Ahojte malý ma 1,5 roka ráno sme išli ku doktorke s tým že ma už druhý deň teploty (39,4) povedala, že ma hnisavú angínu dala nám sirupy a čípky malému som dala čípok o 9:30 po hodinke som mu odmerala teplotu a stále bola rovnaká, tak som mu spravila zábal to trošku pomohlo klesla mu na 38,8 ale stále to je teplota žiadny liek mu už dať nemôžem len po 4 hodinách od podania čípku neviete mi poradiť ako mu znížiť tu teplotu bez liekov? Ďakujem.
Tiež mi raz záchranári radili zabaliť s chladným vlhkým/mokrým (vyžmýkaným) uterákom
Paracetamol a ibuprofen mozes striedat uz po 3 hodinach
este doplnim, nam prave na pohotovosti odporucali podavat sirup, nie cipok a maximalnu davku prepocitat podla kg, pri nurofene vaha dietata/2, pri panadole (24mg/ml) (15mg*vaha dietata)/24= pocet ml, ktory mozes podat v jednej davke.
Ak mozes, ty sa vyzlec a lahni si k nemu, tvoje telo bude pocitovo chladnejsie
Zabaly jednoznacne a lieky na teplotu striedat
Ďakujem baby za každú radu❤️ boli sme na pohotovosti, povedali, že má piatu chorobu, takže neviem či ma piatu chorobu alebo angínu ako povedala ráno obvodná lekárka alebo či ma teda aj jedno aj druhé. No ale keď sme išli z domu mal 39,4 na pohotovosti záhadne teplotu nemal (37,9) keď sme prišli domov zase to iste 39,4 neviem či je to tým, že na pohotovosti majú ten diaľkový teplomer alebo ako sa to volá ale pritom tam mi povedali, že mám merať cez zadoček, že do dvoch rokoch sa tak meria. Takže cez zadoček teplotu mal a keď mu merali tým ich tak nemal.🤷🏼♀️ Poradili mi silnejší cipok takže som tu to doma dala dostala som doňho viac vody a teplota chvalabohu konečne klesla po celom dni. 🙄
@viktoria559 Tak skoré uzdravenie prajem 🙏❤️
@muchacici ďakujeme❤️
@muchacici v ziadnom pripade sa nepdporuca ochladzovat sprchovanim tak male dieta 🤦🏼♀️ mozes ho velmi lahko podchladit a potom sa telo zacne obroevat este viac.
Autorka iba zabaly trupu, kludne namozenu plienocku/uterak vxmen aj 5x. Striedaj ucinne latky a kludne aj sirup s cipkom. Inac nerobila mu crp? Na hnisavu anginu by som povedala, ze dostane antibiotika, nie iba sirup.
@milanemila áno ATB som myslela dali mu a crp mu nerobili že to ani netreba lebo že ma veľmi zväčšené mandle a hnisave tak vraj hneď vedela že ma hnisavú angínu. Ale aby nebolo málo, tak dnes sme boli zase na pohotovosti lebo už druhý deň nechcel jesť normálne jedlo, ako keby ho to bolelo keď žuje a dnes sme si všimli, že mu opuchli ďasná tak, že mu skoro ani zúbky neboli vidieť a na jazyku aj na ďasnách sa mu spravili biele pľuzgieriky tak zistili, že má infekciu na ďasnách, že sa to zvykne robiť aj keď sa prerezávajú zúbky. Takže hnisavá angína, piata choroba a ešte aj infekcia…
@viktoria559 chudatko drzte sa :(
@viktoria559 môjmu Paralen zaberá slabo, lepšie nurofen.
Nos ho na Tvojej nahej hrudi holeho, len ho prikry plienkou, noste sa telo na telo.
Ak dojcis, prikladaj ho čo najviac.
Chudatko male, skoré uzdravenie!
@viktoria559 Bez liekov taká letno-teplá sprcha, aby jemu bolo chladnejšie. Nechať ho len naľahučko oblečeného poležkať, obklady, dať vypiť vlažný čajík. A potom mu daj radšej Nurofen sirup každé štyri hodiny, u nás čípky veľmi nepomáhali. Držím palce