Ahojte maminky, chcem vás veľmi pekne poprosiť o pomoc. Som už zúfalá. Mám 20 mesačnú dcérku a už od roka sa začali naše problémy. Najprv to bol atopický ekzém, ktorý zdedila po mojom manželovi. Je ekzematik a aj alergik. Okrem toho má manžel na tele veľký pigmentový fľak od ľavej bedernej oblasti až po trup, rozmery 30 cm x 20 cm. Má svetlo hnedé sfarbenie. Dcérke sa objavil v pol roku fľak farby bielej kávy pri ľavej pazuške a v jednom roku biely fľak na ľavom zápästí. Do teraz som sa psychicky vyrovnávala s diagnózou vitiligo, kedže biely fľak na chrbte mám ja, uzavreli to ako zdedené vitiligo, hoci som ani netušila, že niečo také vôbec mám. Keď som sa pomaly zmierila s touto diagnózou, všimla som si nedávno malinký hnedkastý fliačik na zadočku asi 2x5mm, samozrejme som ho našla až po kontrole na kožnom u primára. A nová možná diagnóza neuromatofibróza ma úplne položila. Ten prvý hnedý fliačik som brala ako dedičstvo po manželovi, ani ma nenapadlo, že to môže byť niečo iné. Neviem od strachu spávať, jesť, ani nežijem. Na najbližšiu kontrolu na kožné sme objednaní až 26. marca 2014. Nevládzem už na to ani myslieť. Nikto v rodine nič podobné nemal. Poraďte mi prosím, ak máte podobné skúsenosti.Ďakujem.