Dobrý večer mamičky, chcela som sa opýtať, či máte niektorá skúsenosti s hnisavou angínou. Syn má 5 rokov a už od decembra je chorý. Najprv laryngitídu, čo sme liečili v nemocnici, po troch dňoch ako sme prišli chytil zápal priedušiek /ATB/, po Novom roku opäť zápal priedušiek/ATB/ v sobotu dobral ATB a v útorok od rána horúčku a sťažoval si na bolesť v krku, tak sme radšej išli k lekárovi a diagnóza hnisavá angína zas ATB Cedrox užíva. Mal prvé dni vysoké teploty aj 40 v noci, už je to štyri dni a ešte má stále teplotu min. dva krát denne až do 38,7st. Dnes sme boli aj na kontrole a, že už je v poriadku ani v moči nič nemá. Je to normálne mať ešte teplotu? ďakuje za reakcie....Zuzana
vytery/crp mu robili?
my presne to iste ako nikusenocka
@sue0071 aj my mame hnisavu angynu.5dni sme mali od 39,5-40,5teploty na stvrty den sme dostali antybiotyka. Nemocnicu som odmietla kto by sa postaral o dalsie dve deti a svihnutu leziacu babu. Uz nam je lepsie. Dnes vypila konecne 4deci mliecka. Vôbec mi nepije vodu a čajik. 4dni mi nepila skoro nic maximalne pol deci čajiku za cely den a to nasilu az sa dusila. Mame 1r.a 1m. a uz stvrte antybiotyka berieme. Na 1r. sme boli povynne očkovany a teplotu sme maly 9dni 39-41stupnov. Hned jak klesla teplota tak kasel. Len tyzden sme boly zdravy a teraz ta angyna. Sona.
Zuzka podla mna ta teplota nie je ok. Ziadaj vytery plus odber krvi..skore uzdravenie..
@nikusenocka ďakujeme....človek keď má dieťatko choré, tak by dal čokolvek, aby mu bolo lepšie....Syn už dnes konečne len po obede 37,4st a teraz večer 37,1st snáď už to pomaly bude ustupovať.....ďakujem za reakciu a prajem všetko dobré....
@sue0071 Popros doktorku, nech Vám zoberie čím skôr krv na serologické vyšetrenie EBV, CMV chlamýdie, mykoplasmy. Vtedy nie je zvýšené CRP, ale samozrejme aj toto môže byť skrížené s bakteriálnou infekciou kedy CRP zvýšené je. Tieto menované nezistíš ani vo výteroch. Do týždňa by mali byť výsledky. Má to svoj význam. Podobné príznaky. Ak by sa synovi zdravotný stav nezlepšoval alebo náhodou zhoršil tak výsledky krvi už budete mať k dispozícii a nebudete strácať čas.
@sue0071 laryngitidy su prevažne virusove, ked mu uz opakovane davali ATB tak by sa patrilo urobit vytery. inac moze kludne byt, ze ma EBV infekciu pripadne ako uviedla
@anima9 a tam budu vytery zvacsa negativne, serologia trva sice dlhsie, ale pokial hnisava angina nema pozitivny vyter, byva to vacsinou infekcna mononukleoza -EBV., kde ATB nezaberaju..
presne tym sme si presli minuly tyzden, tiez hnisava angina a vysoke horucky 40, tiez som len striedala nurofen a panadol kazde 4 hodiny, lebo len co zosla teplota dole tak o 2 hodiny zas hore + zabaly sme davali. teploty mal tiez 4 dni. nam na to dala doktorka atb penbene a to zabralo tak za den a pol a potom zacala teplota postupne klesat a uz bolo dobre. ak bere atb od utorka tak uz mu mali zabrat. tak nech sa drobre rychlo vyzdravie.