ahojte baby od minuleho tyzdna nas trapili sopliky kotre nam presli az na hrdielko dr nam nariadila nasivin a physiomer taky roztok solny na vysusanie sapolikov zabralo to mala prestala kaslat aj sopliky sa zlepsilo no vcera nas prepadli hnacky vcera boli len 3 take hlienovite ako keby tam tvaroh a dnes uz boli zatial 4 a rano tam bolo troska krvi velmi som sa prelakla :( nechapem cim to je sme na UM a nic ine nepapame :( horucky nemame inak je v pohode :( urobili nam vyter tak musime do paitku cakat mate s takym niecim baby skusenosti? dakujem za odpovede
ahoj, tak my uz treti tyzden hnackujeme, tak 3-5x denne.... tiez cakam na vysledky rozboru vzorky stolice a vyterov, a tiez som z toho uz na prasky...ale nam nic nie je inak, maly je culy, hra sa, jasi sa, papal by. Ziadne teploty, krce, nic... 😒
@adinkag
ale v lete sme boli 2x na infekčnom kôli silným hnačkám. malej som musela kúpiť plienky aj ked má 5 rokov, lebo čo i len vyšla z wc tak znova sa tam vrátila a k tomu zvracala o dušu. ked som volala záchranku že 5 ročné dieťa mi zvracia a hnačkuje za posledné 2.5 hodiny 15x tak povedali, že to nie je v ohrození života a že mám zájsť na pohotovosť. našťastie ma do nemocnice odviezol kamarát a aj to sme cestou tam museli stáť 5x čo malej bolo zle. ani vodu neudržala v sebe.
@adinkag no davam probiotika, predtym som davala aj smectu, ale po tyzdni som ju uz vysadila..no a kuliska som davala, ale teraz pije dost aj bez neho...tak som zvedava velmi..doktorka povedala ze takto chore dieta nevypada, ze on vypada uplne v pohode, tak len dietu nakazala...ale aj s tou som uz usekla, mrkvu a ryzu uz nemoze ani vidiet, tak aj zemiaciky papa, vcera kuriatko...
@adinkag ano ano mali sme presne take....preslo to same, do dvoch tyzdnov...a tie nitky ma tiez riadne vystrasili vtedy, ale aj doktorka povedala ze to nic nie je...tie kaky u vas budu reakcia na celkovo oslabeny organizmus tymi soplikmi a kaslom, neboj davaj dalej probio a bude coskoro dobre 😵 😵
@boise My tiež kakáme 3-5x denne... Ale konzistenciu to má normálnu, tak som to nejak extra neriešila... Malý má takú ozaj hnačkovú stolicu alebo sa ti to zdá len často? Lebo aj som rozmýšľala nad tým, že či je všetko u nás ok, ale myslela som, že keď papá všelijaké zeleninky, ovocie, že je to ok...
@adinkag - u nas to v tom veku bolo tiez a byva vzdy, ked sa objavia zdurene dasna - teda zuby 😝 Vtedy kaka aj 6x denne a je to srajda paradna, no co uz s nim.
Tie krvave nitky su pri velkom drazdeni crievok, to uz by ale poukazovalo na crevnu chripku. Ale viac ako smectu, ryzovy vyvar a ORS 200 takej malej aj tak dat nemozes, tak sa toho drzte a keby sa ti zdala dehydrovana, hned na pohotovost na infuzky. V tomto veku to ide rychlo - hlavne sleduj, ci ma dost slin, nema vpadnutu fontalelu a neni apaticka. A co najviac si ju prikladaj, nech pije co sa da.
@anjelicek26 ors 200 som jej nadala zarobila som jej domaci mrkvovy odvar a dr povedala ze jej do toho mozem bachnut nutrilon kedze ja nekojim uz davno
@adinkag - a ryzovu vodicku si jej skusala dat pit? To u nas zarucene pomaha... povarit ryzu, tu vodu odobrat, do flasky a tak. Ma to kopu skrobou a malo by to zahustit stolicu. My sme mu to davali pit striekackou, nema to boh vie aku chut.
Inak nam pri hnackach na 24h kazali vysadit mlieko, ale to sa hadam pri tak malom dietati ani neda... ved to mozno ani neni neni virusova hnacka - ale ta zubkova - a tam nenarobis nic. Proste je to priznak iducich zubkov.
nie ryzovu som jej este nedavala najprv dopijeme tu mrkvovu a v jakom pomere mam varit ten ryzovy odvar? no ja som jej dala jednu davku toho mrkvoveho a teraz ked sa zobudi tak jej to dam s nutrilonom a na noc jej skusim dat ten ryzovy ak mi das recept
POTREBNÉ PRÍSADY
20g ryže*1 liter vody
POSTUP PRÍPRAVY
v 1 litri vody uvaríme domakka 20 g ryže.Vodu zlejeme a dáme ju vypiť dieťaťu v kojeneckej fľaši,alebo ju použijeme na prípravu umelého mlieka.
Odvar je vhodný pre mimina od 1.mesiaca.V prípade ťažkej a dlhotrvajúcej hnačky radšej navštívte doktora.Dbajte o tekutiny,mimi ich rýchlo stráca.
dakujem peknee :D
@adinkag neboj bude vsetko ok, take male babo nema odkial dostat nejake bacile...vravim, my sme to tiez mali a dllllho mi kakaval tak vselijak...a to som kojila do 20mesiacov a hovori sa ze kojene deti maju peknu zltu prazenicku...no kde, ten moj sama voda, hlien a obcas tie nitky....
@adinkag - ano normalne, kako po mrkve je orandzove, mrkva aj jemne sfarbuje pokozku dietatka, je tam karoten.
@anjelicek26 dakujemm este ze je tato stranka ze mi ma kto paradit 😉
moja vraj je rozšírená črevná chrípka možno tým je to. našťastie všetci okolo už ju mali alebo sa trápia a my nič chvalabohu