Hnačka u 4 - mesačného bábätka

anka1709
8. júl 2022

Ahojte dnes, od dnešného rana maly hnačkuje, volala som doktorke a tá mi odporučila enterol a ak to bude viac ako 5x za deň tak vysadiť mlieko a bud mrkvičku papať alebo ryžové Odvary lenže mne to maly nechce… chcem sa opýtať či máte niekto s týmto mrkvovým odvarom skúsenosti a ak áno dávali ste to normálne na miesto mlieka alebo to je iba doplnok k mlieku? A chcem sa opýtať mohla by som mu dať banán? Dnes má ukončený 18. Týždeň. Ďakujem

terez246
8. júl 2022

@anka1709 Pokiaľ si už začala prikrmovať a má zaradenú mrkvu, tak v podstate môžeš. Ryžový odvar sa dáva namiesto mlieka, pretože práve mliečko pri hnačke nie je dobré. Normálne do fľaštičky namiesto UM.

anka1709
autor
8. júl 2022

@terez246 a teda môžem aj cez noc áno? 🙂

terez246
8. júl 2022

@anka1709 Áno, namiesto mliečka. Ja som robila domáci ryžový odvar pri hnačke a ten som dávala namiesto mliečka, teda aj v noci. S kupovanými nemám skúsenosť.

gertys
8. júl 2022

Ja som banan skusila a bola to silna reakcia a ovela neskor. Nie pozitivna. Mam par znamych ktore mali tiez problem. Nevravim ze by to mal byt aj Vas pripad to nie len chcem podotknut ze s bananom by som asi opatrnejsie. Ma len 4 mesiace. V tomto veku absolutne nie je este ani vhodny. Mrkva prave naopak. Mrkva je v 4 mesiacoch najvhodnejsia. Patri medzi prve potraviny ktore by ste do jedalnicka zaradit mali