Hojenie po celkovej obriezke u 11 ročného chlapca

marinakov
5. nov 2020

Dobrý deň, prosím ak vie niekto poradiť, ak mal podobne problémy. Synovi 11r.bola pred 3 dňami vykonaná celková obriezka (zdrav.problemy s močenim mal), včera ráno sa mu vytvorila na jednej strane veľká tmavá chrasta, zhluk krvi, ktorá keď sme prelievali repikom sa uvolnovala zo spodu a začala krvácať. Po konzult.so všeobecnou Dr.ze nemáme repikovat, len natierať framykoin. No a teraz zase vidím ako sa mu na spodnej strane pindula tvorí taky žltý povlak, dúfam ze to nie je hnis. Ráno mame problém so spustením cikania ako keby mal upchatu dierku, musi silno viac krát zatlačiť a potom sa spustí, ráno ho to moc štípe, potom nie. Prosím, o reakciu maminiek, čo si s tým prešli, že či je to ok. Ja som už na nervové zrútenie, to nehovorím čím sme si prešli tieto 3 dni (mamičky ktoré to majú za sebou vedia), len sa potrebujem ukludni že je to normal priebeh hojenia. Ďakujem moc.

evia13
5. nov 2020

Ahoj. A nebude ten problém s cikaním psychický? Kvôli tomu, že ho to štípe. Je to normálne, že po obriezke štípe pri cikaní. To by malo do pár dní prestať. Môjmu synovi sa nerobili žiadne chrasty, len po niekoľkých dňoch sa mu z neho zlúpala koža, ale to mi vraveli, že to tak bude. Ale vyzeralo to hrozne. Inak žiadne problémy sme nemali, raz som mu ho zliala harmančekom, ale keďže sa strašne sa bál a vrieskal jak divý (skôr od strachu ako od bolesti), tak som ani to viac nerobila. Klasicky sprcha ale ani nie každý deň, lebo sa bál a po čase, keď si zvykol tak všetko po starom. Môjmu robili keď mal 6

martinajurkechova
5. nov 2020

Žiaľ neviem poradiť, ale želám nech to máte skoro za sebou a nech sa mu to rýchlo zahojí ❤️

anjelicek26
5. nov 2020

Syn mal 6 ked mu robili podobny zakrok (laserom, uvolnenie komplet po obvode a nadstavovali uzdicku). Nam ale dali taku velmi hustu mast, s ktorou sme natierali kazdy den + bolo tam aj nieco na bolest. Repik povedali aj nam, ze nie. Zlta farba je pri hojeni vacsich ran normalna, cikanie skor v hlave, nam kazali cikat do sprchy, aj to tak robil prve dni... ze nech to nestipe. U nas uz na treti den bolo dobre.

marinakov
autor
6. nov 2020

Dnes som volala na kliniku kde bol robený zákrok, či je toto normálny stav, nakoľko zo spodu žalúdka sa mu robí taky žltý povlak, ktorý dosahuje až na otvor moc.rury, takže standard, macat v repliku a framykoin. Tak som sa ukludnila, ale teraz sme v štádiu že keď ide na WC, musím teplou vodou premyt moc.dierku a potom po kvapkách sa spustí moc neskôr už zosilnie. Vidno ze mu v tom bráni ta žltá vrstva. Uvidím aké to bude zajtra. Prosím vás, zaujíma ma len ta žltá vrstva ci to zlezie, či byt trpezlivý a nestresovat. No ak sa to zhorší, asi budem riešiť pohotovosť. Ďakujem za pomoc.

marinakov
autor
7. nov 2020

Včera som volala na kliniku, či je štandard hojenie. Nakoľko ten bielo žltý povlak zasahuje až na cikaci otvor a to spôsobuje ťažkosti so spustením cikania. Takže štandard. Dnes som konzultovala s našou vseob.dr.stav aj s aktuálnymi fotkami, takže je to fibrinovy povlak. Pokračovať v liečbe repik+framykoin. Prosim vas, neviete poradiť nejakú vodu, masť na ten fibrinovy povlak? Vdaka.