Horúčka u ročnej dcérky

sophie148
1. máj 2018

Maminy, pravdepodobne nám idú stoličky, dcéra (1rok) má teploty a to až nad 39. Začalo to včera. Dávam panadol čipky..ale! Potrebujem každé štyri hodiny s niečím striedať a nurofen sirup mi vyvracia. Nejaká náhrada za nurofen? Alebo nejaké overené babské rady na zníženie teploty ? Ďakujem

ave17
1. máj 2018

Nurofen čipky,keď sirup neznesie.

sophie148
autor
1. máj 2018

Čiže môžem striedať Paralen čipky a nurofen čipky každé štyri hodiny áno ?

pininka
1. máj 2018

Mozes to striedat po dvoch hodinach, to povedala mne doki.

lericenkam
1. máj 2018

Ahoj, mozes dat malej zabal na hrudnik a tiez chladit celo, ak lezi, robili nam to takto v nemocnici, kym zabrali lieky.a vela pit. Vsetko dobre

ankare
1. máj 2018

Môjmu takmer 3r. vždy dávam cipky. Rychlejsie zaberu, nezatazia žalúdok a vyhnem sa vracaniu. Držte sa, rýchle uzdravenie!

luliu
1. máj 2018

@sophie148 áno každé 4h môžeš striedať paralen a nurofen čipky. Ak je horúčka vysoká, tak aj každé 3h

wewa125
1. máj 2018

Ako vies ze zuby? Zuby nad 39 su malokedy bez na pohotovost alebo zajtra k dojtorke ak potrebuje kazde styri hodiny to nie je dobre. My sme tak mali zapal obliciek utejaj a necakaj

luliu
1. máj 2018

@wewa125 bežne máva syn také vysoké teploty, že musím striedať každé 3h a nie je to nič vážne. Len vírus pripadne iné ľahšie ochorenie. Nie je pravda ze to musí byť niečo vážne. Na pohotovosť je zbytočné ísť, keď nemá teplotu dlhšie, kľudne stačí zajtra k dr

bibyke
1. máj 2018

Kazde 3hodiny mozes striedat aj cipky paralen s nurofenom a ja pri tak vysokej horucke pouzivam este aj dermaplic naplaste na celo pre deti a sprchovat vo vlaznej vode,nie v studenej!

ankare
1. máj 2018

@wewa125 môj mal 40tky zo zubov. Veľa zubov sme si odhoruckovali.

lindusss2016
1. máj 2018

Nejde o to, ci striedas cipky so situpim, ale o striedanie ucinnej latky paracetamol - ibuprofen

lubik87
1. máj 2018

@pininka absolútne nie po dvoch hodinách veď predávajúceho dieťa

zabina27
1. máj 2018

Ak sa stále horúčky vracajú, zabrala by som ráno moč a šla k dr, tiež sme tak mali zápal obličiek. Najneskôr vo štvrtok, ak by to neprestalo, dovtedy zrážať. U nás tiež zabrala sprcha normálnej teploty, cca 36-37 stupňov, proste o trochu nižšia ako je tá horúčka, nech len trochu ochladí, aby neprišli kŕče. A sprchu a zabal nerobiť, keď sú studené ručičky, nožičky

luliu
1. máj 2018

@pininka 2h isto nie, najskôr 3h. Aj v nemocnici tak dávali. Ak nezaberá, tak zrazat fyzikalne

zuzina316
1. máj 2018

Tiež som mala info ze striedat po 4 hod. Cize nie po 2.

1975renca
1. máj 2018

@sophie148 nurofen cipky vraj velmi v zadku stipu,ak by bol plac a nebudete vediet z coho...

mondolina
1. máj 2018

Striedat môžte ale nemôžete prekročiť dennú maximalnu dávku vypočítanú podľa hmotnosti dieťaťa, dávať zábaly, sprcha vlažnou vodou, je veľa spôsobov

pininka
1. máj 2018

@lubik87
@luliu baby ste ma zle pochopili. Da brufen, po dvoch hodinach da paralen, po dvoch zasa brufen, cize oba lieky bude davat po 4 hodinach. Kazde z nich je na inek baze a preto sa mozu takto kombinovat.

1975renca
1. máj 2018

@pininka môžu sa takto kombinovat, ale určite nie po 2.hodinach,co ja viem po 4.hodinach lieky s inou ucinnou látkou a to,ze sa nemocnici striedaju častejšie ,aj po 3.hodinach je logické,maju tam k dispozicii lekára a rozne ine lieky v pripade potreby,keby niečo...

pininka
1. máj 2018

@1975renca ja som to nikdy takto nekombinovala, lebo moje deti taketo horucky nemaju, mne to povedala moja detska, aj sestre lebo jej mala mava vysoke, cez 40 a po hodine co jej klesne,vystupa nazad. Segra to tak robila a bolo to ok. Ale nevravim ze to ma kazdy bezne doma skusat.

1975renca
1. máj 2018

@pininka ano presne,co lekar to ina informácia,teraz ma moja mala akurat tri dni 40.tky a pravdupovediac som sa skôr ako po 4.hodinach nneodvážila kombinovať,takto mi to povedali 3 lekári nezávisle,tak radsej ochladzovanie,zabaly ktore sa mi zdaju omnoho účinnejšie ako lieky,ide o to,ze to clovek nikdy neodhadne,každý liek sa inak rychlo metabolizuje,inak rychlo a inak dlho ucinkuje a to si vyratat nevieme,spoľahnúť sa len na odhady...ja takto neriskujem,poskodzuje to obličky

luliu
1. máj 2018

@pininka určite nie každé 2h, najskôr po 3 h

pininka
1. máj 2018

@1975renca presne ako pises, mne ked to povedala, tak som si hned vravela ze to je dobry nasup pre telo, nastastie som to ozaj nemusela takto riesit pri detoch. Jedine sebe som taky nasup dala, ked ma boleli zuby a nic nezaberalo.

leeenka26
1. máj 2018

@wewa125 moze to byt kludne iba virus. Pri nom my mame 40tky aj a tazko zrazitelne, striedanie á 4 hod cipky. Ale urcitr dr jasne. Treba crp.

tinaa64
3. máj 2018

Moja mala 39.7 tiez som myslela ze zuby...nakoniec crp vuslo 109 a potvrdila sa angina

tinaa64
3. máj 2018

Moja mala 39.7 tiez som myslela ze zuby...nakoniec crp vuslo 109 a potvrdila sa angina

1975renca
3. máj 2018

Dcérke vyslo teraz crp hranicna hodnota,cize nieco medzi a virusovym a bakterialnym,po 3.dňoch 40.teplôt bola na rentgen pluc, a ma zapal priedusiek,cize po 24.hodinach crp je este skoro robit