Hnačkovitá stolica u 2,5 mesačného bábätka

arwen77
9. máj 2012

ahojte, prosím vás, neviete mi niektorá poradiť? moja dcérka (kojená) má už cez 6 týždňov vodnatú hnačkovitú stolicu, niekedy je až spenená. dala som jej urobiť stery, našli sa tam baktérie - escherichia coli, klebsiella species, pseudomonas species. doc mi povedala, že je to ok, že má len rozvrátené vnútorné prostredie a že jej mám dávať probiotiká, tak užíva BioGaia každý deň, ale zlepšenie zatiaľ žiadne. inak je v pohodke, bruško ju bolieva málokedy a keď si poprdká, hneď je zase dobre 🙂 nemáte prosím niekto skúsenosť, či je to ozaj v pohodke, ako mi tvrdí doc? lebo našla som na webe pri charakteristike tých baktérií info, že sa na ne dávajú antibiotiká - nie som prívrženec užívania liekov na všetko, ale ani nemienim riskovať, že sa jej môže rozvinúť nejaká vážna infekcia. ďakujem pekne za odpoveď(e)...

anetta22
11. máj 2012

ahoj arwen77 nám tiež zistili bacilov klebsiella species a proteus mirrabilis a sú to črevné bacily a doktorka nám tiež povedala že je to normálne a netreba žiadne lieky,iba probiotiká Bio gaia dávame. dneska doktori povedia na všetko že je normálne.ale ja ako matka mám predsa strach o svoje bábätko. takže ak ti povedala že to je ok tak asi to tak bude

arwen77
autor
14. máj 2012

ahoj anetta22, dakujem za odpoved 🙂 kamaratka mi prave dnes zistovala u ineho lekara, ze co robit - odporucil znovu ster, aby sa zistilo, ci tam este bakterie su + zobrat krvicku na prekontrolovanie, ci nie je aj nejaky zapal. a ze podla mnozstva bakterii by jej mali aj byt nasadene atb. mam tiez strach o nu, lebo sama mam velmi zle skusenosti s lajdackostou lekarov, preto si chcem spravnost postupu overit. od piatka uz velmi malo papala, bolievalo ju brusko, casto vrackala. zacala som jej odvcera davat na lyzicku caju 1 kvapku citrona (to je denna davka), udajne by to malo pomoct zlikvidovat tie bakterie - uz vcera jej bolo lepsie, aj dnes uz viac zje. kamaratkinej mame to na takyto problem (akurat uz nevedia nazov bakterii) poradila pred 30 r. doktorka a vtedy jej to v priebehu tyzdna pomohlo, tak dufam, ze aj nam. ale idem zajtra este k doc dat zobrat este raz tie stery + krv na vysetrenie. tak snad bude moja malinka coskoro zase uplne v poriadku a drzim palce, nech sa aj vy co najrychlejsie vyliecite, nech mame deturence zdrave 🙂

mima77
24. máj 2012

môj syn má tiež práve 2,5 mesiaca a tiež hnačkovitú stolicu... v utorok mu robili ster a zajtra má byť výsledok, tak som velmi zvedavá...! ale ešte je dosť možné (pri plne kojených deťoch) že niečo vo vašej strave netoleruje ich žalúdok a črevá... napr. ak pijete kravské mlieko... to mi povedala moja lekárka a ešte aj jedna známa.... no ja som včera ráno dala BioGaiu a hnačka ustala, ale uvidíme čo bude ďalej... dala som mu ju iba raz - aby ho zasa pre zmenu nezapieklo a nie 5 kvapiek, ale iba 3... tak som zvedavá... budem vás sledovať, ak budete mať niečo nové, dajte prosím vedieť... človek potrebuje nabrať rozum niekde... 🙂

arwen77
autor
18. jún 2012

no mojej malej ta 1 kvapka citrona zabrala - pseudomonas sa stratila, pri kontrolnom stere tam uz nebola 🙂)) cakam na vysledok z KO na alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka - dufam, ze sa nepotvrdi. bio gaia som tiez davala po 3 kvapky, ale dlhsie - od 2 mes. az do polovice 4.mes. Stolicu ma teraz vacsinou taku kasovitu alebo
niekedy ako prazenica, ale stale sa tvari, ze je v pohodke, brusko ju uz nebolieva - dufam som to prave nezariekla ...