Horúčka 38,5°C u dvojročného dieťaťa

michaelabencova
1. aug 2017

Ahojte maminky potrebujem poradiť.Mala má 2 rôčky dnes sme boli na kúpalisku a večer jej vyskočila horúčka na 38,5.Moze to byť z tepla?Ďakujem vopred za radu maminky

eriksonka1234
1. aug 2017

@michaelabencova ano moze,aj my sme takto boli min.tyzden,v noci az 39,5na druhy den este teplota okolo 38,5 a na treti den uz nic,davali sme len nurofen

werka_t
2. aug 2017

inak pri horucke sposobenej slnkom (upale) sa vraj neodporuca pouzivat lieky na znizovanie horucky
https://casprezeny.azet.sk/clanok/81697/prva-po...

lucinika
2. aug 2017

Podla mna moze aj nemusi, moj maly mal minulu nedelu taktiez 39, nic ho nebolelo,v pondelok siel k lekarke a mal anginu, bez toho ze by ho bolelo v krku. Dalsi chlapcek co s nim bol v cakarni to iste...

pininka
2. aug 2017

U nas presne to co pise lucinka. Ak je to upal vacsinou maju aj triasku.

lucinika
2. aug 2017

@pininka ale vieš čo, minulý rok "úžasné" pani učiteľky v takýchto horúčavách vodili deti po slnku - ked si dieta v skolke zabudlo ciapku jeho vec. Boli na konikoch, v muzeu (v rámci vacsej dediny tu pri nas) cca od 10,00 do 14,00 na slnku). Poobede sme ponho sli do skolky, zdal sa mi byt divny, lebo iba vylihoval, nechcelo sa mu ani vstat iba lezal na koberceku a pozeral rozpravky, ktore v danej skolke mali zapnute. Aj s prepacenim debil by si vsimol ze decku nieco je... prideme domov, zmeriam teplotu a 40 :-O s tym ze ho troska boli hlavicka. Dala som mu vela pit, stale som ho napominala aby pil. Ked sme sli na pohotovost, velmi mila a skusena lekarka vravela ze to nemusi byt upal (vtedy je vracanie, triaska,...) ale prehriatie organizmu. Vravela ze maly bude mat 3 dni vysoke teploty, treba ich zrazat, veeeeeela pit, a co najviac oddychovat, potom to prejde.. no aj tak bolo... doteraz mam na danu skolku velmi tazke srdce!!! Syn tam bol necely rok ale aj to stacilo...

pininka
2. aug 2017

@lucinika robila som v skolke, chapem ta,akurat ze u nas ked si jedine dieta zabudlo ciapku doma vonku sa neslo, to iste v zime, lebo to nieje sranda. Kazdy organizmus reaguje inak, ja si len pamatam ked som ja mala upal, a kedze som bielokozec bolo to dost casto.

kellypiu
2. aug 2017

kludne to moze byt z tepla. kolke ste boli na kupalisku? moze mat bud upal alebo uzeh, ak aj mala celu dobu ciapocku tak uzeh moze mat proste len z toho, ze je taketo strasne teplo. daj jej studene zabaly a nieco na horucku a keby to neprechadzalo tak by som s nou sla na pohotovost

michaelabencova
autor
3. aug 2017

Ďakujem maminky boli sme na pohotovosti a má angínu.jaaaj celé zle😔😔😔

pininka
3. aug 2017

@michaelabencova my sme sa uz vystriedali vsetci s anginou, uz dva dni teplotujem aj ja, je to des.