Ahojte dievčatá, syn 4.5 roka mi od pondelka hnačkuje a vracia, objavuje sa to len v noci ...má diétny režim zemiaky varené, ryža, vývar, banán, piškóty a pod. Lieky má na hnačku, probiotiká, kynedril proti vracaniu. Teploty nemal. V stredu sme boli u lekára - ten hnačky a vracanie nelieci, že viróza to bude... mám doplňovať tekutiny hlavne a diéta, že v nemocnici by mu dali to isté. Nepostlacal mu bruško ani ho nijak nevysetril, len vizuálne a povedal že nie je dehydrovaný ...Ale ja neviem mne sa to celé nezdá, cez deň malý funguje normálne občas sa sťažuje na bolesť bruška ale nevracia a nehnackuje. Ako dojde do kľudu a spí ( aj pri poobedňajšom spánku) tak sa spustí kolotoč hnačka a vracanie. Ale vždy to ide súčasne aj vrchom aj spodom. Ako keby chcelo telo niečo vylúčiť zo seba. Crp test dnes ráno negatívny.
Začínam mať aj podozrenie na zápal slepého čreva. Ako sa prejavil zápal slepého čreva u vasich deti. Prípadne máte podobnú skúsenosť a bola to len viróza ? Koľko to deťom asi trvalo ? Ďakujem
@dejna_ aj nas to tak mal, akonahle zaspal a zobudil sa vracal a hnackoval...pomohol nam nurofen cipok, bola to viroza trvala 6 dni
@dejna_ nasa 4r to ma teraz cca 5 den,hnacky a zvracanie.ked sa vyprazdni,je potom par h klud,beha skace ako nic.ked sa da do kludu,tak hned povie ze ju brusko boli a uteka na wc. Lekarka tiez povedala ze je to viroza,neriesim,uz sa to zlepsuje.ak by to bol slepak,tak ma velke bolesti bez prestavky,a crp vyskoci.
Skus pridat repikovy caj,hylak a cierne ihlie
@martamasarova tiež ma napadlo dať lieky proti bolesti, no určite dám 🙂. Ďakujem
@simona92101 ďakujem presne ako keby ste opísali môjho syna. Tiež mám pocit že sa to už cez deň zlepšuje 🙏. Dala som mu teraz aj nurofen snáď bude v poriadku čím skôr, lebo pozorovať dieťa v takýchto stavoch je strasne 😢. Jeho to chytí normálne v spánku v noci aj vracanie aj hnačky niekedy sa na hnačku ani nezobudí. Diétu dodržuje, pitný režim tiež, strasne agresívny vírus musí byť vo vzduchu
@martamasarova malý to má dnes 4 deň. Dala som nurofen teraz a dám aj pred spaním, ďakujem za radu
Ďakujem za rady, včera som mu dala nurofen na bolesť bruška a odvtedy je ako vymenený. V noci nehnackoval ani nevracal 🙏, ráno mal riedku stolicu a verím že už sa pomaly ale isto tej hnusnej pliagy zbavujeme 🙈. I keď dnes už preháňa mňa ale tak ja viem čo a ako zo sebou robiť. Len tie deti chudatka to je najhoršie 😢.
@dejna_ pri zápale slepého čreva by crp určite vyskocilo hore.