potreby, osprchut vlaznou vodou, ak ma okolo 39, tak aj zabaly mozes skusit. A v pondelok k lekarke.

veriiii
3. sep 2016

@jajuska13 no fasa ze na pohotovosti nemali funkcne crp.. 🙄 ..zo zubkov nema tak pretrvavajuce teploty..( i ked mnohi rodicia trvaju na tom,ze pri prerezavani su take teploty-su ale mie z prerezavania samotneho..,pravdaje taka,ze pri prerezavani byva znizena imunita a dieta nieco chyti)..

sardinka336
3. sep 2016

@jajuska13 tak samozrejme ze to tam musia napisat...lebo sa zichruju a ak to nejaku dobu nezabera tak treba navštivit lekara. Niekedy aj ta choroba sa ,,vyvíja,,. Ja som tak išla s dcerou ked mala 2 dni teplotu a na vyšetreni nevidela doktorka nič....a o dalšie dva dni uz z toho bola choroba, sople alebo čo to uz bolo. To iste aj syn...išla som s nim hned ako začal teplotovat a nič take mu nenašla a o dalších x dni uz mal aj CRP vyskočene a musel dostat ATB. To mi povedala aj doktorka, ze niekedy sa ta choroba hned neprejavy. Takze treba ist k lekarovi znova.

veriiii
3. sep 2016

@jajuska13 na letakoch sa neodporuca dlhsie ako 3 dni,preto lebo vtedy uz ozaj treba aby si navstivila lekara..tie viac ako 3 dni sa myslia teda bez odporucania lekara..nie ze by ublizili v tomto pripade ,ale preto ze uz treba stanovit diagnozu.. i ked u deti aj skor..

ewelyn3
4. sep 2016

Moze to byt siesta choroba...ak mu nic ine nie je (myslim hrdlo, hnacka, zvracanie)...to byvaju horucky nad 39 cca 4 az 5 dni...potom zrazu ustupi horucka a dieta sa vyhadze drobnymi vyrazkami po celom tele alebo len na hrudi. Na to su dobre davat fenistilove kvapky, upokojuju dieta, lebo vyrazky aj svrbia..ale 7 mesacny sa este neposkriabe. Nase dve dcery to tiez mali, takze poznam z osobnej skusenosti! Ked je teplota nad 39, treba urcite dat cipok, to ani nerozmyslaj ze nedas, ked bude mat dlho taku vysoku horucku a ty mu ju nezrazis, mozes mu uvarit mozog. Dobre su aj zabaly, vyzliect len do plienky, namocit uterak do vlaznej vody, vyzmykat a zabalit dietatu aspon hrudnik a chrbat tym uterakom, na to dat este aj suchy a drzat aspon 5 minut...jasne ze sa dieta bude metat a revat, ale treba mu stale hovorit ze to treba a ze je to pre neho dobre...mozet to opakovat 3x...
Neboj, vyzera to fakt na tu siestu chorobu..to je virusoveho povodu, takze lieky sa nedavaju, za chvilu to prejde...stvrty den je vacsinou zlomovy, samozrejme ze ked to neprejde, treba trvat na tom crp..ist inemu doktorovi a podla toho sa dalej odrazit. Drzim palce!

jajuska13
autor
4. sep 2016

@ewelyn3 boli sme ráno zas na pohotovosti a crp menej ako 8.ráno mal ešte 38,7 a v priebehu dňa už teplota sama klesá ale ešte vystúpi na 38 potom 37.7 ale iz som copok od noci nedala

jajuska13
autor
4. sep 2016

Takže crp mal menej ako 8 teplota dnes ešte okolo 38 ale uz zatiaľ n evystupila na 39.mal už aj 37,7 uz čipky nedávam naposledy v noci.dr hovoril a ze virusove niečo nevedela tiež co to môže byť.6 chorobu mala aj dcérka ale nemala také vysoké teploty a už ma tretí deň sa vychádzala malý nie je dnes je 4 deň co ma teplotu

atenna
4. sep 2016

Moja mala pri prvom ocnom zube 5 dni 39,5!Pri stolickach bezne 3 dni 40tky.