Horúčka 10 dní po vybratí kliešťa

monikavalova
11. máj 2024

Ahojte , je možné že môže mať dieťa horúčku/zvýšenú teplotu po 10h . Od vybratia kliešťa ? Na mieste kde bol má iba malú bodku červenú.

monillia
11. máj 2024

@monikavalova 10h je príliš krátky čas na prejavenie sa problémov infikovanym kliestom

angelinja
12. máj 2024

@monikavalova podla mna moze..telo zareagovalo som taka ista, ja sm mala kliiesta a v ten den po hoine mi zacalo byt svaly klby...ale ja mam taku jednu ojedinelu genet. chorobu a proste mi to vyvovalo jej priznaky...ale aj tak si myslim ze telo moze zareagovat citlivejsie...mozno jej to prejde a bola to ozaj len kratka reakcia ved uvidis

lonely66
12. máj 2024

@monillia najprv som ti dala lajk, lebo som čítala tvoju odpoveď, že 10 hodín je príliš krátky čas, lebo hodín áno. ale 10 dní po vybratí....
@monikavalova je to ojedinelé, ale môže sa stať, že organizmus rýchlejšie zareaguje. hoci celkovo sa borelióza prejavuje aj v krvi až po cca 4-5 týždňoch, encefalitíta ak sa nemýlim po cca 3 týždňoch... vo vašom prípade, ak by to malo byť z kliešťa, predpokladám encefalitídu.
avšak dieťa mohlo chytiť aj inú virózu. sleduj ho. prípadne sa zajtra poraď telefonicky s lekárkou, spomeň kliešťa aj horúčky. je dosť možné ale, že lekárka ti povie, že 10 dní po vybratí to nemôže byť od kliešťa a tým to uzavrie. asi by som nehovorila počet dní. ak sa opýta, presne si nepamätáš, bolo to niekedy koncom apríla.... tým je možné, že mu odoberú krv na potrebné vyšetrenia a budeš mať istotu. ecefalitída je nebezpečná, môže spôsobiť časom zápal mozgových blán. o borelióze ani nehovorím. môže mať celoživotné následky, ak sa neprelieči.
držím však palce, aby šlo len o bežnú virózu, návšteva (telefonát) lekára zajtra ale nebude od veci vzhľadom k tomu, že ten kliešť tam bol... môže ísť o výnimočnú situáciu, kedy sa ochorenie prejaví naozaj skôr, než je bežná inkubačná doba.

lonely66
12. máj 2024

@monikavalova ešte sa opýtam: 10 dní alebo 10 hodín? lebo v nadpise máš dni (to by už bolo na 50% možné), v texte máš hodiny. tak 10 hodín po vybratí to neexistuje, aby bola horúčka z infikovania kliešťom.
@monillia teraz vidím, že inak má v nadpise a inak v texte....

monillia
12. máj 2024

@lonely66 drzala som sa textu, nie nadpisu (ten je často zavadzajuci) 10 dní už môže byť problém, hodín určite nie

monikavalova
autor
12. máj 2024

@lonely66 ja som v texte mala iba horúčka po vybratí kliešťa neviem ako alebo kto mi to zmenil na 10dni je to po 10hodinach

monikavalova
autor
12. máj 2024

Ale ďakujem všetkým po hodine už nemala zvýšenú teplotu asi to bolo z únavy.

lonely66
12. máj 2024

@monikavalova tak môžeš (zatiaľ) ostať v kľude. ale sleduj dieťa. cca 21-28 dní by sa prejavila encefalitída (tiež horúčky a iné príznaky, pozri net) a cca 28-56 dní príznaky boreliózy. ak by si mala obavy, zájdi okolo 25.6. k lekárke a požiadaj ju, či by urobila potrebné testy.

monikavalova
autor
12. máj 2024

@lonely66 ďakujem