baby dcerke vcera zistili hnisavu anginu. par dni mala.horucky ktore sa zvysovali (ziadne ine priznaky) cro mala vcera 42. dostala antibiotika ospen 400. kazdych 8 hodin. uz ma 20 hodin od podania prvej davky a teplotu mala 39.6... na striedacku kazde 4hod ma cipky nurofen paralen. pediatricka mi nedviha..vyjazdova detsla pohotovost sluzi od 17 00.
robim jej zabaly vanicky mocim vlasky. iba lezi pospava koji sa. manzel vravel ze jemu penicilin nikdy nezsbral. mne ano. viem ze maju zabrat 24-48hod ale je normalne ze jej to este stale stupa? neviem ci ju uz mam brat na kramare ci nechat doma. tekutiny prijima tal stredne
Ahoj. Moja 6 ročná ju mala teraz. CRP cez 70, tiež mala penicilín, vysoke teploty začali ustupovať až po 3 dni. Prajem veľa zdravíčka a nech je už zajtra lepšie.
@kikusha2212 dakujem krasne a co prosim si vsetko robila na pomoc s teplotou?
@juliet86 ja som jej dávala panadol 500, to jej dali aj u doktorky a ten jej zaberal. U takto malej neviem. Ale pred tromi týždňami som mala 15 mesačných tiež so 40 horúčkami a oni dostávali 7ml detského panadolu, tiež som ale musela znižovať zabalmi a telo na telo. Ešte stále jej neklesla teplota?
@kikusha2212 uz klesla ale kolise to stale. ako robis zabaly?
@juliet86 ja som robila tak, že som sa zhora vyzliekla, dala si dieťa hrudníkom na hrudník a na chrbatik vlhkú plienku. Toto mi zatiaľ vždy zabralo u všetkých detí.
@kikusha2212 dakujem
@juliet86 tak 2 aj 3 dni kym zaberu atb...my sme mali pred par rokmi tiez hnisavu anginu v lete a syn mal 3dni okolo 40C teploty...tiez zabaly, lieky, tiez sa mi videlo ze uz dlho, ale nasa dr.,ze treba pockat. Takze len vydrz. Moji 3 mali vsetci postupne...hrozne leto, na kt.asi nezabudnem.
@juliet86 Ahoj. Prekonavame teraz. Krpec 4 roky, horucky cez 40 od soboty do utorka. CRP 70. Na pohotovosti v nedeľu ráno ATB Ospen. Striedala som Nurofen sirup s Paralenom. Jeho čipky preháňajú. Teplota mu letela hore veľmi rýchlo, ani 4 hodiny nevydržal. Keď klela tak horko ťažko na na 38,5. Dávala som zabaly na hrudník a nohy, vlažný sprchu, veľa tekutín. V stredu konečne teplota len do 38 a dnes prvý deň bez teploty.
kym zaberu atb. trva to aj 48 hodin