Horúčky od štvrtka

9. júl 2023

Ahojte , dcérka má 6r od štvrtka horúčky nad 38.5
Vo štvrtok sme šli na pohotovosť nedostala nič
Že len zrážať, v piatok po 6-7h mala znova horúčky
V sobotu sme šli znova na pohotovost pridala sa hnačka . Dostala antibiotiká
Už mala hrdlo zapálené
Sťahovali sme nurofenom a sprchou .
V noci pekne prespala
Nad ránom začala vracať. Horúčka zas 38.5
Keď začnú účinkovať antibiotiká? Alebo čo ešte robiť aby som jej pomohla ? Vodu pije dosť veľa , jesť papa tak 1-2 denne trošička
Ale čo ďalej ja už neviem
Ďakujem za odpoveď

domka222
9. júl 2023

Len či jej tie ATB teraz tiež nedráždia žalúdok. Iba včera ich dostala,čiže cca v utorok by mohli začať účinkovať

luliu
9. júl 2023

Osobne nechápem to, že stále chodíte na pohotovosť.... Treba vždy pockat aspoň 3 dni a nie hneď utekať 😉 Aj ATB potrebujú cas

patka06
9. júl 2023

Vyzerá to skôr na virozu. Podľa čoho určili, že potrebuje ATB?
Zvracať môže aj z liekov
Účinok ATB sa prejaví na 3. deň

autor
9. júl 2023

@luliu hnačky a vracanie podľa vás nie sú vhodné ísť na pohotovosť? Keď nemá žiadne lieky a horúčky niekedy aj 40 ?

autor
9. júl 2023

@patka06 crp

patka06
9. júl 2023

Súhlasím s luliu, hnačky, vracanie a teplota nie je stav na pohotovosť, pokiaľ nie je dieťa výrazne dehydrované,
K lekárovi - nie na pohotovosť, ak teplota a ostatné príznaky trvajú dlhšie ako tri dni a nezlepšujú sa.

gelifil
9. júl 2023

A co by si chcela? Je normalne chora....skor virus podla mna takisto. Ake mala crp? Choroba musi prejst a to netrva 1 den....a jej sucast je aj teplota.

asocial
9. júl 2023

Na pohotovosť sa nechodí prvý deň horúcok, ani druhý.. áno, pokiaľ má dieťa 6 mesiacov ale nie 6 rokov, len zbytočne predlžujes čakanie deťom v horšom stave prepáč. Pokiaľ pije dost a horúčky postupne klesajú, netreba pohotovosť, prípadne, ak neklesajú tri dni a dieťa je ozaj v stave, že vidíš, že je zle, potom ísť. CRP prvý deň ti ukáže väčšinou aj tak nič

luliu
9. júl 2023

Nie, určite to nie je stav na pohotovosť. S teplotou sa na pohotovosť nechodí, najskôr po 3 dňoch k vášmu lekarovi, skôr to nemá význam, testy nič neukážu, presne ako vo vašom prípade, keď ste boli prvýkrát.

domka222
9. júl 2023

Nemá žiadne lieky? Myslím, že proti teplote si mala. Na hnačku a vracanie diéta. Hrdlo môže mať zapálené z vracania. Je dosť možné, že ATB užíva zbytočne a narobia ešte viac zla so žalúdkom. A ak má vírus, užíva ich zbytočne

majusqwa
9. júl 2023

hnačky a zvracanie sú na domácu liečbu, ak nejde o extrém, že je dieťa apatické, má bolesti,... pokojne ich mohla chytiť práve na pohotovosti a ani by ma to neprekvapilo.

autor
9. júl 2023

@majusqwa ma to zo škôlky

autor
9. júl 2023

@domka222 vracala zo soplov

autor
9. júl 2023

@asocial veď čítajte že crp mala vysoké ... Však nie som retard
Horúčky má stále vysoké