Syn ma 7 rokov o 20.15 som mu dala polovicu paralen 500
Teplota neklesla ale ide hore. Aktualne ma 38,8
Boli sme u dr a podla nej ma virus. Horucka vyskakuje cely den, na striedacku davam paralen a ibalgin
Ako teraz zrazit teplotu? Ci len zabaly?
A kvôli čomu striedaš Paralen/Ibalgin? ... to má tak vysokú teplotu? ... moja dcéra má 7 rokov, zrážať teplotu začínam, keď má 38,5+, dávam jej 3/4 Paralenu 500 (v tom veku už kľudne môže aj celý) ... z tých babských rád na zníženie teploty (čo mám aj overené na dcére), natierať rozkrojeným citrónom stopy, lýtka, dať rozkrojený zemiak do ponožky ...
@nikola81
Hlavne dostatok tekutín, ľahké oblečenie, dobre vetraná miestnosť
Teplotou sa telo prirodzene bráni vírusu, znižujeme od 38,5 môžeš dať aj celý Paralen /len neprekročiť dennú dávku/
Paralen by sa mal davat podla vahy dietata, prestuduj si pribalovy letak, malo by to tam byt, moja dcera bola vzdy vysoka a lekar jej kazal davat vyssie davky ako boli na letaku podla veku, daval poda vahy. Povedal, ze ked sa da malo, ze ta teplota neprejde. Prajem skore uzdravenie, chore dietatko vzdy potrapi aj maminu.
@nikola81 Nurofen sirup je podľa mňa naj, nevadí, že kombinuješ, ja osobne dávam vždy iba Nurofen. Aj taká teplá-letná sprška, keď už som videla, že je na šrot. A tekutiny, oddych, nechať po sprche trochu "vychladnúť", veľmi naľahko oblečený. Horúčky by nemali byť viac ako tri dni
@nikola81 Ma ruky a nohy studene alebo horce? Ak studene, zabaly nedavaj.
Horucka mu klesla, dala som mu zabal, o 1:00 sa zobudil a horucka 39. Striedam mu lieky kazde 4 hodiny pretoze mu teplota v takom intervale vyskakuje na 39
Viem ako mu to striedat a viem ze nemoze byt rovnaka zlozka podavana po 4 ale po 6 hodinach. Ale neviem co to ma lebo on horuckovy nie je a teraz do takychto vysok mu ide. O 1:00 som zasa musela dat ibalgin a zemiak do ponozky. Dakujem za pomoc rady trochu ma vystrasilo ze po 2 hodinach od paralenu mal 38,8
@nikola81 prajem skoré uzdravenie, hádam to nebolo nič vážne, u nás tiež už keď neviem čo zemiak je istota 🙂
@kikuska1416 Dnes sme boli znova u dr je z toho angina, dostal antibiotika. 😢😢😢
ak je vysoká horúčka tak mne doktor v MT nemocnici povedal že mám otvoriť okno na 2 minútky a aby bola pri okne a horúčka klesne. Aj som to tak robila a vždy zabralo. Najprv som mu povedala že má divné nápady ale že aj ON tak doma robí a fakt vždy to zabralo .Neboj do štedrého večera všetko bude dobre držím palce.
@alickapusinka toto robila s nami presne mama, tiez to vraj pomahalo.
Ja som zvykla ak nemali zimnicu a studene koncatiny davat do vane a nechat do vychladnutia vody, to vzdy zabralo.
Inak paralen 7 rocnemu dietatu aj cely, urcite by zabral. Polovicka je nic pri takych teplotach.
Pri covide ja a syn sme si dva naraz museli davat, a spat ,vypotiť do mokra
@nikola81 zemiak do ponožky u nás vždy zaberá