Ahojte. V pondelok sme počas dňa cestovali cca 10 hodín na dovolenku. Cesta prebiehala ok. Večer po príchode som na synovi (4 roky) videla, že je nejaký malátny - odmerala som mu teplotu, mal 38,5°C.
Dala som mu nurofen, podarilo sa nám ju zraziť na 36,5°C. Ráno znovu 38,5°C. Znovu nurofen, znovu sme zrazili. Cca 6-8 hodín sa teplota držala ok. Bolo pod mrakom, tak sme sa šli na poprechádzať a naobedovať. Nie sme pri mori, ale aj tak je tu dosť teplo.
Po návrate na hotel, znovu 38,8°C. Znovu sme zrazili a v noci znovu 38,8°C. Syn sa na nič nesťažuje, nič ho nebolí, žiadne sople, ani nič podobné.
Viem, že deti sú citlivejšie pri zmene prostredia a ani dlhšie cestovanie niektorým nerobí dobre. Stretli ste sa s tým, že by mali vaše deti horúčku z cestovania a zmeny prostredia? Ak áno, ako dlho to u vás trvalo? Muž ma presviedča, že je to z toho, mne sa však zdá, že to trvá už dlho...
@anjelicek26 áno, my tiež cestujeme často, aj dlhšie trasy a zatiaľ ok. Nikdy sme však nešli na juh do takého tepla ako teraz. Asi len panikárim 🙂
@diewcatqoo počula som o tom, že deti mali teplotu, keď niekam išli. Ale teplota vybehla len raz, potom už bolo všetko v poriadku. Vo vašom prípade by som išla k lekárovi, lebo teplota vybehne znovu, keď ju zrazíš.
@diewcatqoo dva dni vracajuca sa teplota po odzneni ucinku liekov na teplotu, to najskor nieco chytil a je naozaj chory.
Len kym sa to nevyvinie, nebudes vediet co. Ale moze si s tym poradit aj jeho telo samotne. Nemusi to mat ziaden dalsi prejav a ustupi to. Nemozu mu ist zubky? Niekedy to prebehne bez placu a nepokoja, ale teplota je.
Zatial nic namahave s nim nerobte a uvidis.
@diewcatqoo nepanikáriš, dieťa máš jednoznačne choré. určite kľudový režim a ak nebude prechádzať - lekár
@moonlight1210 zubky to nebudu, tie už má všetky. Má 4 roky.
@elizabet173 asi ešte počkáme, ako sa to bude vyvíjať dnes a ak bude teplota znovu stúpať, asi sa vrátime zajtra domov.
Je mi to ľúto, pretože sme vyhodili dosť peňazí za hotel, kde je veľa vodných atrakcií pre deti a syn je nešťastný z toho, že nemôže do vody.
ste v zahraničí? však aj tam sú lekári ... možno zistí čo sa deje či rečová bariéra?
Ist k lekarovi, toto nebude z cesty ako takej
@deti95060810 sme v meste, kde, ako som zistila, je s anglictinou problem. A priznam sa, ze mam trochu aj obavy z tunajsieho zdravotnictva. Mam vacsiu doveru v zdravotnictvo v krajine, ktorej byvam (zijem v zahranici, nie na slovensku).
Ale ak to bude nevyhnutne, samozrejme, k lekarovi pojdeme. Uvidime, ako sa to bude vyvijat dnes.
@diewcatqoo nepanikár a nevracaj sa hneď domov. Podľa mňa čím skôr k tomu lekárovi pôjdeš, tým skôr môže byť dieťa fit. Veď ho nejdú operovať, neviem teda v akej destinácii si, ale s teplotou by som k lekárovi išla. Synovi sľúb, že aj keby nemohol ísť na tie atrakcie, nájdete podobné v blízkosti domu ešte toto leto, aby nebol smutný
My sme cestovali skoro 20h, horúčava, prestupy, dlhé presuny s ťažkou batožinou a syn prvú noc úplne horel, na druhý deň bol fit
@kaktus87 áno, toto sa stáva, dieťa môže byť dehydrované, unavené, ale oddýchne si, doplní tekutiny a je fit. Ale ak teplota opakovane stúpa, tak by som išla k lekárovi
Baby, tak nakoniec to bola siesta choroba. Pockali sme a hned na druhy den mu teplota klesla a osypal sa. Potom uz znovu vystrajal ako besny 🙂
38,5-8 nie je nejaka dramaticka horucka. Lieky mas, dajte kludovy rezim, drzte sa trochu mimo slnka a urcite bude coskoro lepsie. S cestovania to nebude, skor nejaka viroza. My s detmi cestujeme par krat rocne, ci 9h trasy autom alebo letecky...nikdy nic.