Ahojte . Prisli sme z dovolenky z tatier. Na druhy den doma sa mala zobudila z vysokymi teplotami (39-40) ktore nesli zrazit cely den. Skusala som vsetko (zabaly, sprcha, citron do ponozky, zemiak do ponozky, octove obklady a lieky samozrejme) Najvic sa mi podarilo zrazit na 38 aj to len na chvilu. Na druhy den ske sli k dr kde dostala atb lebo ze mala zvysene crp(neviem kolko). Dnes je druhy den co ich berie a cela sa vysypala. Na tvari -lica, okolo ust, zadna strana stehien, ruky zvnutornej strany pod pazuchou kusok… Proste neviem ci to mala z antibiotik ale radsej sme sli na pohotovost. Tam jej atb vysadili lebo crp mala 16. Vraj netreba antibiotika a dali nam fenistil na tie vyrazky ze nejaka alergicka reakcia na citrus. Kukala som ako puk lebo viem ze nic take nejedla a dr ma presviecal ze urcite hej🫠..Tak teraz netusim co jej je a bojim sa ze ked vysadim tie atb zase jej vyskoci crp a teplota (nemala uz dva dni- odkedy sme zacali brat atb)… Ja vobec neviem co robit a co to moze mat. 7mu chorobu sme uz prekonali aj 6tu. Mala je vesela ani nevyzera ze jej nieco je. Nemate skusenost niekto.??? atb sme mali cefzil.. mala ma 2,5roka
@66bublinka66 citron papa uz asi rok. Nikdy nemala problem
Pri CRP 16 nemusí brať ATB ... tie vyrážky má za mňa z tých ATB - alergická reakcia ... možno má nejaký vírus, teraz je toho všade plno ... aj COVID-19 je zas hodne rozšírený.
@nikol1288
@dzulli1980 den predtym mala urcite vyssie crp inak by jej nas dr nedal antibiotika on nedava ked netreba. Zial som sa nespytala kolko mala crp kedze som mala dost co robit s nou kedze ma paniku z lekarov
Ono ťažko povedať, pri ATB dochádza k zlepšeniu po 48-72 hodinách, neviem, aké mala CRP predtým, no pri 16 to ozaj nie je na ATB a myslím, že za jeden deň by jej nejako drasticky CRP neznížili ... za mňa sú tie vyrážky alergická reakcia na ATB ... moja dcéra máva také virózy, že 3, 4 dni teplota cez 40 st., CRP nízke (naposledy mala 27), takže len symptomatická liečba ... pri ATB je to vabank, keď sa začnú užívať, mali by sa dobrať, inak sa môže stať, že nabudúce nezaberú ... zároveň oslabujú imunitu, takže ak nemá v organizme baktériu, zbytočne ich berie ...
@nikol1288
Ahoj,nasa mala taketo hrdlo pri sarlachu. Vysoke teploty,bolest hrdla,vysyp. Svrbelo ju to. Malinovy jazyk. Skus pozriet na nete ci to nebude ono.
@dzulli1980 neviem veru ani ja ake mala predtym crp . ale snad bude ok ked jej ich vysadim. A sama som prekvapena ze jej dr jej dal atb lebo on nechce davat a je proti tomu . Pondelok sa ho opytam kolko mala crp a snad jej dovtedy zas nestupne teplota alebo crp
@katkasmacka a Vam to preslo ako? mali ste antibiotika? idem to pozriet
Suhlasim s nazorom, ze atb sa len tak nevysadzaju a musia sa dobrat (aj ak bola liecba zle nastavena). To crp neviem aku ma vypovednu hodnotu - mohli ho podla mna uz ovplyvnit atb a treba brat do uvahy aj to, ze prve crp bolo robene skoro a malo by sa robit az na treti den horuciek … takze je moznost, ze prva doktorka brala do uvahy, ze je to len druhy den teploty a uz vyskocilo crp, pozrela priznaky a tak dala atb.
Nemoze to byt sarlach/sarlachova angina? Tam ucinkuju jedine atb. Ta je cele leto velmi rozsirena
Ja by som jej nevysadila tie ATB. Podľa tých úst mi to nepríde ako alergia…
Môžem sa spýtať kde konkrétne ste boli v Tatrách (ubytovanie)?
@nikol1288 ak by mala mala sarlach ( da sa zistit u dr. rychlotestom alebo, co ale dlhsie trva, z krvi), su nutne atb!!! 10 dnove a nasledne kontrola u dr. vratane mocu.. sarlach nie je sranda a nasa dr.k tomu velmi zodpovedne pristupovala, aj nam vysvetlila vsetky rizika a zdoraznovala velmi kludovy rezim ( dokonca do skolky som musela davat hlasenie a mali to aj na dversch vycapene, ze v skolke sa vyskytol sarlach)
A kedze to vyzera u malej dost zvlastne, tak by som sa na tvojom mieste doktora spytala aj na toto. Mne to totiz tiez nepripada ako alergia, ale nie som doktor. Deti lietaju, aj ked su chore, staci, ze nemaju teplotu.
@zuza265 ono aj na pohotovosti viac menej hadali a ked vysli vysledky crp tak ich rozhodol dr vysadit. Sama neviem ci su vyrazky dosledkom choroby alebo alergicka reakcia na dany liek. Som z toho uz na prasky a uz sa len modlim nech sa jej nevrati do pondelka teplota lebo ma uz slak trafi.
@nikol1288 na sarlach treba antibiotika
@nikol1288 a nemohlo to byt z citrónu v ponozke?