Hnačka po materskom mlieku

miuciuska
17. nov 2013

mám 4 týždnove bábetko,kojenie sa u nás rozbiehalo velmi ťažko stále musíme aj dokrmovať.prisať sa vie dobre a aj ťahať vela krát však nestačí a treba prikrmiť umelým mliekom.mám však taký problém 3 dni si všímam že vyslovene od mojho mliečka má hnačku a od umeleho nie.stretla sa s takýmto niečím niektorá mamička?z čoho to môže byť?žeby sa mi postupne stracalo mlieko a už nebolo pre bábo také sýte?dakujem za každu odpoved a vopred prosím nepište mi také ako ,,často prikladať,jesť a piť vela .... naozja robím vela preto aby som mala to mlieko,aj čaje píjam pre kojace matky,dobre sa stravujem a vypijem denne aj 3 litre vody.

lalus
17. nov 2013

môže zle reagovať na niečo čo si zjedla ty... mlieko a mliečne výrobky, chlieb, čokoľvek.... hnačkuje po každom kojení? skús si to odsledovať...kedy, čo si predtým jedla a pod.
a UM máte aké?

varticek
17. nov 2013

Prečo myslíš, že hnačkuje? Kojené deti kakajú aj do každej plienky, je to normálne.

luba41
17. nov 2013

skús si zavolať laktačnú poradkynu, pomôže Ti s kojením a zároven skontroluje.. s nou môžeš "prebrať" všetky problémy... 😉
@miuciuska

jul11
17. nov 2013

@miuciuska Ahoj,ako vies,ze je to z MM a nie z UM?Ked babatko pije a hned kaka,tak nevykaka to,co prave spapalo.Kojene dieta moze kakat 10x za den,alebo aj 10dni nekakat a aj pri dokrmovani to plati.Su to hnacky?Lebo novorodenci kakaju nie velmi huste,taku prazenicu a aj farba by mala byt taka.Ale ak je to velmi riedke a ma nabeh farby do zelena,tak by dom zvysila davku UM,to znamena ze babatko je hladne.ako pribera?ak pribera dobre,tak by som skor zmenila UM.Materske mlieko take nieco nerobi,neexistuje slabe mlieko,len to,co popisujes,ze je ho menej.Naozaj odporucam kontaktovat laktacnu poradkynu z mamily,pozrie aj plienocku a poradi.Presla som si tym,aj dokrmovanim na cievku.Chce to vela odhodlania,vervov,podpory.Drzim palce

senta_sofia
17. nov 2013

podla coho usudzujes, ze je to hnacka? ak to ma len inu konzistenciu ako po umelom mlieku, neznamena, ze je to hnacka, materske mlieko je pre traviaci trakt takeho maleho dietatka prirodzenejsie, my sme sa smiali, ze maly je len ako prietokovy ohrievac, vypije a druhym koncom tlaci von.