Prosím o radu , moja vnučka bude mať rok a stále sa trapi kôli hnisajúcim očkám. Aj je preplachovali dlžné kanáliky ale stále sa jej to vracia. Nevesta s ňou nechodí ani von. Vraj jej to doktorka zakázala. Máte s tým skúsenosti?
Ďakujem za každý názor.
male deti mavaju zuzene slzne kanaliky a prejavuje sa to takto. zvykne sa to preplachovat, ale ako vidis, nie vzdy to pomaha. nas to mal na jednom ocku skoro od narodenia, chvilu lepsie, chvilu horsie, ale uplne to preslo az ked mal tusim 14 mesiacov. my sme na preplachovani neboli, len sme obcas kvapkali, masirovali (su na to videa na internete).
@paskolinka ďakujem za info. Malej nakoniec robili preplachy v nemocnici Martin a to konečne pomohlo. Konečne môže chodiť von. 😉
@nanka24 Dobrý deň,aj môj syn to mal a pár mesiacov sa mu to stále vracalo a nakoniec pomohlo moje mlieko-pár dní som mu ho poctivo často kvapkala do očiek,aj keď už mu prestali hnisať a naozaj to pomohlo.odvtedy už skoro pol roka nič.tak ak by sa to náhodou vrátilo a nevesta ešte kojí,nech vyskúša.ale dúfam,že už nebude treba.
my sme s týmto mávali problémy, je to choroba ktorá sa rada vracia a veľmi ľahko sa prenáša.Treba dávať lokálne antibiotiká do očí podľa predpisu lekára a treba pokračovať ešte pár dní aj po ustúpení príznakov (najmenej 6 - 7 dní). Po dobratí antibiotík kvapkať do očí ešte nejaké očné kvapky voľne dostupné v lekárni vhodné pre malé deti (názov si už nepamätám - occuflash tuším) aj 3-4 týždne. Niekedy to môže ísť aj z nosa - treba urobiť výtery z nosa a z hrdla a v prípade potreby dávať lokálne antibiotiká aj do nosa. Ale trvať na výteroch, ak ich nerobili. Dieťa si nesmie trieť očká, čo môže byť pri tak malom dieťati problém, mamka zakaždým umyť ruky. No a dodržiavať hygienu, každý deň som menila hlavnicu, alebo uterák na ktorom deti spali aj uterák na ruky, oprala na 60 a prežehlila kým najhoršie príznaky neustúpili. A chápem aj dcéru/nevestu, u nás dosť fúka a chodiť s hnisavými očami von hlavne vo vetre a prachu - by im to stav ešte zhoršilo. Moja mama sa tiež hnevala. Ja som bola na nervy - lebo keď to skončilo jednému, začalo to druhému dieťaťu a tak niekoľko kolečiek, ale nedalo sa svietiť.