Zdravim.vcera som objavila u 4 mes synceka taku bielu bodku pod nechtom na palci na nozicke.dnes je to trosku vacsie.moze to byt hnis? Bojim sa aby mu ten necht nestrhli. Ako asi kazdu matku napadaju tie najhorsie mozne scenare☹ mate s tym niekto skusenost?
@iveta143 ja by som mu osetrovala betadine a sledovala. Moja dcera mala takto silny zapal okolo nechtoveho lozka na palci na ruke. Dezinfikovala som betadine, borovou vodou, koloidnym striebrom a natierala pytiolom 3x denne. Liecili sme to 2 mesiace, isiel z toho hnis na zaciatku, ale zahojilo sa jej to uplne.
Je tam zanesena infekcia,pravdepodobne zo strihania nechtikov...potrebuješ ATB mastičku,myslím že sa volá bactroban,či je vhodná u tak malého bábätka to netuším, porad sa s pediatrickou,dá ti prípadne niečo iné...inak nie je to nič strašné 😉
@snehuuulienka mali sme podobny problem v juli,ale to mal zapalenu kozticku okolo nechtoveho lozka...zahada bola ze na obidvoch palcekoch...dr.mi dala na ta betadine a fucidin s tym ze ked to neprejde tak na chirurgiu ☹ nastastie to preslo...a teraz sa znova nieco objavilo ☹
@snehuuulienka pred kazdym strihanim potieram noznicky peroxidom...tak neviem este ako mu pomoct...bud ma maly tak nachylne nechtiky na bakterie alebo som ja tak nemozna matka ☹
Mozno len banalita,že sa to opakuje,...S akými strihas nožničkami?musia byť zakaždým pred strihaním vydezinf. s nejakým alkoholom,a musí mať bábo len svoje nožničky
@iveta143
@iveta143 no práve som ti o Tom písala o tej dezinfekcii
@snehuuulienka no prave ze ich pouzivam aj pri dcerke, tak preto ich potom potieram peroxidom, ked idem strihat syncekovi...ale asi bude fakt lepsie, ak bude mat kazdy svoje noznice
@iveta143 ak nie nové nožničky tak potom kúp v lekárni 60% spiritus dilitus..cca 1,40 e tuším stojí...zakaždým pred použitím daj na vatový tampón alkohol,a poriadne nožnice vyčistí...alebo vodkou tiež daj na tampón
@iveta143 nebola som, aj u dospeleho to dlho trva, kym sa to zahoji. Keby sa to zhorsovalo, sla by som. Ale ked som jej zacala davat tieto veci, zacal jej z toho vytekat hnis a vzdy to bolo menej aj opuch pomalicky ustupoval. Ja som typ co sa atb vyhyba, hlavne v pripade deti, pokial to nie je nevyhnutne. Ten zapal slo vytiahnut aj bez nich. Mam dobre skusenosti aj s namacanim v roznych cajoch. Velmi silny hojivy ucinok ma oregano, z toho som robila vyluh, ale dieta by si nemalo ten palec cucat, tak isto repik alebo skorocel. Netreba sa bat, ked zacne vytekat hnis, je to znamka, ze to zapalene lozisko a otvorilo a zapal ide pomaly von, ale musi byt toho hnisu vzdy o trochu menej a lozko by malo pomaly blednut. Keby to nefungovalo, urcite by som navstivila lekara.
@iveta143 podla mna ano, je mozne, ze mu ten nechtik pomaly zlezie, to lozisko pod lozkom sa moze zvacsivat tym, ze sa tam bude kopit hnis, kym to praskne a pomaly oddelovat necht od lozka. Nam to tiez tak zliezlo, ako necht rastol, postupne som zostrihavala, narastol jej hned novy, preto to aj tak dlho trvalo, kvoli tomu nechtu. Keby som to chcela urychlit, musela by som jej dat ztrhnut necht
@iveta143 pozri z vlastnej skusenosti viem, ze aby sa to uplne zahojilo, ten necht musi ist dole. Bud pojde dlhsie a prirodzene a s velkou davkou trpezlivosti, alebo si to urychlis a das mu to ztrhnut. Moja mama si tiez takto dala ztrhnut necht pred 15 rokmi, lebo lekarka povedala, ked sa jej to zpravilo pred polrokom, robila to ako ja a zahojilo sa jej to sama a hovori, ze keby to vedela uz vtedy tak si usetri ten zakrok, lebo aj tak to chvilu trva kym sa to potom zahoji
@iveta143 Vobec na to netreba ATB a nemusis mu dat ani nic strhavat. Najstarsi mal tiez zapal nehtoveho lozka a ja tiez. Nie az tak davno. Na noc sme to vzdy namazali takou ciernou mastou, neviem ako sa vola, sme v zahranici. Zahojilo sa mu to za dva mesiace, postupne, ale trvalo to nejaky cas, mu zacal ten his vyliezat. Mne sa palec hojil tri mesiace. U tak maleho babätka je este vyhoda, ze nechodi. Cize mu to mozes natierat a obväzovat a vymienat vlastne po cely den.
@iveta143 u takýchto malých detičiek nechtíky nestrhajú...teda aspoň nám tak bolo povedané...to vy máte ešte nič, proti tomu čo sme mali my😩🙈 tiež som sa naplakala kvôli tomu, ale ani jeden doktor nám nepovedal, že strhnúť... práveže, má upokojovali, že toho sa nemusím báť...
@karajazviny och tak aspon som pokojnejsia...ale asi to liecenie je beh na dlhe trate...tak idem do toho 🙂
@iveta143 presne tak, nespraví sa to ani za týždeň, ani za dva...a bude sa to určite opakovať...
Ak môžem poradiť behnite ku kožnej...je dosť možné, že vám dá z týchto masti čo vám tu radia, ale aspoň budete mať istotu, že ste nič nezanedbala...aj my sme to len masťami ,,odbúravali,,...držím palce, nech sa vám čo najskôr prstík zahojí 🍀
@iveta143 netreba ku kožnej,stačí spomenúť v poradni, ukázať a pediater predpíše masť...ATB masť nejde do krvného obehu,treba to však lokálne liecit a vyliečiť,aby sa zápal nerozšíroval dalej
nám pomohli obklady z repíka, opakovať niekoľkokrát za deň
@iveta143 pôvodne som ti chcela tiež poradiť repík a Tea tree oil ako radia žienky,avšak vo vašom prípade je potrebná ATB masť,keďže hnis je pod nechtikom a treba ho odtiaľ dostať preč😉
dneska som bola s malym v poradni a ukazala som to pediatricke, tak dala mi fucidin mast ale cudovala sa ze ked mu palcek stlacala, tak on vobec na to nereagoval...ze ho to neboli...
Hnis sa vytvorí zo zastrihnutia alebo otlakv pri nesprávnej obuvi. Dávala som synovi dlhodobo Siliceu - biominerál,niekto to pozná ako Schusslerovu soľ.
Moze to byt vselico. Nemohla by si sem hodit napriklad fotku aby sme vedeli vobec, o com hovoris. Takto sa da predstavit cokolvek :(