ahojte, prosím vás, neviete mi niektorá poradiť? moja dcérka (kojená) má už cez 6 týždňov vodnatú hnačkovitú stolicu, niekedy je až spenená. dala som jej urobiť stery, našli sa tam baktérie - escherichia coli, klebsiella species, pseudomonas species. doc mi povedala, že je to ok, že má len rozvrátené vnútorné prostredie a že jej mám dávať probiotiká, tak užíva BioGaia každý deň, ale zlepšenie zatiaľ žiadne. inak je v pohodke, bruško ju bolieva málokedy a keď si poprdká, hneď je zase dobre 🙂 nemáte prosím niekto skúsenosť, či je to ozaj v pohodke, ako mi tvrdí doc? lebo našla som na webe pri charakteristike tých baktérií info, že sa na ne dávajú antibiotiká - nie som prívrženec užívania liekov na všetko, ale ani nemienim riskovať, že sa jej môže rozvinúť nejaká vážna infekcia. ďakujem pekne za odpoveď(e)...
ahoj anetta22, dakujem za odpoved 🙂 kamaratka mi prave dnes zistovala u ineho lekara, ze co robit - odporucil znovu ster, aby sa zistilo, ci tam este bakterie su + zobrat krvicku na prekontrolovanie, ci nie je aj nejaky zapal. a ze podla mnozstva bakterii by jej mali aj byt nasadene atb. mam tiez strach o nu, lebo sama mam velmi zle skusenosti s lajdackostou lekarov, preto si chcem spravnost postupu overit. od piatka uz velmi malo papala, bolievalo ju brusko, casto vrackala. zacala som jej odvcera davat na lyzicku caju 1 kvapku citrona (to je denna davka), udajne by to malo pomoct zlikvidovat tie bakterie - uz vcera jej bolo lepsie, aj dnes uz viac zje. kamaratkinej mame to na takyto problem (akurat uz nevedia nazov bakterii) poradila pred 30 r. doktorka a vtedy jej to v priebehu tyzdna pomohlo, tak dufam, ze aj nam. ale idem zajtra este k doc dat zobrat este raz tie stery + krv na vysetrenie. tak snad bude moja malinka coskoro zase uplne v poriadku a drzim palce, nech sa aj vy co najrychlejsie vyliecite, nech mame deturence zdrave 🙂
môj syn má tiež práve 2,5 mesiaca a tiež hnačkovitú stolicu... v utorok mu robili ster a zajtra má byť výsledok, tak som velmi zvedavá...! ale ešte je dosť možné (pri plne kojených deťoch) že niečo vo vašej strave netoleruje ich žalúdok a črevá... napr. ak pijete kravské mlieko... to mi povedala moja lekárka a ešte aj jedna známa.... no ja som včera ráno dala BioGaiu a hnačka ustala, ale uvidíme čo bude ďalej... dala som mu ju iba raz - aby ho zasa pre zmenu nezapieklo a nie 5 kvapiek, ale iba 3... tak som zvedavá... budem vás sledovať, ak budete mať niečo nové, dajte prosím vedieť... človek potrebuje nabrať rozum niekde... 🙂
no mojej malej ta 1 kvapka citrona zabrala - pseudomonas sa stratila, pri kontrolnom stere tam uz nebola 🙂)) cakam na vysledok z KO na alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka - dufam, ze sa nepotvrdi. bio gaia som tiez davala po 3 kvapky, ale dlhsie - od 2 mes. az do polovice 4.mes. Stolicu ma teraz vacsinou taku kasovitu alebo
niekedy ako prazenica, ale stale sa tvari, ze je v pohodke, brusko ju uz nebolieva - dufam som to prave nezariekla ...
ahoj arwen77 nám tiež zistili bacilov klebsiella species a proteus mirrabilis a sú to črevné bacily a doktorka nám tiež povedala že je to normálne a netreba žiadne lieky,iba probiotiká Bio gaia dávame. dneska doktori povedia na všetko že je normálne.ale ja ako matka mám predsa strach o svoje bábätko. takže ak ti povedala že to je ok tak asi to tak bude