Hnačky u 10-mesačného bábätka

2. nov 2024

Ahojte, ako ste riešili hnačky u 10 mesačných bábätkach? Dcérke nejdú zúbky, ibaže bola niepriamo v kontakte, kde bola črevná vyróza... a dozvedeli sme sa to až neskôr...

katie253
2. nov 2024

Treba kontrolovať hydratáciu, pri tak malých deťoch dochádza rýchlo k dehydratácii. Ak si nie si istá, zavolaj na pohotovosť najprv.

autor
2. nov 2024

@katie253 pije dostatočne... čiže s tým problém nie je... len neviem co jej na to dať keďže v živote ešte hnačky nemala..

katie253
2. nov 2024

Skus pozrieť na pediatridetom.sk

gejb
2. nov 2024

Nám pomohol enterol. Už na druhý deň po jednej davke bolo lepšie.

autor
2. nov 2024

@gejb a dieťatko vypilo prášok alebo si dávala do nejakého prikrmu?
@katie253 pozriem sa ďakujem

katie253
2. nov 2024

Enterol môžeš aj do príkrmu dať alebo do výživy

gejb
2. nov 2024

Vtedy este prikrmy najedla. Kapsulu som vysypala do mlieka a dala vypiť.

katie253
2. nov 2024

A môžeš mu aj rehydratacnyroztok dávať, kúpiš v lekárni

autor
2. nov 2024

Ďakujem krásne všetkým 🙂

lucia13022023
2. nov 2024

Syn mal 9m keď mal hnačky. Doktorka mi kázala dávať tasectan duo, nekadex probiotika, dieta a obmedziť mlieko. Varila som mu mrkvu, zemiak..
A ešte mi odporučila robiť mlieko z mrkvoveho odvaru.
Malý mi nepil vodu, jedine co pil bolo mlieko aj keď mu to nerobilo dobre na brucho, aj tak som mu dávala aby nebol dehydratovany.

anavixy
2. nov 2024

V prvom rade probiotika Enterol, Nekadex alebo Probiofix imun baby (nie Biogaia). Dalej mozes dsvat napr. Tasectan. Vela tekutin a zaklad je setriaca dieta s vhodnymi potravinami - banan, ryza, zemiaky, nie mastne, sladke…
A do buducna - aj hnacka pri raste zubov je infekcna, sposobena patogenom a nie tym, ze rastu zuby, takze aj ta sa normalne tak isto lieci.

autor
2. nov 2024

@anavixy dcérka užíva Biogaiu na základe odporúčania liečby keďže mala zápal črievka... tak ju užíva dlhodobo... a zúbky jej nejdu čiže je to skôr niečo virusové, ako spomínam vo svojom príspevku.... a dozvedeli sme sa to po 2 dňoch... a hnačky ešte vôbec nemala a ani pri zúbkoch....

@lucia13022023 mojej malej neviem obmedziť mlieko keďže ju kojim a sama sa naťahuje za prsnikomm dokonca si sama s pod trička vytiahne... čiže mlieko jej neviem obmedziť... ale pije aj vodičku, len mlieko musí mať pred spaním inak mi nezaspi...

anavixy
2. nov 2024

Biogaia prinhnackach nepomaha, preto som konkretne napisala, ze nie Biogaiu. Na hnacku, teda proti, su urcene len kmene obsiahnute v tych 3 probiotikach, ktore som hore napisala. K zubkom som pisala, ze ak by aj bola hnacka pri raste zubov, aj vtedy je to vzdy sposobene patogenom, takze je uplne jedno ci rastu ci nerastu zubky. Hnacka pri zubkoch byva z toho, ze ai dieta pcha do ust ruky a vsetko mozne a tak sa nakazi, nie z toho, ze sa prerezava zub.
Materske mlieko VOBEC NEMUSIS obmedzovat! Nasad spomenute probiotika a tasectan. Je super, ze sa dojci a ze jej chuti. 🍀

autor
2. nov 2024

@anavixy zajtra zbehnem do lekarne... viem ze na hnačky si dobre určité kmene len tým pádom musím biogaiu vynechať však a keď prejdú hnačky tak jej ju môže znovu dávať?
Je to moje prvé dieťa preto sa pýtam🥹

anavixy
2. nov 2024

Ano, mozes kludne biogaiu vynechat, nic sa nestane… biogaia popravde nie je vobec nejake uzasne probiotikum, obsahuje jeden kmen, ktory ma preukazany ucinok pri bolesti bruska, nic viac. Akurat dobra reklama 🙂 drzim palce, nech sa dietatku rychlo polepsi 🍀

lucia13022023
2. nov 2024

Autorka, chápem. Ja som sa snažila mlieko obmedziť najviac ako som vedela, ale tiež ho pil. A @anavixy ma pravdu s probiotikami. Ja som sem tiež písala vtedy keď mal malý hnačky, a ona mi poradila probiotika medzi ktorými bol aj nekadex (tiež som dávala biogaju) a veľmi pomohli. Hnačky potom začali ustupovať. Keď mal sesternicin malý hnačky, tak som jej tiež poradila nekadex probiotika (už som bola múdra haha 🤣) a tiež mu pomohli. Samozrejme, že aj dieta a ten tasectan duo, ale určite urobili svoje aj probiotika.

mima172
2. nov 2024

Autorka, vidím, že sa tu riešia probiotiká Biogaia, tak napíšem aj iný názor. Pred cca dvomi mesiacmi mala dcéra brušnú virozu, kedy zvracala málo, no 6 dní mala hnačku. Na šiesty deň už som sa bála tak, až sme šli na pohotosť a našťastie sme natrafili na úžasnú lekárku. Ale k veci, liečba - probiotiká odporučila len jedny jediné a to práve Biogaia, vyslovene som sa pýtala na Probio fix a Enterinu a povedala, že Probiofix keď tak preventívne ale pri hnačkovitom ochorení mam kúpiť Biogaiu, niečo mi vravela aj pri Enterine, no to mi vypadlo. Dovtedy som malej dávala Lacto7 alebo Probio fix, povedala, že tie mám aktuálne vysadiť.
Ďalej kázala Tasectan KIDS (ale ten je myslím až od 2r, Enhydrol na rehydratáciu a Espumisan kvapky 3x denne. Liečba krásne zabrala, do 24 hodín bola dcéra fit.
Držím palce, nech je dieťatko čím skôr fit 🙂

autor
2. nov 2024

@anavixy ďakujem... 😊

autor
2. nov 2024

@mima172 no biogaiu dávam stále... ako sme mali s črievkom problém a to nám odporučili v BB detskej nemocnici keď sme tam ležali a espumisan mam doma ten ma nenapadol žeby mohol pomôcť... lebo ten papala keď mala aj koliky keď bola malička a veru jej pomáhal.... ďakujem za radu 😊

gejb
3. nov 2024

Nám tiež pediatricka na hnačku odporučila nasadiť biogaiu. Ale tu brala celý čas už od narodenia a mala aj tak hnačky.
Takže asi je to dobre probiotikum na niečo, ale na toto nepomáha ani trochu.

autor
3. nov 2024

@gejb no musim poklopat ako nemam iné probiotika doma len biogaiu ako pisem vyššie ma to na zaklade liečby a dnes pôjdem kúpiť na hnačky probiotika... ale dala som malej espumisan ako píše @mima172 a veru pomohlo... dnes zatiaľ bez hnačky 🙏🙏🙏