Hnisavá angína a chodenie von

kristina2602
7. nov 2015

Chcem sa opytat ci ste s vasimi detmi tak do 5 rokov chodili von pocas hnisavej anginy ,ktora je bez teplot alebo co Vam na chodenie von povedala vasa lekarka,dakujem za odpovede

katrin21
7. nov 2015

nie, dieta s anginou ma ležať, resp. ho zabavit , aby sa co najmenej hybalo,. lebo angina je pliaga .. ak sa dobre nevylieci, tak moze poskodit srdce. aj u dietata, alebo sa to moze prejavit neskor... v dospelosti oslabene srdce... a ked ide o hnisavu anginu , tak duplom!
dieta moze ist von len ked ma napr. nadchu bez horucky. nie anginu.

hamca
7. nov 2015

Akurat mame hnisavu anginu aj my. Vo stvrtok sme boli po styroch dnich na kontrole a som sa aj na to pytala, tak, ze ked je vonku pekne, tak mozeme uz vybehnut. no tie prve tri dni som bola len doma.
Ale napr kolektiv nam doktorka zakazala este aspon na cely dalsi tyzden.

jeennyv
7. nov 2015

Urcite ostat doma a urobit si program tam, ved to, ze je to relativne ok neznamena, pi nejakej aktivite von sa to nemoze zhorsit...ja som zastancom toho, ze choroba sa ma doma nejak vylezat ci vysediet...niekedy vsak okolnosti rozhodnu inak...ale ked netreba ist do skoly, prace atd, je to ospravedlnene, tak vylezat....

janinah
7. nov 2015

každý chorý patrí do postele resp. do svojho bytu....nechápem tých,čo "musia" aj s chorobou ísť do práce bacily iným roznášať...pre deti to platí tiež,už aj vojdenie do výťahu môže priniesť ďalšieho bacila a tým komplikácie pôvodnej choroby....

sissy27
7. nov 2015

@kristina2602 dieťa choré, oslabená imunita, predpokladám, že aj atb berie - tak hurá von, nachytať ďalšie bacily, vybehať sa, spotiť sa 😝 a prípadne trošku aj poroznášať infekt ďalej... asi ti je ľúto, že to máte bez teplôt a bez komplikácií...

sardinka335
7. nov 2015

@kristina2602 nie, cely tyzden či angina, či bronchitida sme boli doma - 5 dni určite. Zial...nuda, nuda, nuda - uz ich ani nič nebavi aj ked človek ponuka....treba to vydržať.

bonaqa2013
8. nov 2015

ak máte antobiotiká, tak von môžte.... Ale až po 4 dňoch keď už začnú lieky učinkovať, len doma na dvor , alebo na balkón - nie do spoločnosti detí, a nie keď je hmla apod. Len ak je slniečko..... A tiež nie na pol dňa - stačí hodinka.

kristina2602
autor
8. nov 2015

Dakujem za odpovede len ,aby som to uviedla na pravu mieru pri akych kolvek chorobach sme boli vzdy tyzden doma,ale teraz som nastupila do prace a nazor na to ze preco sme doma vsak mozme chodit von iny zasa ako my sme doma,ja som tiez toho nazoru,ze nenakazit ine deti,ale mam take kamosky ,ktore pridu k detom chore vid.terajsia angina a ona svoje dieta lieci nejakym mentolovym kremom.

katarinamarkova
10. nov 2015

@kristina2602 -
-chore dieta do kolektivu ci deti, ci dospelych nepatri! ( tym, nemyslim chore - so zlomenou rukou 🙂, samozrejme chore, take co moze nakazit inych, resp. svojej imunite dat zabrat dalsim bacilom co moze chytit plus k tomu svojmu terajsiemu)
-ALE! kazdemu choremu, aj dietatu ( samozrejme nie v 40tkach horuckach, zdravo s rozumom ) veeeelmi prospeje slniecko, cerstvy vzduch, trosku pohybu ( nie sialene blaznenie sa vonku, ale kludna par min. prechadzka, ci posedenie si teraz ked je takto teplo niekde na terase, na dvore )