Horúčka u dvojročného dieťaťa

19. okt 2022

Malý má horúčku 38,6
Pred hodinou som mu dala čipku vôbec nezabrala .
Predtým mal tiež čipku ale po 3 hodinách horúčka znova.
Kedy môžem dať najskôr nurofen? Mám pocit že ten zaberá super...čipku som zvolila preto lebo aj zvracal.
Neviem ako mu to zraziť.

paciko9
20. okt 2022

Sirup a čipok sa može kludne dat na striedacku po 3 hodinach, ked neklesa teplota.

barbie1981
20. okt 2022

Po 3-4h sa môže dať ale mala by si vystriedať nurofen s Paralenom, 38,6 nie je až taká brutálna teplota, je syn nepokojný? Spí alebo je mrchavy a placlivy? Moc ho nezakryvaj iba bavlnenou plachtou a daj tenké pyžamo.

majamat
20. okt 2022

ako sa tu uz pise, mozes kludne po 3hod kombinovat 2 lieky,a le musia mat rozdielnu ucinnu latku - jedna je Ibuprofenum ( napr, Nurofen ) a druha je paracetamol ( napr, Paralen, Panadol a pod )

dcera raz takto mala horucky, najvyssia jej vyskocila na 39,7°C. nie a nie je to dat dole, resp len na kratko, hned opat stupala hore. trvalo to 4-5dni. niekedy aj takto telo bojuje.

sojorez
20. okt 2022

Pri cipku mas ine davkovanie - tam je narobena jedna davka a sirsi vahovy rozptyl. Klasicku sirupovu formu si vies natiahnut po rozratani presne na vahu, takze zaberaju lepsie. 38,6 pokial mu nie je nejako velmi zle a dobre tu teplotu znasa, tak ju nemusis silou mocou zrazat uz po 3 hodinach (pokial nestupa). Viac tekutin (aj mineralka na striedacku, hlavne ak zvracal), lahsie oblecenie. Ak by stupala vyssie (39,6...), vtedy zrazas v castejsich intervaloch, ak by neklesala ani po podani lieku (reakcna doba tam je cca polhodina), mozes sprchovat mierne chladnejsou vodou, alebo do vanicky napustit a nechat ho trochu sa clapkat, pripadne iba handrickou na posteli pretierat telo. Nesmie byt voda/ handricka studena, iba miernejsie chladna ako on a nerobi sa to, ak ma dieta mramorovane alebo chladne koncatiny.