Maminky dievčatiek, ktoré ste riešili podobný problém akú alternatívu ste zvolili, ak nemohlo mať vaše dievčatko zlato. naša chce veľmi nosiť náušnice, no neviem do čoho zainvestovať, aby to neskončilo podobne... podľa vašich skúseností, ak nemôže mať dievčatko zlaté naušnice, automaticky to znamená, že neznesie napr. ani strieborné? inak, nerozumiem... 4roky ich malá nosila v pohode a od vtedy aj po opakovanom preliečení a dezinfekcii náušníc, vždy problém...
Ja mam napr.alergiu na zlte a cervene zlato. Prejavilo sa to nečakane...predtym som nosila normálne. Teraz musim len strieborne alebo biele zlato. A ani bizu nemozem viac ako 2 dni....predtym v pohode. Vyskusajte striebro alebo biele zlato ciste
pocas preliecenia boli nausnice von z ucha? Mate potvrdenu alergiu na zlato?? Ja totiz mam takyto problem vzdy po znovu vrateni sa k nausniciam, bolia ma dierky, aj hnis sa objavi... ale prejde to a neurobi sa to dookola. Proste ja tie nausnice nevyberiem ale na uchu ich dezinfikujem aj s dierkou, pobeham hore dole ako ked sa napichavali nausnice, tiez sa to tak robilo 🙂 A mne to za par dni zmizne a prejde a tiez si musim dava pozor aby som si ich neobchytkavla rukami, cize sa nehrala pocas dna s nausnicou :D
Ja sa s tym trapim uz roky a dcera zdedila alergiu po mne. Trebars obrucka mi spravila taku alergiu, ze mi koza zliezla az do masa.
Kupila som si s malou rovnake nausnicky z chirurgickej ocele za par eur a uz ich mame obe v usiach skoro 2 roky uplne bez problemov ☺
takze, zienky, nausnice som dezinfikovala tak, ze som ich vybrala z uška umyla a dala do lekarenského liehu na celú dobu, čo sme poliečili ušká (repik+ framykoin mast) cca 1-2 mesiace. skúsiť ešte inak? ak nepomôže, náušky z chirurg. ocele kupim kde? v zlatníctve, či? cenovo sa pohybuju ako? a je to lepšie ako strieborné?
@cloviecka netráp ju s tými zlatými, proste nie každý ich znesie... náušnice z chirurgickej ocele kúpiš cez net, ale mávajú aj v niektorých zlatníctvach... cenovo už za tých 20-30€ kúpiš v pohode krásne, menšie sú aj lacnejšie... a lepšie ako strieborné - na tie ti tiež môže zareagovať, striebro často sčernie, treba ho častejšie čistiť (ak je rhódiované, tak táto starosť odpadá)... ale striebro je mäkké, často sa náušnička pokriví, pokazí sa uzáver...
@cloviecka tak ja som hladala podla konkretnych kriterii. Chcela som mat s malou rovnake, takze aby sa hodili pre dieta aj dospeleho, nesmeli byt kruhy, ani visiace, kedze som v tom case cakala syna a sestra ma uz 2x zasivane ucho, kvoli dvojici kruhy v usiach a male dieta ☺.
A hlavne som nechcela napichovacky, aby ju v noci netlacili, lebo vyberat na noc a potom znova davat do usi by bolo fakt neprakticke.
Vyhrali tieto, mne sa neskutocne pacia a mala ich zboznuje.
Kupovala som ich v zlatnictve a vysli ma do 10€ za par.
@cloviecka Ale ked mas problemy, radsej si ich kúp v zlatnictve a nie niekde na nete. CI už medicinska ocel alebo striebro.
Ale problem moze byt aj v tom ze sa s nimi hra a vtedy tiez moze vzniknut problem.
dakujem vam vsetkym za reakcie 🙂 poliecime a pohladame v zlatnictve z chir. ocele
do zlata sa dávajú prímesi, inak by bolo príliš mäkké...čiže možno má problém s konkrétnou prímesou a iné zlaté by jej nevadili...alebo možno jej vadí tá dezinfekcia, aj na to môže reagovať....ale inak ako materiál odporúčam titán 🙂