Hnačka u 1,5-ročného

24. máj 2024

Prosim co ste davali na hnacku u tak malych deti? Vsetko co nam predali v lekarni je podla letaciku od 3rokov. Aj ked je to kids aj ked sme povedali ze ma 1,5 roka.
Ma nejaku virozu asi. V stredu jeden den vracal a stvrtok/piatok ho prehana. Davam aj banan ale nevidim zlepsenie. Brucho ho myslim neboli ale jest mu moc nechuti.
Dakujem

lucy_669
24. máj 2024

Smecta je od 2 rokov , skus sa poradiť s lekarom ci môžeš napr tu smectu ale v menšej dávke 🙂

petronellla87
24. máj 2024

Nám povedala v lekárni ze polku Tasectanu môže.

oblecenie99
24. máj 2024

Tasectan, Smecta. A ešte niečo, čo predpísala pediatricka, už si nespomínam, ten bol na predpis.Dopĺňať minerály Kulíšekom, alebo nejaký prášok s banánovú príchuťou, vôbec si nespomínam na názov. Pozor na pitný režim, môj mal salmonelu a v tej horúčave sa rýchlo dehydroval (dva krát hospitalizácia v krátkom čase po sebe, schudol 2 veľkosti, tiež mal rok a pol. Prvýkrát kvôli hnačke, druhýkrát do toho pozbieral na infekčnom zlatého stafylokoka). Určite žiadaj výter, čo to je.

autor
24. máj 2024

@petronellla87 tasectan kids nam prave tiez predali. A kazali 3x denne ale to sa mi zda dost. Nie ze by som bola mudrejsia ako lekarnicka ale v tehotenstve mi 2x predali lieky ktore neboli vhodne pre tehotne takze si radsej vsetko preverujem.

petronellla87
24. máj 2024

Mne sa zdá (bolo to okolo nového roka, tak už to nemám v takej čerstvej pamäti) že našej dala dávkovanie polku sacku, ale už neviem či 2 alebo 3 krát denne🤔 marí sa mi ze skôr 2x ale istá si niesom

vierkainka
24. máj 2024

Tasrctan môže a stačí ráno a večer.🙂