Prosim mate niekto skusenost s takouto virozou? Nonstop horucky od 39-40...ak ano ako dlho to trvalo? Mame len cipky od bolesti a atb vraj netreba....k tomu aj diazepam
@25veronika25 podla mna cipky rychlejsie zaberu.. mali sme to asi 4 x takuto virozu...teploty ako prisli tak aj odisli...trvali vzdy presne 3 dni...drzim palce...ja som striedala kazde 4 hodiny paralen cipok s cipkom nurofen
@25veronika25 jaj veronika sranda to si ty no koho tu nestretnem...drzte sa!
Môj Martinko mal 40 horúčky týždeň, boli sme 3x CRP bolo nízke, len 4. Každé 4 hodiny som dávala Nurofen sirup a Panadol Baby sirup.
@25veronika25 Ako dlho ma horucky ? Hnacky ? Zvracanie?
@25veronika25 my mame to iste prave teraz.. mame 15 mesiacov.. od vcera od 13:00..
My sme to mali vo stvrtok,horucky 40 ...a ktomu ešte aj kŕč ,katastrofa ani sanitku som nevedela vytocit od strachu ...neprajem to nikomu...tak sme teraz vnemocnici,ale už je to fajn...a mali sme nedávno 1 rok
@duduska696 my podobne...strasne nieco....tiez ss nam rychla nedala vytocit...potom sa chvalabohu podarilo operator na.linke diktoval co mame robit lebo ja som o takych krcoch doteraz nepocula...
@alchemilkazltozelena nelly a mali ste virozu tiez
@25veronika25
asi 4x mala taketo teploty a nic ine ziaden kasel hnacka sople nic len teploty...dr povedala ze je to viroza treba zrazat telotu nic viac a za 3 dni max 4 by mali teploty prejst...stale ked to mala som bola nestastna lebo som vedela co ma caka...teploty, zabaly atd
@25veronika25 Brali aj moč, či crp?
@alchemilkazltozelena nam sa ani nedali zrazit tie teploty potom vecer krc dostal tak len do nemocnice rychlo..n
@25veronika25 a obaja? Netrebalo asi nechat tak vysoko vystupit...ja hned dam cipok ked ma 38.5....a v nemocnici co povedali? Mala krce este nemala by som sa asi zosypala
@25veronika25 ani ja som o tom nevedela,ale chvalabohu je všetko poriadku ...prvy krát sa nám to stalo v rodine ...ani sme nechapali ako, coto...a ani sme ju nechceli predavkovat diazepanom ....a na druhy deň v nemocke ako keby sa nič nestalo,nahanala sa skerila ...
@25veronika25 co to je za krc?
@biolady febrilne krce
@duduska696 my mame dva dni take a mo nebehame..nevladze
mojmu prvemu raz z nicoho nic teplota vybehla na 40,5....som uplne zosokovala,este,ze bol manzel doma...rychlo sme dali sirup a zabal...a opakovali
nastastie febrilne neboli,co teda viem,ze brasko mal a dost sa mu opakovali
teraz,ked vidim,ze teplota vecer je 38,5...davam rovno sirup....uz nic necakam
druhy syn male tiez virozu,nemal este ani rok...vysoke teploty 2cele dni...dookola sirup sme striedali po 3h a obklady...a stale sa teplota drzala na 38...na treti den=niiiiiic...usmievave dieta...akurat ja zostarnuta tak o 20r.
@25veronika25 a neboli ste ockovani v poslednej dobe? Nám na teploty zaberá vlazna sprcha- ta najrýchlejšie zrazu horucku, samozrejme striedanie paralen/ nurofen 4 hod, môžete skúsiť aj plátky citrónov zaviazať na zapastie, ale sprchu len v prípade, že nemá studené ručičky.
@25veronika25 v mojom okoli mali dve mamicky za posledny mesiac problem s virusmi, u oboch mali deti vysoke horucky cca tyzden a crp 0, na nic im neprisli a potom z nicoho nic horucky odisli.
Drzte sa!
@25veronika25 napíš na zdravotnica@centrum.sk dám info ako to riešiť,
pri horúčkach sme robili my takto..., ak je horúčka nad 39 davali sme paralen a po 4 hodinach nurofen, takto na striedacku kazde 4 hodiny, ale to vzdy len v tom pripade, ked horucka vystupila nad 39. Ked bola 40 a viac, davali sme zabaly, namocila som bavlnenu plienku alebo uterak (nie do studenej vody, ale do takej vlaznej, tak aby plienka nebola velmi studena, ale ani tepla), plienku som dala na malu, na dlzku, tak aby rucky nemala zakryte, mala by mat zakrytu hrud a nozky, ale nozky len po kolienka. Nam takto horucky vzdy zmizli, ale vzdy po tom prvom dni sme zasli ku lekarke a zistovalo sa crp. Prajem skore uzdravenie 🙂
@monique82 a sirup 100_vky? A davali ste podla.davkovania na pribalovom.letaku? Vraj je to malo a treba dat polovicku z vahy
@monique82 inak crp 18...0-5 je normal ale aj tak nemame atb
tusim, ze do 20 je crp normal
@25veronika25
@25veronika25 Už je dobre?
Aj my sme mali v aprili. Teploty 3 dni do 40,5. Mala v noci z tych teplot bluznila. Paralen zabral na 38-38,5 tak na tri hodiny. Potom nurofen a tak do zblaznenia. Hroza, CRP mala 20, ale potom vo vytere mala Haemophila ☹ Takze CRP nie je vsehovoriace. Moze byt bakterialna infekcia aj pri nizkom CRP.
@ela75 nakoniec siesta choroba
@25veronika25 fu, no tak to som nevedela, ze az cez 40 su tam teploty, ale hlavne, ze ste uz Ok a prisli vam na to, z coho to je.
@25veronika25 my tiez :D
@25veronika25 lepšie než čipky je nurofen sirup pre deti , od 3 mesiacov.rýchlešie zaberie ako čipky.