Dobrý deň, chcela by som sa vás spýtať či ste sa z niečím takýmto nestretli zajtra ideme ku dr.
Čítala som niečo o neurofibromatoze tak to je asi ono dr.ma asi odošle ku kožnej máte s tým skúsenosti?
@sonicka1811 Ma ich viac??
@sonicka1811 neurofibromatoza,. Áno môže byt. Ale neboj, tie katastrofálne pripady su výnimočné..
Nie iba na tom pleci a aké vyšetrenia budú robiť neviete?
@sonicka1811 kožné,. Potom podla nej neurogicke,
Dobre ďakujem
@sonicka1811 u nas bola potvrdená, ale ma to treba tusim viac fliacikov. Najdi hlavne fajn kožnú, ktora vas neodfajci medzi dverami.
@sonicka1811 Ja myslim, ze su to pigmentove skvrny..
No bola by som rada keby to boli pigmentové zajtra uvidíme
@sonicka1811 moja dcéra tomala tiež a bola to pleseň . Pri neurofromatoze máš fľaky bielej kávy. Toto sa mi zdá tmavšie.
@sonicka1811 ja mam , teda aj decka takéto
cafe au lait, nic zavazne
No takže odoslal nás na kožné ale nebola tam takže v pondelok aj on povedal ze to vyzera ako cafe au lait čo to vlastne je?
@sonicka1811 no ,,príznak" neurofibromatozy...
A vy čo s tým robíte je to vážne či nie?
Neurofibromatoza to znamena ze asi a viem ze sa posiela na neurologiu a ked sa robia špeciálne geneticke testy ci sa to potvrdi znama tak bola im sa nastastie nepotvrdila moj syn rocny ma id narodenia hnedu pigmentovu skvrnu na pok cela ale taku slabulinku ze to je fakt pigmentova. Tak drzim palce aby to radsej bola pigmentova
Dobre ďakujem vám
Ahoj moja mala ich ma tiež boli sme na koznom poslala nás odtiaľ ešte na sono brucha a očné a neurologické spravili jej genetické testy a teraz už čakáme len na ne takže asi to budete mat rovnaké
Ale mala ich ma oveľa viac a tiež povedali ze pre istotu genetika že to môžu byť aj pigmentové škvrny iba
@13riska13 Ahoj. Prosím ťa, ako dopadli vyšetrenia tvojej malej? Môjmu synovi sa tiež objavili asi pred mesiacom svetlo hnedé škvrny na hrudníku a na boku hrudníka. Ide asi o 2 väčšie 2 cm a 1 takú malú. Ma rok a pol a doteraz nič a zrazu z jedného dňa na druhý. Mame ísť na vyšetrenie koncom augusta ku kožnej. Mam obavy z toho. Ďakujem za info vopred.
Ahoj boli sme u kožnej a povedala že to je len nejaká reakcia na slnko alebo mydlo nevedela povedať ale zmizlo to samé
@sonicka1811 to je super, teším sa s vami, že to zmizlo! Ja sa veľmi bojím za syna, že čo nám povie doktorka.
@sima82 neboj sa možno je to niečo podobné potom daj vedieť ako to dopadlo držím palce
@13riska13 co robili na ocnom prosim?
@laskalieci vatsim deťom perimeter a inak klasické očné vyšetrenia
@laskalieci tak ako píše pani vyššie nám len klasické očné trvalo to len pár minút
@sonicka1811 no ak sa sami spravili a je ich viac a su to kavove flaky tak to nieje moc dobre a tam by sa mali robit geneticke testy