Ahoj mamky dajte radu, už sme zúfalý. Začalo to v pondelok poobede zvracaním, na ďalší deň už aj hnačka, takto to šlo 3dni ( myslela som si že to zo zúbkov lebo sa mu tlačia zadné stoličky má 2,5 r) ale vo štvrtok mi to nedalo a išla som k dr nech ho pozrie. Vypísala nás do nemocnice. Tam super, ani hnačka ani zvracanie, vybral 3 infúzie a v sobotu podvečer sme šli domov. Odporúčali ľahšiu stravu, tak sme pokračovali v diete. Lenže v nedeľu večer zas hnačka a takto ho preženie aj 3x za deň. V pondelok som šla k dr ale bola zastupujúca a tá mi povedala že hnačka môže trvať aj týždeň po. Nedala mu lieky iba hylak. Lenže problém je aj v tomto že malý mi už nechce takmer nič jesť. Ani sa nečudujem keď je cca 2 týždne na suchej ryži, zemiakoch a pečive. Aco ste dávali deťom vy?
@annamivo Odporucam probiotika Nekadex. Mojmu synovi pomohli. Hnackoval 10 dni, trplotu nemal, nevracal, vytery boli negativne. A co sa tyka stravy tak nasa lekarka mi poradila nech maleho netrapim dietami. Samozrejme odporucila vyradit mlieko a mliecne vyrobky, vajicka. Ale napriklad hydinove maso som mu davala v pohode.
@annamivo ak v nemocnici nebol problém a doma ano....co iné jedol pil doma? Vodu máte v poriadku?
@tamaris ani náš nemal teploty, len hnačky a zvracanie. Aj výter bol negatívny. Mlieko on iba kyslé a to mu nedávam. Veď to že on ani mäsko moc neje. Miluje zemiaky s mliekom, omacky a podobne a teraz keď už vidí suché zemiaky tak plač. Zakázala mi aj slepačí vývar, že je mastný.
@katarinamarkova v nemocnici mu dali tiež len suchú ryžu, zemiaky a rožtek. Doma mu dávam to isté. Vodu máme super. Ani nik v dome nehnačkuje. Skôr si myslím že mu dali niečo v infuzkach, aby to zastavili a podporili chuť do jedla. Lebo tam by zjedol aj klince a dá ohrna nos.
sla by som znova k doktorke, ze to proste neprestava, ze maly stale nic neje ked tak nech vas zase posle na infuzie aby nebol dehydrovany
@annamivo sprav mu napr.ryzovu kasu s bananom a cucoriedkami. Moji teraz hnackovali a za tymto sa sli roztrhat. Postruhane jablcko tiez moze.
@annamivo ak nema rad konzistenciu, ale chut mu nevadi, tak to mixovane by som skusila - ponornym mixerom, s trochou vody z ryze, aby to bolo redsie. alebo ja som teraz malemu po troch dnoch davala aj kus kus ... vlocky som nedavala, lebo jemu skor pomahaju pri zapche. este premyslam - keby si skusila bataty? a nie kocky, ale tiez kasu na oklamanie? aj ked so sladkym tiez treba opatrnejsie ... mne doktorka tiez hovorila, ze mam dat slane tycinky a tie babske rady.
inac su dobre instatntne kase od Tavity - do vody - kukuricna, spaldova, ... tie by som skusila (ja ich teraz nemam kde kupit, ale mavala som ich, kym bol moj mensi vzdy)
Soletky, piškóty, banán ... nič mliečne.
@annamivo