Ahojte maminy dneska som bola s 3 ročnou dcérkou u Dr nakoľko od včera mame teploty a začala kašľať...crp mala zvýšené 23 dali nám ATB..teraz poobede dcérka horúčka 39.3...poraďte mi prosím pri akej vysokej teplote sa majú robiť zábaly alebo ako zraziť horúčku..nurofen dáko nie a nie zraziť teplotu...dávala skm jej studené obklady na čelo ale ona to nechce ona pri tom veľmi plače...ako znížiť teplotu prosím vás...lebo toto je už fakt dosť vysoká teplota a mam o ňu veľký strach ☹
Ak máte dáke skúsenosti poraďte...moja dcérka také teploty ešte nemala a mam prvé dieťa
Ja zrazam ked ide nad 39 ,kazda mamicka ma iny sposob,nedavno nam z RZP radili takto- zabal davat ak su teple nohy a ruky,vlaznou plienkou potierat hrudnik a prikladat na triesla,chladit 10 min prestavka 3 min,opakovat kludne aj 10 krat,nam pomohlo
@veronika1681995 nurofen davate spravnu davku?ja som riesila v novembri malej nesla dole a nakoniec malu dávku som davala
Ja vždy kombinujem s Paralenovými čípkami. Nurofen, keď slabo zaberie, tak o hodinu čípok.
@zuzkaa1991 dávam....však polovica váhy sa dava
@joesvk to sa môže? O hodinu dat liek od teploty
@veronika1681995 Môže. Akože nie Paralen každú hodinu. Ale keď nezaberie Nurofen, to vidíš po hodine, tak pridaj Paralen.
Paralen a nurofenom sa môžem obmieňať minimálne po 3,5 hodinách a nie po hodine ....určite nie po hodine veď sa predavkuje .....ak nepomáha tak napustiť vlažnú vodu posadiť a trošku oblievať ....na nohy potom dať zemiak na päty .
@veronika1681995 mne doktorka radila posadit dieta do vane a normalnou prijemnou vodou a nechat mu ju vychladnut. A nech sa tam poclapka.
Octove ponozky 3 dieliky vody 1 octu rozmiesat namocit do toho ponozky a dat na nohy....a necgat 2) minut potom znova namocit a znova na nohy...poradila mu to stara mudr na pohotovosti ked bol maly s covidim co mu teploty nesli vobec dolu
Vyzliect do tensej vrstvy, nechat telicko chladit vzduchom, dostatok tekutin kazdu pol hodinu, aj keby striekackou, studene do dlane napr.uhorky, vajicko a kamaratka zdravotna sestra poradila rozkrojeny platok zemiaku do ponozky. Inak viac ako teplota ma zaujima stav dietata - ak neplace usedavo, nie je apaticke a komunikuje, pije, pokojne spi, 39,3 nie je drama. Skore uzdravenie zelam 🌸
@joesvk moja dcérka mala dva dni teplotu teraz už dva dni a dve noci bez teploty ..je možné že by sa teplota ešte vrátila???? Pýtam sa lebo dnes sa mi zdá dáka tepla...ale keď jej odmeriam na bezdotykovom nameria mi 37
@veronika1681995 na pohotovosti mi kázal tato: Na nohy hrubé ponožky, ruky zahrievat. Studený uterák len na hrudník,vymeniť po 5 sekundách (5×5 sekund). Urobiť trikrát. Odmerať teplotu. Zrazat do teploty 38.