Hnačka u trojmesačného -prvá pomoc doma

29. jan 2022

Baby poraďte prosím, môj chlapcek do teraz celkom dobre kakal aj viac krát za deň v maličkých množstvách (sme len na um Beba), posledný týždeň ale kaká až každý druhý deň a veľkými riedke také, že sa komplet prekaka, mám strach že ide o hnačku, poradňu máme az o mesiac, doktorke sa často neviem dovolať, prosím poraďte niečo domáce, kým nepojdeme na pohotovosť. Teplotu nemá, fontanelu má na dotyk takú ako stale, nezdá sa mi žeby bola padnuta:(

petamich
29. jan 2022

hnacky by mal ak by kakal 6-10x denne aspon tak mi povedala pediatricka - u nas to tak zvycajne bolo, ze ked kakal raz za 2-3 dni tak to bola riadna naloz (kojim) 🤷‍♀️ ale pre istotu sleduj tu fontanelu, mozes mu dat viac tekutin

uhnakova
29. jan 2022

pri hnacke by kakal 6 a viackrat za den. Pokial sa ti len obden prekaka, tak je to ok. Ono sa to kakanie este moze rozne menit, hlavne ked zacnete prechadzat na tuhu stravu.

alexandra2468
29. jan 2022

Moja v tom veku kakala rake riedke, ze to vzdy pretieklo aj cez plienku a cez oblecenie 😃 uplne normalne.
Hnacka je az ked kaka viac nez 6-8 krat za den.

autor
29. jan 2022

@alexandra2468 a ostatné baby, no on napríklad včera celý deň vôbec vôbec nič, a teraz na obed sa takto riedko posral, nebola to zafarbená voda ale také niečo ako omáčka ku mäsu.. veľa slinta, nemá suché ústa ani teplotu, nieje apaticky.. dúfam teda že to nieje hnacka a je to dočasne.. ale myslíte že by to mohlo byť zato že si pchať hračky do úst? Mám ich umývať viac krát za deň?

alexandra2468
29. jan 2022

Slintanie aj ta riedka stolica su normalne v tom veku podla mna. Nemyslim si, ze ma zaludocne problemy.
Nasa mala naozaj v tom case kako take, ze pretieklo aj cez pancusky 😃

werony_n
29. jan 2022

Skúste mu urobiť ryžový odvar. My sme to takto riešili keď dcérka mala hnačky. Na hnačky sú aj voľnodostupné prášky Tasectan, ale to naozaj sa používa ak má hnačky často 5-6krat do dňa.

travelllerka
29. jan 2022

Slintanie a riedka stolica bývajú spôsobené aj zubmi, aj keď na 3m mi to príde skoro

autor
29. jan 2022

@travelllerka Doktorka na poslednej poradni mi povedala že prvy zub už môže kedykoľvek vybehnúť, síce tiež som to čakala až od 6mesiaca, ale vraj už je to teraz tak, neviem či evolúciou alebo čím.. synček ma 3m a týžden..

nikpa
29. jan 2022

Nedávaj mu prosím ťa nič na hnačku keď kaká raz za dva dni, aj keď je to riedke lebo sa môže stať, že sa ti nevykaka ani raz za tie dva dni a začne ho z toho bolieť bruško. Žiadny ryžový odvar ani čierny čaj, nasad mu probiotiká a dávaj aspoň mesiac. Pokiaľ je spokojný, nebolí ho bruško, dobre spí aj papá a je ako zvyčajne, nič mu nie je.

autor
29. jan 2022

@nikpa probiotiká papa každé ráno dávam 5 kvapiek, neplače, dobre spí, masirujem bruško každý večer olivovým olejčekom, nuž dúfam že je to tak ako píšeš 🙂

nikpa
29. jan 2022

Moji sa čosi nahnackovali 🤦 jeden mal opakovane, dlhodobo premnožené volake baktérie v stolici, potom salmonelu a všeličo možné, takmer od narodenia asi trištvrte roka kým sa to dalo dokopy.

veve16
29. jan 2022

Ak by mal hnačku,tak by bola stolica aj spenená. A hrozne by to zapáchalo,ale že hrozne po celom dome. A myslím si, že pri takom malom bábätku by sa to prejavilo aj teplotou.

autor
30. jan 2022

@veve16 nieje spevnená a nesmrdi nijak extrémne, smrdí normalne, a teplotu nemá