Ahojte, vie mi niekto poradiť s hnačkou u 8 mesačného bábätka? Doktorka nám poradila dávať Smectu pre deti a mám jej zarábať mliečko vo rýžovom odvare. Hnačkujeme už 3 deň a stále sa nám stolica neupravuje. Je stále veľmi riedka až vodová. Malinkej sa snažím stále dávať piť čajíček, ale bojujem s nou a nechce mi už poriadne ani nič iného ako mliečko jesť. Ak by mi vedel niekto poradiť dobrý recept na hnačku budem veľmi rada. A koľko dlho hnačkujú deti pri tomto víruse? ☹ Ďakujem
ahojky, a nejdu jej zubky? a presne ako pise @kvojtanikova cucoriedky pomahaju, ale lekarka ti poradila dobre aj ryzovy odvar zvykne pomoct, drzim palce 😉
ahoj, my sme mali to iste v 8 mesiaci, som aj na par dni vysadila mlieko, lebo som myslela ze to je z toho mliecka, myslim 3 dni, som vobec nedala, dokonca som zmenila aj znacku mlieka, mal take vodove riedke. Nakoniec to bolo zo zubkov, tralo to vyse tyzdna. Asi tak 5-6 krat za den len taka voda. ja som mu robila odvar z ryze, som dala liter vody do toho dve lyzice plne ryze, varila dve hodiny a potom som to precedila. tento odvar som dala do nemliecnej kase namiesto mlieka. a ryzu som mu dala ako priloh ku kuraciemu masku a k tomu mrkvu. myslim si ze s tym odvarom mozes zarobit aj nejake mlieko, ale neviem ci nekojis, ak kojis tak potom nevysadzuj kojenie...
ahoj, tiež sa pripája k zúbkom 😅 ryžový odvar, tak ako ti dr vravela, mrkva s ryžou varené tiež zapekajú, aj zemiaky, ja som objednávala čierny čaj pre deti, myslím značka Megafyt..nám keď išli zuby, šlo mu ich 5 naraz, mal hnačku 2 týždne vkuse. vela, vela, vela vody potrebuje. smecta nám osobne nepomohla vôbec, ešte ak by si kúpila probiotiká, či homeopatiká, či čop to je, vygoogli si nutrolin B..ja som dávala dvakrát denne po jednej tabletke na lyžičku s vodou, pekne sa rozpustila 😉
pozor aby ste neskončili v nemocnici - môže to byť rotavírus, pri hnačke sa nesmie mlieko - absolvovala som s oboma deťmi ke´d mali pol roka aj sme v nemocnici boli -toto sú potraviny, ktoré sme mohli: kuracie prsia, mrkva, ryža, zemiak, jablko, banán, nesladený čierny čaj. a potom veľmi dobrá vec - dá sa kúpiť len v lekárni - Hipp ORS 200 - je to ryžovo mrkvový odvar - po hnačke bolo behom dňa - všetko je to z nemocnice doporučené...
mi sme davali bezlaktozove mlieko a to pomohlo stolica stuhla
Ryza, mrkva, banan, zemiak, cierny caj, suchy chlebik, ORS 200 od HIPP, kulisek, smecta, to vsetko mozes vyskusat. Ale ako vravia baby vyssie, hnacku mozu sposobovat, zuby, mozu ju sposobovat sople a moze ju sposobovat aj stres. Nam lekarka vravela, ze na 24h prvy den vylucit mlieko a potom na druhy den dat riedene - polovicna davka prasku ako ma byt k pomeru vody. Az na treti den zasa normalne davat mlieko.
Nam cucoriedky zaberaju pekne, ale pri akutnej hnacke by som to asi neskusala... je tam vela vitaminu C, co moze crievka podrazdit. Inak su cucoriedky skvele na zelezo - preto stuhne stolica 🙂
Jaj a aky davas caj? U nas harmancekovy caj robi uplnu hnacku 😝
hnacka od zubkov 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀
Držím pästičky a verím,že to čoskoro prejde. Príčin môže byť mnoho ,od vírusov po rôzne alergie a pod.Našťastie nemáme podobnú skúsenosť. Reagujem len na posmešky DRzubok. Mne môže vravieť kto chce, čo chce. My teraz s maličkou každý zúbok "odkakáme". A to už ich má 9. Vždy má pár dní pred prerezaním denne častejšie stolicu-redšiu a zapáchajúcu. Tak mňa už žiadny DR, ani maminčka nepresvedčia, že pri prerezávaní zúbkov sa "nemôže" hnačkovať.
my mame teraz rovnaky problem, 8.mesiac a uz takmer tyzden hnacka. poradte, ako dostat do maleho smectu, lebo to nechce ani po lyzickach, ani z pohara ☹ mohla by som mu v tom zarobit kasu?
Ahoj, aj my sme boli v nemocnici ked mala 7mesiacov tiez hnackovala a dr. nam povedala ze racej mame ist do nemocnice. Vtedy som urobila velku chybu lebo som jej davala mliecko. 😉 Ked nas po 12 dnoch stravenich v nemocnice pustili tak nam povedlai ake potrainy mozme jest: mrkva, ryža, zemiaky jablko, banán. A odporucili nam Hipp ORS 200.
Ahoj, ktohovie, či nemáte črevnú virózu. My tiež hnačkujeme, ale staršia dcérka to mala len 1 deň, teraz už papá všetko. Horšie je na tom synček. Tomu dieta nepomohla, dokonca mi začal teplotovať....Uvidím, čo dalej...
Ahojte maminky, my hnačkujeme už takmer týždeň. Malý má vodovú žltú stolicu. Je bledučký ale papať mu chutí. Má 9 mesiacov a trápia nás aj zúbky. Ako sa prejavujú rotavírusy?Ďakujem za odpoved
@dadinka123 @luciaj Baby skúste uvariť tekvicu, tá je na hnačky. Keď mala moja dcéra hnačky, nič nechcela jesť,tak som jej uvarila tekvicu so zemiakmi a po 2 dňoch nás to prešlo. Samozrejme smectu a kulíšek a ešte skúste LINEX 1/2 sáčku ráno a 1/2 sáčku večer
na hnačky mam odskušane z liekov smekta u malých detičiek, u starších aj endiex a potom klasika, variť ryžový odvar, uvarenu mrkvu, tmavu horku čokoládu..vylučiť mlieko a mlične vyrobky, skorej len podavat suche rožky alebo slane tyčinky...a naopak, na zápchu zase piť harmančekový čaj, banány, lyžička olivoveho oleja do každeho jedla a slivkový kompót 🙂)) mame to vyskušane 😉 ...inak obyčajný virus či hnačka by mali do 3-4 dni ustupi
Kupte si v lekarni tobolky Enterol - tobolku otvorte a prasok, co je v nej, tak dajte dietatu na lyzicku, nech to zje. uziva sa to len 1x za den a nam to pomohlo hned po prvom pouziti. a samozrejne ziadne mliecne vyrobky, len varenu mrkvu, zemiaky, rozvarenu ryzu. no moje deti z toho nejedli nikdy nic, lebo nic z toho nechceli. ked mali hnacku, tak boli cely den bez jedla, dostali len Nutrilon, ktory vecer uz museli mat. Ale teraz ten Enterol je fakt super a pomaha rychlo. aspon nam a aj detska sestricka mi hovorila, ze naozaj pomaha.
tak moj hnackoval v 6 mesicai 2 tyzdne a ked sme nasadili ryzovy odvar tak zabral hned na 5 den.
takze ja ryzovy odvar chvalim...
A pocula som ze je dobry aj mrkvovy odvar.
A smecta.
My to máme tiež, nám kázali vyradiť aj materské mlieko, čo teraz nie je problém, lebo malá aj tak štrajkuje už vyše týždňa...mne na infekčnom doktorka povedala, že hlavné je dodržať dietu (ako sa tu písalo, mrkva, zemiaky, ryža, ryžový odvar, čierny čaj (môžem sladiť hroznovým cukrom) a dostať do dieťaťa dostatok tekutín. Doktorka sa vyjadrila, že treba aj nasilu...ja mám našťastie manžela, ktorý nepoľaví, pretože naša malá tiež nechce piť, ja by som to už dávno bola vzdala, ale on jej chytí hlavičku, striekačku do úst a tlačí...malá pár krát protestovala, teraz si už zvykla, že to nemá význam a pekne prehltáva 😀 a dnes už krásne močíme koľko treba a stolica bola len 3x a aj to hustejšia a objemovo menej 🙂
dadinka123 ahoj uz je neskoro radit,ale na buduce kup Interinu je to velmi dobre drahe ale vynikajuce.urcite to pomoze.
my sme v 8.mesiaci presli tymto istym, hnacka,resp. caste stolice trvali tyzden. Varila som iba ryzu a mrkvu, po 3 dnoch som skusila aj prezrety banan, slaby cierny cajik. Kupila som aj smectu aj kulisek, ale nezdala sa mi dehydrovana,takze sme to nakoniec nepouzili. Tiez sa nam potvrdilo ze to bolo zo zubkov,o tyzden vysiel prvy a za dalsi tyzden aj druhy. Nakoniec sme dali urobit aj kultivaciu,ale vyslo to nastastie negativne. Ale cloveka to teda vystresuje poriadne a hlavne vystavi dietatko,my sme dost aj z toho malicka schudli ☹
AHoj mi teraz máme podobní problém moj syn má 16 mes. hnačkoval celý den a horúčky... vraj viróza alebo črevná chripka davala som mu piť PIGI caj riadne sladký a smektu banan jablčko ryža a zemiaky nic nesol do rána sme mali pokoj tak sa rýchlo uzdravte a dajte vedieť ci pomohlo 🙂 pekný den
My sa práve trápime so salmonelou ( teda už sme ju porazili 😎 ), a poviem ti, že tie hnačky na začiatku ochorenia boli strašnééé. Dávali sme hylak 3x15kv,a čierny čaj nám dr. kázala nasypať do banána popučeného. Normálne som natrhla vrecúško a vysypala. Mrkvy už bola prejedená, tak papávala ryžu. Dehydrovaná nebola, ale odporučali nám kulíšek.
aha..teraz čítam, že je to stará otázka, no nič, aj tak pridám odpoved 😉
mrkvu, ryzu, banan...hnacka by mohla byt aj od prehriatia v tomto horucom pocasi...ked viem, tak materske mlieko moze stale, to je dobre aj pri hnacke, lebo upravuje travenie. Pri UM ako radia baby.
ahojky, uz som to tu vela razy pisala, hadam ma maminky neukamenuju, ze sa opakujem. Na hnacku mozes okrem toho, co jej davas, skusit cucoriedky. Chod normalne do potravin, kup kompot a daj jej zjest par lyziciek, ked nechce bobulky aspon stavicku po lyzickach. U nas to funguje od nepamati u dospelych aj u deti, do 24h je stolica tuhsia. Mozes aj viackrat za den. Ublizit by to nemalo nijako, je to len ovocie. My si vzdy v sezone zavarime zopar poharikov len tak vo vlastnej stave "pre pripad nudze". V kupovanych je sice aj cukor, ale hadam ho tam nie je vela.