Ahojte, stretli ste sa s tým, že lekárka predpísala 2x po sebe tie isté atb? Ide konkrétne o Zinat 250mg, dcérka má 9,5 roka, a to brala len 1x v živote atb a to pred rokom na hnisavú anginu, tie jej zabrali dobre. Teraz mala 1hnisavu bodku na jednej mandli, mala teplotu a chripela, vybrala 1 balenie Zinatu a stav sa zhoršil, na kontrole dostala ďalšie rovnaké balenie s tým, že má nález na prieduškach. Tie dobrala dnes ráno a boli ju znova hrdlo a hlava, celé 2 týždne má produktívny kašeľ, vybrala Stopkašel a 2 Solmucol. Ja už neviem, čo ďalej, doktorka má dovolenku, kontrola až vo štvrtok 😕
Ahojky. Viem o com hovoris, my sa niekolko krat do roka trapime s anginami.
My klasicky dostaneme ako napr. teraz 2 balenia na 10 dni Medoclav antibiotika.
A na vykasliavanie treba prestriedat, nam nezaberal Erdomed, tak sme dostali na druhej kontrole Ambroxol. Florsalmin sprej do hrdla. Do nosa Nasivin. Probiotika kazdy den. My tahame uz treti tyzden, ale uz bez ATB. Uz len “odhlienit” ☹️
Preco dal znova zinat kednezabral, nechapem.
Ona vôbec nebýva chorá, preto nechápem,že jej tie 1. atb nezabrali a prečo ich dala znova tiež nepochopím, na kontrole bola s dcérou starká, tak neviem prečo, bola som so synom na testoch šk.zrelosti a tak ma to mrzí, no nerozkrajam sa, keby som tam bola, tak sa na to určite opýtam, či je to bežný postup, keď už tie prvé nezabrali...
Moj V novembri mal hnisavu anginu a najprv bral 10dni penicilin ktory vibec nezabral ale dr to mala na haku a ked sme islu ku orl ten predpisal ine atb na dalsich 10dni takze to bola “uplna parada” terat zase som videla biele povlaky ze ma na mandliach boli sme vcera u inej dr uz a ta nam povedala ze ziadne atb netreba ked nema teplotu a ze to nie je ani hnisava angina ale detritus ci co... ach
na hrdlo kúp Glimbax
@deti95060810 už jedno balenie vybrala, kloktadlo sme mali
Tak teraz jej zas tečie z nosa a má 38,5 teplotu ☹️ zajtra idem s ňou k zastupujúcej doktorke, lebo do štvrtka,kým sa naša vráti ďaleko
@danabel Dajte spravit hlavne vytery z nosa aj z hrdla. Aj nas 3 rociak bral v decembri 10 dni Klacid, 2 dni pauza, 12 dni Ospen, co je Penicilin, to mal vsetko vtedy, Hemofila v oku, hnisave mandle, s podozrenim na mononukleozu, Cytomegalovirus... aj zapal stredneho ucha k tomu. Jemu ten prvy Klacid nezabral na tu Anginu, na ucho zabral. A potom v januari zas dalsi Penicilin 10 dni... na 4.den po dobrati mal zas hnisave mandle, ale ORL doktor len mavol rukou, ze to je nic. Kloktali sme slanu vodu aspon a pastilky Tantum Verde. Pre 9 rocnu najlepsi JOX. Ps Zinnat je hnusoba liek, pozor na kvasinky aj v posve, obmedzit cukor a sladke a vela probiotika. Ps 2: ten Solmucol strasne berie na kaslanie, vecer nedavajte len rano. vypytajte si Ventolin sirup, pomaha na ukludnenie priedusiek. A vela preplachovat nos slanou vodou s konvickou, pomaha od kasla... lebo to ten sopel zateka
@danabel na hrdlo strepsils alebo podobné pastilky a skús zmeniť sirup na produktívny kašel - v lekárni ti poradia....a cibulový sirup alebo čaj......