Prišla som si k vám po radu, dcere som dala nastrelit nausnicky na polročnej prehliadke. Nastrelene- pravdepodobne chirurgicka ocel. Dr povedala minimalne 6 tyzdnov, max 20, potom mozme vymenit za zlate. Hnisali jej, tak som kazdy den točila, cistila liehom, pretahovala. Po 6tich tyzdnoch som nausnice bez vahania vymenila. Za zlate. Tie boli kedysi moje. Boli vycistene a 2 dni pred tym ako som jej ich dala namocene v liehu. Po tyzdni sa jej vedla nausnicky na lalôčiku spravila cervena hrca, taka gulicka, 2 dni som jej to cistila liehom, ale gulicke to nepomahalo, na dalsi den ucho opuchnute, zacervenane, isli sme k dr. Nasa mala dovolenku , zastupovala ju dr, ktora povedala ze je to nirmalne, dala nam antibioticku mast Baneocin na predpis, na moje poziadanie sa zdvihla zo stolicky, 5 metrov od malej a neochotne sa jej na to "aspon" pozrela. Na dalsi den ucho v este horsom dtave, obvolala som ine dr, spytala som sa ci by ma vzali aj ked pod ne nepatrime, ze si to zaplatim. Vzala nas velmi mila dr 20 km vzdialena, pozrela jej to, ohmata jej to a povedala mi ze som velmi dobre spravila, ze som jej dala nausnice po mne, kedze som ich nosila a mne z nich nic nebolo. Vravi ze nas posiela na chirurgiu , pretoze to hranici s chirurgickym zakrokom. Na chirurgii velmi mily dr so sestrickou, povedal, ze zatial nema zmysel jej to umrtvit, vyrezat ale ze nam predpise zarobeny roztok RIVANOL, potierat 2x denne a za týždeň prísť na kontrolu. V pondelok sa ma vratit po dovolenke uz nasa dr, pojdeme aj k nej aby som tiez vedela jej nazor na liecbu a urobim cokolvek pre to aby jej ucho nerezali. Este chcem podotykat, ze den po vytiahnuti nausnice som jej to vytlacala, lebo som si myslela, ze tam ma hnis a ze cez nejaku dierku vyjde. Nic jej odtial nevyslo. Na to ma upozornila aj ta dr, za ktorou sme isli dalsi den, ze je tam vela malickych cievok a ze by som jej mohla viac uskodit ako pomoct, ze uz to nemam nikdy viac robit ani sa jej toho chytat. Prosim vas o radu, skusenost, nejake ine riesenie, ktora z vas to mala podobne alebo take iste, je vysmiate dievcatko, place az ked sa jej s tym nieco robi, boli ju ocividne kazdy dotyk. Pridam neskor aj foto ak sa mi podari jej to odfotiť.
Tiez by som vytiahla a nedavala.
Náušnice som jej vytiahla samozrejme ich uz nema, len sa jej to ziadno nehoji. Nevidim rozdiel
@alzbeta311 Chúďa malé. Pre xy nasledovných príspevkov o tom, čo páchame svojím dcéram (vražda minimálne), podotýkam, že ste jeden prípad z koľkých? Tisíc? S takýmto priebehom. Mojej nič nebolo, náušnice hneď v pôrodnici. Toto mi príde veľmi zlá reakcia na kov, prípadne zlá hygiena pri nastreľovaní a následnom zavedení náušníc. Ale keď vám už doktori nevedeli pomôcť… Skúste jej na to dať repík, Framykoin masť. No ja by som bombardovala doktorov.
Moja dcéra mala toto iste ale uši sme prepichli az ked ona chcela čiže mala 8 r a keď jej začalo po výmene náušníc jedno ucho hnisat resp zapaľovač sa dali sme náušnice dole a hotovo. Náušnice sú niečo bez čoho sa dieťa resp človek zaobíde obzvlášť ak tie náušnice robia problemy.
My sme dostali atb mast hned s prepichovanim usi.. a hned som davala zlate nausnice, natrela ucho, pokrutila... hnisanie sa mne zda dost caste, podla mna tam bol problem uz od zaciatku a iba sa to postupne zbieralo. Teraz urcite nic za jeden dva dni nezaberie, musi sa to vyhojit, ak by sa to zvacsovalo, isla by sm na chirurgiu, inak neviem preco hned razat, mozno by to stacilo napichnut a nechat vytiect, vydenzifikovat. Ale tak to haaadam vedia nasi lekari uz...
presli sme si s tym aj my so starsou, hnisalo jej ucho, vymenili sme chirurgicku ocel, zlte zlato, striebro, plast, bizuteriu....... vsetko hnisalo......
nechali sme zarast, po par mesiacoch sme dali nastrelit opat, vies co jej nehnisa? Biele zlato, s tym je uplne v pohode, bez problemov, vyskusajte to
@alzbeta311 velmi ma.mrzi cim dcerka prechadza. podla mna je dost mozne ze potrebuje aj celkove antibiotikum a nielen lokalnu masticku... urcite skuste aj macanie v repiku... verim ze ak sa nahodiu nevyhnete rezaniu tak jej to nezanecha ziadnu vyraznejsiu jazvu. drzim palce nech sa to dolieci. byt tebou fotim to kazdy den nech vidis jasny vyvoj a mozes ukazat aj doktorom
Ach boze, mozte matky toto dceram robit🙈 obriezku v afrike neuznavate ale tu, ked je normalne prepichovat usi dievcatkam, tak to v pohode urobit…a uplne nepotrebna vec, len kvoli okrase🙈 co teraz ucime dievcata, ze je dolezite co maju v hlave a nie ako vyzeraju.
@alzbeta311 na jaku onu...... ste dali prepichnut uši? Dieťa ma dosť sa vysporiadať so všetkým keď sa narodí a nie to ešte toto. Na čo to bolo dobré? Máte ponaučenie. Držím palce aby sa to čím skôr zahojilo.
@hederamonstera ale no netreba to tak prezivat..proste mali smolu,takato reakcia nieje bezna..na chirurgicku ocel som napr ja alergicka,dcere som hned v porodnici dala usi prepichnut a rovno biele zlato..ziadny problem nebol..
Ja som prisla po radu, nie aby ste ma sudili.. je to normálne ze dievcatkam sa davaju prepichnut usi, verte mi, ze keby viem ako to dopadne tak jej ich ircite prepichnut nedam
@alzbeta311 chod s tým na chirurgiu vyzerá to skaredo
@alzbeta311 kedy máš ísť k tomu chirurgovi na kontrolu?s týmto nemá význam ísť znova k pediatricke..Vidíš nejakú zmenu po tých mastach od chirurga?podľa mňa jej to napichnu nech vytečie hnis a krv
Mam ist vo stvrtok buduci tyzden, su tomu 2 dni co sme tam boli, tak este 5 dni. Nie nevidim zmenu, len jej trochu ustúpilo zacervenanie
@alzbeta311 ja aj moja dcéra mame taku alergicku reakciu na zlato, mozno aj tvoja dcera ma. Popripade ist na kozne nech jej urobia ster ci tam nema streptokoka/stafilokoka
@83lenka83 no vsak kvoli okrase…a aby im ostatni nashodou nepovedali, ze je to chlapcek. Proste ludska jesitnost a hlupost.
@83lenka83 ja som chcela len radu od žien, ktore s tym maju skusenosti, nechapem na co si sa zapojila do debaty keď mi nemáš čo poradiť a len ubližuješ tvojimi rečami.
@alzbeta311 tak to ešte vydrž, keď ste boli pred 2 dňami to, že zmizlo začervenanie je fajn aspoň nieco...
@hederamonstera
@83lenka83 robil to zdravotník a áno náušnice patria k ženám.Ked vy nemáte a deťom nedáte Vaša vec...ona chcela🙂
@alzbeta311 Je tu skupina zdravotnici na mk. Opytaj sa tam.
@alzbeta311 lebo ich to baví kopnúť si a tliachat o nicom
@alzbeta311
Ja som prisla po radu, nie aby ste ma sudili.. je to normálne ze dievcatkam sa davaju prepichnut usi, verte mi, ze keby viem ako to dopadne tak jej ich ircite prepichnut nedam
Ja som prisla po radu, nie aby ste ma sudili.- Rada- Vyber jej ich a u v živote sa jej uší nechytaj!!!
je to normálne ze dievcatkam sa davaju prepichnut usi,- Nór nie je to normálne, je to zastaralý tradícia od ktorej by sa malo upustiť, viď. spackané prípady ako tvoja dcéra
verte mi, ze keby viem ako to dopadne tak jej ich ircite prepichnut nedam- čiže ty napm ideš tvrdiť,že ty si nebola poučená o komplikáciach, ak tvrdíš že si nebola, to si bola u akého šarlatána?, Ak si bola poučená netvrdím tu že keby si vedela čo sa stane tak by si jej uši prepichovať nedala, lebo si aj napriek poučenie a plnému vedomiu a svedomia učí dcérke prepichnúť dala, a dúfala si v ten lepší príklad!!!
Ty by si mala robiť osvetu prečo uši nedávať prepichovať!!! A nie tu vyplakávať teraz keď si už svoju dcéru poznačila!
@cariad tie náušnice ma dávno vybrate! Neurážaj ma aká som ja matka. Pre svoju dcéru robim vzdy to najlepšie. Nevedela som ako to dopadne. Mozno keby mne nedala prepichnut usi mama, tak v dospelosti na to nenajdem odvahu, nemyslela som si ze zrovna nam sa toto moze stat. Bola som poučená o komplikaciach, ale nerozumiem preco sa to stalo, ked som jej nausnicky pravidelne cistila a pretáčala, mrzi ma, ze to beriete takto a mna vnimate ako matku tyranku. Ako pisala pani vyššie moze to byt jeden pripad z tisic a to sme zrovna my .
@alzbeta311 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Poučená som bola ale aj napriek tomu som sa rozhodla tak ako som sa rozhodla a ako som videla že sa jej to zhorušwj ešte som jej doslovne vliala lieh do otvorenej rany!!!
Tak sa zamyslite nabudúce.
Keď budete prechádzať cez česť nechajte ju ísť samu veď o rizikách viete budete len dúfať v najlepšie veď nehody sa nestávajú každý deň je to iba jeden s tisícov!!!
Také rozmýšľanie.
Pre autorku: neviem Vám síce pomôcť ale držím malej palce nech sa jej to čo najskôr a bezbolestne zahojí
Pre panie ktoré si chceli len kopnúť: náušnice mám ja od narodenia samozrejme už iné ale nosím stále nejaké, moje dcéry majú odmala a takisto tisíce dievčat a žien tak neviem prečo odsudzujete. Má ich autorka, chcela dať aj dcérke - žiaľ je to asi alergická reakcia