Ahojte,
Idem si sem pre radu.. dcére sa na nôžke a dupke spravili pľuzgieriky, tie jej praskli a začali mokvať...boli sme na pohotovosti, kázali nám Repíkové kúpele + fucidin krém, ráno som volala pediatričke a tá odporučila aloe...
Je to také živé akoby mokvavé...
Máte skúsenosť ako to liečiť, aby sa to čím skôr zahojilo? Dcéra to má nonstop vetrané....len neviem vlastne pochopiť ako sa jej to môže začať hojiť, keď to stále močíme a natierame... Lekárka nemala čas mi to vysvetľovať...
Budem rada za každú radu alebo vysvetlenie...chcem dcérke pomôcť, má to na citlivom mieste.
Ďakujem.
@trgypadl akurát som to vygooglila, tak to určite nevyzerá...
To bol len moj tip podla opisu, ak to nie je ono tak fajn, lebo je to zdlhavejsie na hojenie. Vyskusajte kúpel v hypermangane aj dezinfikuje, aj vysusi. Skore uzdravenie prajem
kamilky al harmancek a vetrat ..a cas ,,nic nefunguje lusknutim prsta ...
@autorka Ja na mokvave pouzivam oplachy v hypermangane (jemne ruzova voda) - dezinfikuje a presusi. Mozes i viackrat denne oplachnut. Niekedy sa pri ranach vyuziva vlhke hojenie (v lekarni sa daju kupit vlhke naplaste) na skorsie vyhojenie. Neviem uz ako krem do takeho mokvaveho terenu. Ja mam skusenost len s mokvavym ekzemom u syna a tam kozna najprv kazala presusit kozu (k tomu sme mali ten hypermangan) a az potom som mohla mazat.
Pozri Actimaris. Je voda na cistenie ran a pomoc pri hojeni a taky gelik. Ja mam doma oba a je ro super. Pouziva sa to aj v nemocniciach. Da sa to kupit aj v niektorych lekarnach, no nie vsetky to maju. Ja objednavam priamo zo stranky. Pomohlo mi zahojit dost velku ranu po porode ked mi praskali stehy a hojila som sa na divoko. Nestipe to.
https://www.actimaris.sk/?ppcbee-adtext-variant...
@trgypadl viete čo ešte som riadne googlila a vyzerá to tak že je to ono...máme ten fucidin ako som spomínala ..to je cielená liečba? Ďakujem pekne
Ten fucidin moze zabrat aj nemusi, niekedy su potrebne atb. Dolezite je dezinfikovat, susit a natierat, ale ak nebudete vydiet zlepsenie poprípade sa to bude trozsirovat, treba kontaktovat lekara. Hlavne dodrziavajte zvysenu hygienu je to infekcne
@trgypadl prosím vás ako sušiť? Pretože nám kázali len Repíkové kúpele a ten fucidin....žiaľ to som si prečítala že je to infekčné...ja som dosť opatrná bez tak...chvalabohu...po každom kúpaní som jej aj doteraz menila osušky...a ešte vzhľadom na to že som tehotná budem dávať ešte väčší pozor lebo som jej to potierala prstami ..
@trgypadl a ďakujem pekne za rady...
Ak mate nejaku dezinfekciu potierat napr betadinom, ale aj ten hypermangan je velmi dobry, zarobit jemny ruzovy roztok do vane, chvíľu nech si posedi a potom vysusit pokozku do sucha a ponatierat tym fucidinom napr. Ono ak sa aj tie chrasty trosku rozmocia nevadi, lebo cez chrastu horsie prenika ucina latka
@trgypadl ďakujem...ona práveže chrasty nemá...preto som si myslela že to nie je to podľa fotiek ..ona to má také akoby mokvavé
Ono zo zaciatku su ako keby len ranky, pluzgieriky, potom to zacne mokvat, postupne moze to mokvanie zasychat a vytvori to taku ako chrastu zaschnutu, drzim palce nech to mate cim skor za sebou, hlavne trpezlivost, a ak by ste videli, ze nedochadza k zlepseniu, tak kontaktujte pediatra. Skore uzdravenie💞
@dextella14 by mohla poradiť, ak bude on-line, prípade jej pošli správu s fotkou
Moze sa jednat aj o impetigo, treba cielenu liecbu, drzim prsty