Ahojte,
poradte prosim ako sa jej co najrychlejsie zbavit. Lekarka predpisala antibiotika panabene, kloktame salviou, repikom, morskou solou, striekame tantum verde, doplname B komplex, Ccko aj zinok. No stav hrdla sa nelepsi, naopak, este jej pribudlo viac aft. Co na ne? Mame tinkturu z lekarne, no stipe, tak si ju samozrejme nechce davat viackrat denne. Nemate skusenost s inym liekom na ne? Dakujem
Na afty jednoznacne pomoze Isoprinosine sirup, moze ho pisat aj pediater,alebo infektolog. Je urceny prave pre tento druh infekcii,podporuje imunitny system. Mam s nim osobne velmi dobre skusenosti,za 3dni bolo po aftoch. Moja mala nedavno virozu a plne usta aft. Ziadne vodicky na vytieranie nezabrali, len ju to bolelo este viac. Nakoniec, po 4 dnoch trapenia nam dala doktorka tento sirup a na druhy den sa uz aj najedla. Do 3 dnoch nebolo po aftach ani stopy.
Ako dlho to ma? Nasa mala afty ako 2 rocna asi tyzden, ledva pila vtedy, jest nic nechcela, horucky... bolo to strasne tazke. Drzim palce, aby to u vasho dietatka rychlo preslo. Doteraz nasa mava pri chorobach afty, ale uz nie tak strasne ako vtedy prvy krat. Niekde hovoria, ze pomoze biely jogurt podrzat v tych ustockach, nie hned prehltnut, ze to studene a probioticke pomoze. Niekde zase, ze pozut cucoriedky a co najdlhsie v ustach nechat, ze nejaka zlozka z tych cucoriedok pomoze, moze byt aj kompot (toto mam oskusane na mne, ze mi trochu zaberie). Nasej na utlmenie pomahal Aloclair sirup - ale je hakliva na sirupy, napinaju ju, iba ak vase dieta zvlada kloktat, lebo nasa uz potom moc nebyva ochotna kloktat, hoci vie, ze jej to pomoze, to napinanie z prichute sirupu jej vadi viac... a tak sme nasli este probiotika na ustnu floru BioGaja Prodentis... su to take male sladkaste tabletky na cmulanie a to jej vyhovuje viac. Skuste si najst pribalove letaky...
Pred dvoma tyzdnami sme si tymto presli a mam pocit, ze nic nepomahalo iba vyckat kym to prejde. Davali sme kamistad gel, repikovy caj a par krat tea tree v spreji, ale nejaky extra ucinok som nepostrehla. Preslo to asi po tyzdni. Dcera mala take akoby afty aj na prstoch a tie liecime doteraz, kedze tam ma nejaku infekciu. Tak som nepomohla, ale mozno povzbudila, ze to prejde 🙂
A nie je to stomatitida? Afty v celej ústnej dutine, aj v hrdle, vyzerá to ako hnisava angína ale nie je. Navyše je to viroveho herpetickeho povodu a tam antibiotiká nepomôžu. My sme hodne kloktali tantum verde, vytierali gencianom, každú hodinu homeogene 9 a zvysene dávky vit B,C. Po 3 týždňoch to zmizlo úplne. Ale zatiaľ najnepríjemnejšia choroba akú sme mali, hlavne zo začiatku tie 40° teploty.
Po 2 týždňoch sa to začne zlepšovať aj u vás...už bude len lepšie 😄
Moj syn tym presiel pred mesiacom. Presne, angina + afty. Hrozne obdobie, ale tie afty skratka trvaju dlho, 5 az 10 dni. U nas to bol cca tyzden. Horucky nad 39, bolesti, nic nejedol. Robili sme zhruba to, co pises ty. Na anginu penbene a na afty Tantum, B-cko, C-cko zvyseny prijem a vela cajov, harmancek a repik. Postupne to preslo, ale postrasila nas doktorka, ze ak sa to bude zhorsovat, tak nasleduju injekcie B-cko do dasien. Brrrr... Drzim palce!
Moje odporúčanie je teatree od firmy Just. Zaberá hneď mam odskúšané.viem aj zabezpečiť ak treba.
A nestipe.
@tina1988 Vas prispevok ma potesil, nakolko prave ten sirup nam dnes dala pediatricka. Tak dufam, ze zaberie co najskor. Lebo ozaj uz papa minimalne a pritom ma chut :-/ Vasu uz po 3dnoch nebolelo ani hrdlo? My mame totiz v v piatok v noci letiet na dovolenku, tak sa snazim pomoct je co najskor, aby tam mohla papat bez problemov. Tam nebude mat kasovitu stravu ako doma 😔
No ak nie si lekar tazko, Moja mala hnisave casto, viem ako vyzeraju, minule mala naozaj len aftu na mandle jednej... a slintavku som videla u synovca, hruuuza v ustach:( a este mononukleoza - tiez biely povlak na mandliach
@flower24 tento sirup je hotovy zazrak, len ma mrzi, ze nam ho nepredpisala skor, lebo mala sa zbytocne trapila niekolko dni. Za 4 dni nezjedla skoro nic, ak sme do nej dostali kusok mlieka ( mala vtedy 6 mes.) museli sme ju krmit striekackou, take to mala cele zapalene. V utorok rano sme zacali uzivat sirup a v stredu rano uz mlieko vypila z flase bez problemov. Afty do 3 dni zmizli uplne. Odporuca sa brat ho este niekolko dni po vylieceni. Davkocanie je 50mg/kg/davku 3x denne.Potom sa 2-3dni dava 2x denne a nakoniec 1x denne 2-3dni. Dlzka liecby cca 7-10 .Je to imunomodulans,t.j stimuluje imunitu. My ideme na dovolenku o par tyzdnov, ale uz ho mam zbaleny v kufri, pre istotu 🙂 prajem rychle uzdravenie !
A nie je to slintavka?