Ahojte , mám 10 dňové babatko a este mu neodpadol pahyl , drží sa slabo a veľmi to zapacha . Pod ním ma akoby hnis. Lekárku mám až v stredu, mám ist na pohotovosť ??? Alebo čo s tým robiť ? Ďakujem
hm tak nie toto sa mi veru nezda, neda sa poslat fotka pediatricke? zeby poradila?
Zajtra chod k pediatricke, to nevadí že poradňu máš až v stredu, veď ona má normálne ordinácne hodiny
Ráno jeej zavolaj kedy mizete prísť
Ako to cistite? Framykoin zasyp my sme mali na to, ked uz tam boli bakterie. Ten si dajte u sestricky aj po telefone predpisat. A riadne cistite liehom z lekarne a tycinkou do usi aj x krat denne. V porodnici zanedbali cistenie - ze "nechajte to na nas" a oni len to zvrchu po tej suchej chraste potapkali gazou...
Pohotovost netreba, tam vam len vynadaju, ze to necistite ana chodbe tam kupite nejakeho bacila. Len ak by boli horucky
@katka3212 čistým liehom 3x za den- stiahne zápal ak je tam a odpadne. Po odpadnuti tiež čistiť
@katka3212 čistit s betadinom alebo so 60% liehom, kúpiš bežne v lekárni. A ako ti tu už niekto radil, treba čistiť aj pod tým pahylom, jemne nadvyhnúť a vatovou tyčinkou namočenou v dezinfekcii povytierat. Syn to mal ešte horšie a takto sme to dali do poriadku, nakoniec ani neviem ako a sám odpadol.
Trosku pupcek pritlač, ako keby si chcela ten stred vytlacit vonku, aby sa to viac odhalilo a roztvorilo. poriadne vycistit liehom, plienocku zahni, aby to bolo co najviac na vzduchu a vetralo sa, nech predides vzniku granulomu
no treba to cistit aj pod tym pahylom, jemne nadvihnut a cistit vatovou tycinkou namocenou do liehu, tak mi kazala a ukazovala pediatricka, ked sa nas narodil