Hnačka u ročného dieťaťa

5. nov 2023

Ahojte syn je momentálne chorý zápal priedušiek, ma aj antibiotiká a asi 3 sirupy k tomu…dnes mal uz 2x riedku stolicu- hnačku, je mi jasne že to môže byt aj s liekov…sko mu pomôcť? On je slabý jedák a 70% jeho stravy tvorí stále moje mlieko čiže neviem ako stravovanie upraviť neupraviť? Nejaké lieky? Ďakujem za každú radu

nikpa
5. nov 2023

Nahrad si ty mliecne vyrobky bezlaktozovymi, ak ho kojis. Jemu pridaj ryžový odvar, kľudne z fľaše namiesto vody alebo aspoň po lyžičkách, do polievok proste akokoľvek sa ti podarí to do neho dostať, je to účinné pri hnačke. A detský čierny bezkofeinovy čaj. A určite treba probiotiká. Liekov uz má dosť by som povedala ale môžeš skúsit Enterinu. Mojim deťom to pomohlo pri salmonele. Sú to tiež probiotiká ale môžeš dávať aj spolu s inými, je to len zopár fľaštičiek na pár dní pri akútnych stavoch. Skoré uzdravenie.

miimss
5. nov 2023

Probiotiká v kvapkách napr. Probiomaxik od Dr. Max

anavixy
5. nov 2023

Probiomaxik urcite nestaci na hnacku. Zaklad su probiotika s osvedcenymi a na hnacku cielenymi kmenmi- Enterol/Nekadex alebo Probiofix Imun baby, ak pije UM, tak ho rob do ryzoveho odvaru, ak dojcis, tak normalne dojci, z ovocia je napr dobry banan, nie je ziaduce aby dieta bolo len na sucharoch, potrebuje aj ziviny, moze ryzu, zemiaky, varene masko, zeleninu. Preventivne vynechavanie mlieka alebo prechadzanie na bezlaktozove mlieko sa uz dnes neodporuca, pri beznej hnacke (napr z liekov) to nie je potrebne. Dolezite je aby dostatocne pil, a probiotika podavat az minimalne 2h PO atb. Ak by sa stav nelepsil, mozes skusit davat Tasectan Kids alebo Smectu. Neviem ako dlho berie atb, ale ak by sa frekvencia stolice zvysovala a stav sa horsil, konzultuj s lekarom.