Maminy, pravdepodobne nám idú stoličky, dcéra (1rok) má teploty a to až nad 39. Začalo to včera. Dávam panadol čipky..ale! Potrebujem každé štyri hodiny s niečím striedať a nurofen sirup mi vyvracia. Nejaká náhrada za nurofen? Alebo nejaké overené babské rady na zníženie teploty ? Ďakujem
Čiže môžem striedať Paralen čipky a nurofen čipky každé štyri hodiny áno ?
Mozes to striedat po dvoch hodinach, to povedala mne doki.
Ahoj, mozes dat malej zabal na hrudnik a tiez chladit celo, ak lezi, robili nam to takto v nemocnici, kym zabrali lieky.a vela pit. Vsetko dobre
Môjmu takmer 3r. vždy dávam cipky. Rychlejsie zaberu, nezatazia žalúdok a vyhnem sa vracaniu. Držte sa, rýchle uzdravenie!
Ako vies ze zuby? Zuby nad 39 su malokedy bez na pohotovost alebo zajtra k dojtorke ak potrebuje kazde styri hodiny to nie je dobre. My sme tak mali zapal obliciek utejaj a necakaj
Kazde 3hodiny mozes striedat aj cipky paralen s nurofenom a ja pri tak vysokej horucke pouzivam este aj dermaplic naplaste na celo pre deti a sprchovat vo vlaznej vode,nie v studenej!
Nejde o to, ci striedas cipky so situpim, ale o striedanie ucinnej latky paracetamol - ibuprofen
Ak sa stále horúčky vracajú, zabrala by som ráno moč a šla k dr, tiež sme tak mali zápal obličiek. Najneskôr vo štvrtok, ak by to neprestalo, dovtedy zrážať. U nás tiež zabrala sprcha normálnej teploty, cca 36-37 stupňov, proste o trochu nižšia ako je tá horúčka, nech len trochu ochladí, aby neprišli kŕče. A sprchu a zabal nerobiť, keď sú studené ručičky, nožičky
Tiež som mala info ze striedat po 4 hod. Cize nie po 2.
Striedat môžte ale nemôžete prekročiť dennú maximalnu dávku vypočítanú podľa hmotnosti dieťaťa, dávať zábaly, sprcha vlažnou vodou, je veľa spôsobov
@pininka ano presne,co lekar to ina informácia,teraz ma moja mala akurat tri dni 40.tky a pravdupovediac som sa skôr ako po 4.hodinach nneodvážila kombinovať,takto mi to povedali 3 lekári nezávisle,tak radsej ochladzovanie,zabaly ktore sa mi zdaju omnoho účinnejšie ako lieky,ide o to,ze to clovek nikdy neodhadne,každý liek sa inak rychlo metabolizuje,inak rychlo a inak dlho ucinkuje a to si vyratat nevieme,spoľahnúť sa len na odhady...ja takto neriskujem,poskodzuje to obličky
Moja mala 39.7 tiez som myslela ze zuby...nakoniec crp vuslo 109 a potvrdila sa angina
Moja mala 39.7 tiez som myslela ze zuby...nakoniec crp vuslo 109 a potvrdila sa angina
Dcérke vyslo teraz crp hranicna hodnota,cize nieco medzi a virusovym a bakterialnym,po 3.dňoch 40.teplôt bola na rentgen pluc, a ma zapal priedusiek,cize po 24.hodinach crp je este skoro robit
Nurofen čipky,keď sirup neznesie.