Ahojte nemáte skúsenosť s hnačkou u novorodenca 3 týždňového čo zabralo prípadne aký bol dôvod. Je kŕmený UM doktorka nám odporučila iba probiotiká bude to stačiť? Bojím sa lebo už aj bez toho celkom slabo priberá aby ešte viacej neschudol.
@lujzast riesila som to nedavno s 11t dcerkou,neustale sa vracajuce hnacky/zapchy a crevne problemy.vydupala som si gastro vysetrenie,dostali sme mlieko Nutrilon allergy care syneo na ABKM a uz po 2 dnoch vidim zlepsenie.do toho probio Nekadex (na hnacky)..
Skus ist touto cestou..
Ak je to aj konzistenciu ako prazenicka tak je to ok, ale vyslovene vodnate by nemalo byt dlhsi cas. Prikladam sa k nejakej intolerancii, ak probiotika nepomozu (kazdopadne probiotika by som davala dlhodobo). Sleduj hlavne fontanelu na hlavicke, nesmie byt prepadnuta. Nevadi, ze zaspi (ak vypije dostatocne mnozstvo mliecka, inak treba zobudit, pomykat flastickou v ustach atd), nech papa aspon kazde 2,5-3 hodiny, v noci nemusis budit. Ale moze byt aj to, ze mu len nesedi toto konkretne UM…
Co podla teba znamena hnacka? Kolkokrat kaka, konzistencia, farba?
Urcite probiotika, mozes aj par kvapiek viac ak ide skutocne o hnacku, viac tekutin a sledovat znamky dehydratacie, ak by nechcelo dieta pit/jest, treba ist na pohotovost (ale nie zbytocne, skor tam teraz nieco chytite, len ak by to fakt bolo nutne skrz dehydrataciu).