Horúčka u trojročného dieťaťa

veronika1681995
20. apr 2022

Ahojte maminy dneska som bola s 3 ročnou dcérkou u Dr nakoľko od včera mame teploty a začala kašľať...crp mala zvýšené 23 dali nám ATB..teraz poobede dcérka horúčka 39.3...poraďte mi prosím pri akej vysokej teplote sa majú robiť zábaly alebo ako zraziť horúčku..nurofen dáko nie a nie zraziť teplotu...dávala skm jej studené obklady na čelo ale ona to nechce ona pri tom veľmi plače...ako znížiť teplotu prosím vás...lebo toto je už fakt dosť vysoká teplota a mam o ňu veľký strach ☹
Ak máte dáke skúsenosti poraďte...moja dcérka také teploty ešte nemala a mam prvé dieťa

floren
20. apr 2022

@veronika1681995 na pohotovosti mi kázal tato: Na nohy hrubé ponožky, ruky zahrievat. Studený uterák len na hrudník,vymeniť po 5 sekundách (5×5 sekund). Urobiť trikrát. Odmerať teplotu. Zrazat do teploty 38.

riskoh
20. apr 2022

Ja zrazam ked ide nad 39 ,kazda mamicka ma iny sposob,nedavno nam z RZP radili takto- zabal davat ak su teple nohy a ruky,vlaznou plienkou potierat hrudnik a prikladat na triesla,chladit 10 min prestavka 3 min,opakovat kludne aj 10 krat,nam pomohlo

zuzkaa1991
20. apr 2022

@veronika1681995 nurofen davate spravnu davku?ja som riesila v novembri malej nesla dole a nakoniec malu dávku som davala

joesvk
20. apr 2022

Ja vždy kombinujem s Paralenovými čípkami. Nurofen, keď slabo zaberie, tak o hodinu čípok.

veronika1681995
autor
20. apr 2022

@zuzkaa1991 dávam....však polovica váhy sa dava

veronika1681995
autor
20. apr 2022

@joesvk to sa môže? O hodinu dat liek od teploty

joesvk
20. apr 2022

@veronika1681995 Môže. Akože nie Paralen každú hodinu. Ale keď nezaberie Nurofen, to vidíš po hodine, tak pridaj Paralen.

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miselar
20. apr 2022

Paralen a nurofenom sa môžem obmieňať minimálne po 3,5 hodinách a nie po hodine ....určite nie po hodine veď sa predavkuje .....ak nepomáha tak napustiť vlažnú vodu posadiť a trošku oblievať ....na nohy potom dať zemiak na päty .

moninah
20. apr 2022

@veronika1681995 mne doktorka radila posadit dieta do vane a normalnou prijemnou vodou a nechat mu ju vychladnut. A nech sa tam poclapka.

marlent
20. apr 2022

Octove ponozky 3 dieliky vody 1 octu rozmiesat namocit do toho ponozky a dat na nohy....a necgat 2) minut potom znova namocit a znova na nohy...poradila mu to stara mudr na pohotovosti ked bol maly s covidim co mu teploty nesli vobec dolu

zuzudrnda
20. apr 2022

Vyzliect do tensej vrstvy, nechat telicko chladit vzduchom, dostatok tekutin kazdu pol hodinu, aj keby striekackou, studene do dlane napr.uhorky, vajicko a kamaratka zdravotna sestra poradila rozkrojeny platok zemiaku do ponozky. Inak viac ako teplota ma zaujima stav dietata - ak neplace usedavo, nie je apaticke a komunikuje, pije, pokojne spi, 39,3 nie je drama. Skore uzdravenie zelam 🌸

joesvk
21. apr 2022

@miselar Manžel je lekár. Vždy to tak robíme.
Nikdy nepredávkujeme. Sú to dve skupiny liekov.
A samozrejme odstup potom od ďalšej dávky približne 5 hodín.

miselar
21. apr 2022

@joesvk čiže dávate po hodine nurofenu Paralen?nieje to nebezpečné ?

joesvk
21. apr 2022

@miselar Áno.Už po hodine je jasne, či Nurofen zabral. Keď vidím, že Nurofen nezabral, tak presne tak už po hodine Paralen. A toto opakujem zvyčajne o 5-6 hodín....
Oveľa nebezpečnejšie je poškodenie dieťaťa, ak nastanú febrilné kŕče.

veronika1681995
autor
23. apr 2022

@joesvk moja dcérka mala dva dni teplotu teraz už dva dni a dve noci bez teploty ..je možné že by sa teplota ešte vrátila???? Pýtam sa lebo dnes sa mi zdá dáka tepla...ale keď jej odmeriam na bezdotykovom nameria mi 37