Hnisavé abscesy. Ako postupovať?

marrtinka11
9. aug 2013

Mojmu synovi sa na tele zacali robit hnisave abscesy. Nemame s tym skusenost tak hladame riesenia, preco sa mu to robi. Ako mame postupovat dalej?

saska.t
9. aug 2013

No urcite treba najst pricinu,ale v Tom ti pomoze lekar,ale co mam overene,vyborne napomaha potieranie koloidnym striebrom,uz nie su po aplikacii hnisave... 😉

aristka
9. aug 2013

treba ísť k dr. a zobrať výter,neviem ako ste to doteraz riešili abces je opúzdrená dutina a môže byť naplnený hnisom alebo aj zápalovou tekutinou,takže neviem či ste to prepichovali alebo praskol,ale určite treba jednať s dr.aby sa vylúčilo zanesenie nejakej inf.a jej rozšírenie...

janinah
9. aug 2013

kde? na koži? niekde v tele je infekčne ložisko a treba ho nájsť,začala by som na krčnom,zubnom,kožnom..potom sa uvidí

kadri
9. aug 2013

ak je to na kozi, najpravdepodobnejsie ide i zlateho stafylokoka, moze byt aj iny. mne na to v puberte pomohol babsky liek - kusok slaniny prilepit leukoplastom na vriedok, vymienat, kym to nezmizne. zahojilo sa, zostali mi ale jazvy po tych velkych. spoluziacke to odstranovali chirurgicky.
dnes by som to riesila potieranim zmesou cistych eterickych olejov levandula a cajovnik v pomere 1:1 - pouzivam oleje liekopisnej kvality od nobilisu, mam overene na panacirium a rozne poranenia a infekcie koze. vnutorne pomaha tinktura z kapucinky + vitamin c

http://www.zdravysvet.sk/kategoria/bylinkaren/g...

minusa7
19. júl 2021

Dobrý deň,... Vytvoril sa mi abcess na kostrici (už opakovane) v decembri mi to odstraňovali chirurgický... No teraz by som sa toho chcela zbaviť bez týchto zákrokov že ci mi náhodou neviete poradiť co je nato dobre (aka masť, poprípade domáce rady) aby mi to puklo samo