Ahojte mala ma horucku z prerezavania zubkov 38.8 dala som jej Panadol sirup na znizenie horucky no o vela neklesla- klesla iba na 38,5 chcela by som skusit kombinovat aj s cipkami ake by ste mi odporucili, ktore mate overene? Dakujem
@really8 ak bude mat aj rano teploty pojdeme k lekarke, viburcol sme davali po ockovani no teraz nam nezabral
Ja dávam nurofen sirup, za mňa lepšie ako panadol. Čípky dávam panadol
@tim23 Dakujem
Ja striedam každé 4h (pri potrebe ovšem) paralen a nurofen. Ci už čipky alebo sirup.
@really8 Vyskusam dakujem za radu
Kľudne môže mať takú vysokú teplotu zo zubov ... môj mladší brat aj cez 40 st. mával pri každom jednom zube, akonáhle sa prerezal, teplota zmizla ... dcére lepšie zaberal v tomto veku Nurofen - u nás len čípky, lebo sirup vždy vyvrátila ... a z takých tých mnou overených babských rád potierať lýtka, stopy rozkrojeným citrónom.
Väčšinou sa čaká 3dni, pokiaľ sa vykluje nejaká choroba pri takejto teplote🙂, dala by som len nurofen za mna
@dzulli1980 Nasa malá mala raz teploty pri zubkoch ale iba zvysenu, po ockovani tiez mala teplotu ale takto vysoku este nemala. Ale moc jej nechuti papat ma aj nadchu a mala hnacku plus opuchnute dasienka takze preto myslim ze zo zubkov ale pre istotu pojdem ku lekarke co povie. Kamoska mi tiez poradila ten citron tak vyskusam, jej maly maval tiez vysoke teploty pri zubkoch.
@danielahamar ano teplotu 38,8 mala prvy krat v piatok, cely vikend nic a vcera vecer mala zvysenu a dnes uz mala zasa 38,8 tak zajtra rano pojdeme k lekarke pre istotu, neviem mozno stresujem zbytocne a ozaj je to zo zubkov ale radsej nech ju pozrie
Nie je vyhadzana?
@danielahamar nie vobec, len ma nadchu a moc jej nechuti papat, ale pije vela. Nadchu mala aj predtym ked jej isli zubky
Panadol si dala ake množstvo? Podla návodu na kg?
Ja davam Brufen a zakazdym pekne zrazi teplotu, ten sa nam osvedcil asi najlepsie.
@katie253 ano na kg
Ak dávaš dávku podla tabuľky, tak dávaš menej ml ako má mať, preto mu neklesá teplota. Prepočítaj si dennú dávku na 3 podania denne, davka bude vyššia. Ak ma napriklad mať podľa kíl na jedno podanie 8ml x 4podania, to je 32ml denná dávka. 32ml÷3= 10ml/ jedna dávka.
@katie253 ano davam jej 8ml. Aha cize nie 4 podania za den ale iba 3 podania po 10ml. Ja som myslela ze idem podla navodu na krabicke 🤷♀️
Ano, musíš si to prepočítať. Upozornil ma na to doktor na pohotovosti, ked sme synovi nevedeli zraziť horúčku celú noc. Vravel, ze dávkovanie na krabičke je poddimenzované.
A keď striedaš s nurofenom tak nurofen dávaš zase polovicu z váhy, čiže ak má 13kg, tak dávaš 6,5ml.
@katie253 Dakujem velmi pekne to som naozaj netusila ze sa to takto davkuje
1. Pravdepodobne nema taku vysoku horucku zo zubkov
2. U nas zabera viburcol