Hnedý fľak na brušku u 5 ročnej dcérky

nikamichal
12. jan 2021

Dobrý den. Dcéra má takýto veľký flak na brušku a v ňom 2 malé. Sme kontrolované u kožnej a ta tvrdí ze je to len pigmentova škvrna. Nemajú aj vaše detičky niečo podobné?

anjelicek26
12. jan 2021

@nikamichal ano pigmentova skvrna, caffe au lait... maju ju vsetky moje deti 1-2 kusy ako ktore... najmladsia ma velmi velku, tu pojdeme dat laserom odstranit buduci rok, skorej taketo "kozmeticke" zakroky nerobia. Ale ona to ma uz teraz 3cm a rastie to s nou. Starsi maju take malicke ako mate vy.

nikamichal
autor
12. jan 2021

@anjelicek26 ale všimnite si ten veľký fľak a v ňom sú vlastne tie 2 malé. To mi je také zvláštne ten veľký ma cez pol bruška 😟

anjelicek26
12. jan 2021

@nikamichal nam kozna vravela, ze je to absolutne neskodna pigmentacia. Tiez sme s toho boli trosku v strese, malickej sa to vyhodilo uz tyzden po narodeni.

nikamichal
autor
12. jan 2021

@anjelicek26 my to máme od roku asi... A tiez máte aj takýto veľký?

anjelicek26
12. jan 2021

@nikamichal my mame u dcery na chrbate asi 5*4cm a ma este mensi, chlapci maju len take pol centimetrove fliaciky, ale vekom podla mna aj tam nieco pribudne... najmladsia ma bohuzial taku blbsiu, vypuklu verziu a rastu s toho 2cm cierne chlpy, je to proste skarede, tak tam pojdeme smer chirurgia...lepsie sa odstranuje 3cm, ako v dospelosti 15cm zalezitost...

nikamichal
autor
12. jan 2021

@anjelicek26 a nebáli ste sa ci to nemôže byť neurofibromatoza? 😟 Mne hned napadlo to najhoršie. Asi moc stresujem 🙈

anjelicek26
12. jan 2021

@nikamichal to je len v spojitosti s inymi symptomami a musi tych flakov byt minimalne desat... skutocne takyto flak volakde ma kazdy stvrty clovek.

nikamichal
autor
12. jan 2021

@anjelicek26 ano citala som to ze ich musí byť viac. Ďakujem za vašu skúsenosť. 🙂💗

mirulinulinka
14. júl 2021

@nikamichal moja mala starsia to ma na chrbte som.si myslela ci nie stoho to ma ze som sa ako tehotna obarila

blableblu
1. sep 2021

@nikamichal dobrý deň ako ste s tým dopadli ?

nikamichal
autor
13. sep 2021

@blableblu dobrý deň. Dr povedala že pigment .