Maly bral 10 dni atb Zinnat pocas liecby aj teraz davam bioghaju.Dva dni po dobrati atb zacal hnackovat....Matr skusenosti prosim??
@kika831 tak crevna flora je znicena pretoze mesiac dozadu bol v nemocnici kvoli hnacke.Chytil rotavirus e.coli aj adenovirus....Dakujem za radu.Skusim teda zmenit probiotika
@javorinka2 skuste homeopatiu. Upravi hnacky aj crevnu floru.
@rodinnahomeopatka homeopayia nie je liek, ale magia... @javorinka2 aky stary je chlapec? Biogaia a podobne lieciva obsahuje dva tri druhy laktobacilov. Takze ak chcete davat 10 a viac € na to, aby si doplnil niekedy az tri druhy z celkoveho poctu vyse 1000 druhov laktobacilov tak ok. Nas ma tri mesiace, takze nemame inu moznost, uzivame probiofix baby. Ale ak mate vacsie babatko, ktore uz viacmenej normalne papa, tak v jogurtoch je vela druhov laktobacilov a su lacne 😉
Ahoj, každé probiotiká majú iné kmene, vždy sú vypísané v zložení, vygoogli si ich, aby si vedela, že na čo konkrétne sú tie probiotiká dobré. Biogaia obsahuje kmene, ktoré ovplyvňujú plynatosť, čiže pri užívaní antibiotík sa úplne míňa ich účinok. A ďalšia vec, čo si odsleduj pri výbere probiotík je fakt, či obsahujú aj prebiotiká - čiže stravu pre probiotiká. Probiotiká sú živé kultúry a preto potrebujú aj oni prísun "jedla", to sú "prebiotiká". Ak neobsahujú probiotiká aj prebiotiká, môže sa stať, že kým sa dostanú kam majú, zatial stratia účinnosť.
@ink my užívame od narodenia Biogaia. Ktoré by si odporučila?
@malinajahoda ahoj, nie je dobré užívať probiotiká vkuse, aby si črievko nezvyklo, že má pracovať len s touto "výpomocou". Mali by ste mať aspon 6 týždňové pauzy. A rada by som ti poradila nejakú značku, ale mne dlho trvalo kým som zohnala tie najlepšie pre môjho, ale tie sú z Nemecka a sme špeci prípad, lebo malý je v sledovaní pre autoimunitné ochorenie.
Ale nejaké rozumné tipy som našla aj tu : https://probiotikapredeti.sk/najlepsie-probioti...
@javorinka2 z vlastnej skusenosti jednoznacne probiotika floralive alebo pearls ic.
@javorinka2 a cucoriedkovy caj ale naozaj z cucoriedok maju agrokarpaty plavnica mozes aj iny pozriet ten mam odskusany
@ink ahoj, nepozdravila som ta 🤦.
Inak tento článok som si akurát práve včera čítala. Lebo zistili dcérke bakteriu v stolici. Tak som hľadala na nete.
Ale ďakujem 😘.
Primár nám odporučil zmeniť Biogaia a tak som včera kúpila Biopron a Probio fix.
Ale ze ci je ešte niečo lepšie,to som chcela vedieť.
@javorinka2 tie probiotika podla veku zvolit formu. Pre malych baby pearls boli. Napis vek.
Dievčatá co by ste mi odporučili pre moju skoro 9m dcérku?
Okrem Biogaia.
Ďakujem 🙏.
@malinajahoda nevadííí, to je len u mňa zvyk, že furt píšem ahoj, moja deformácia, lebo začíname so škôlkou a ahoj poviem asi 100krát za deň :D no, ja som fakt spokojná s tými, čo mám pre malého, ale sú to tieto : https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/...
Sú to také sáčky, ktoré mu dávam do vody. U neho bol problém aj to, že som potrebovala, aby pil viac vody. A toto mu fakt chutí, čiže vypije všetko. Minulý rok som to začala dávať v novembri a potiahol mi až do jari bez jedného zakašľania a soplov. Za čo som bola fakt, že vďačná. A teraz idem overovať účinok v kolektíve tej škôlky. Ale čo je fakt nevýhoda je cena. Jedna krabička je 35 eur 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈. Takže ja to pýtam pre neho na meniny, narodeniny, vianoce a všetko možné. Tým, že robím tie dvojmesačné pauzy, tak nám stačia 4 balenia na rok, ale je to pálka. Len tým, že ja som len v nemocnici nechala za to, že som tam vôbec s ním mohla byť 70 eur (čiže cena za dve balenia, t.j, pol roka vystarané), tak som si povedala, že radšej idem touto cestou.
Preto nerada radím tieto probiotiká, lebo si fakt uvedomujem tú hroznú cenu, ale fakt vidím ten efekt. Ale! Je pravdou, že už rozmýšľam nad inými, nejakými cukríkoidnými kvôli tej škôlke. Keď vidím, ako mu deti v škôlke idú po jeho fľaške s vodou, tak si hovorím, že to nahradím nejakým "cukríkom" cestou do škôlky. Budem hľadať niečo na iherb.com. Ak na niečo natrafím, môžem dať tip. Zatiaľ ešte nemám všetko preskúmané 🙂
@ink bola som neslušná 🤦.
A synček ako bol starý, keď si mu dala 1x tie probiotiká?
Lebo moja malá ešte nemá 9m.
Manzel aj mamina pracujú v DE, takže to by problém nebol.
@malinajahoda myslím, že tieto sú od 6 mesiacov, čiže pohoda, a dokonca by možno stačilo aj pol sáčku na deň a vydržali by dlhšie 🙂
@ink ďakujem 🤗. A o nejakých tu na SK nevieš? Ale myslím, že všetky sú asi v podstate rovnaké.
@arcticcode homeopatia je liecebna metoda, nie magia 🙂 Ak niecomu nerozumieme, tak to nazyvame magiou. Ak by to naozaj bola magia, myslite, zeby ju v niektorych zapadnych krajinach preplavali zdravotne poistovne?
@rodinnahomeopatka Sa poserem. Každý normálny doktor, čo nie je šarlatán, má na homeopatiu svoj názor. Negatívny a ani sa mu nečudujem. Čím to asi bude, že v španielsku pred dvoma týždňami zrušili predaj neviemkoľkotisíc homeopatik? Lebo nefunguje. Je to fake, placebo, magia. Ale samozrejme, každý nech si verí čomu chce. Ak niekto má potrebu za sladkú vodu platiť prachy, nech si platí. Mne je to jedno. Ale nie je mi jedno, že sa táto sladká voda predáva vedľa reálnych liekov a že niekedy aj samotní lekárnici nanucujú homeopatiu, akoby to bol reálny liek!
@arcticcode je to Vas nazor, neberiem Vam ho 🙂 Velakrat je to o nevedomosti a prebratych nazoroch z medii. Denne vidim, ako ludia vedia zmenit nazor na homeopatiu, ak vidia vysledky. Ale to chce cas u kazdeho vo vedomi. Akurat mam krasny pripad, kedy jedna zena (odporkyna homeopatie-nerozumela jej) zacala pouzivat homeopatiu az potom, ked som jej pomohla s chorym psikom 🙂 Veterinarka jej dala na mna cislo, lebo jej uz s danou chorobou nevedela pomoct. Su rozne cesty k uzdraveniu. Kazdy z nas si vybera svoju.
@rodinnahomeopatka ak s tym robite vedeli by ste mi povedat preco ludia s tym spajaju magiu a tieto dristy okolo toho na zaklade coho? Ja som brala a mala som pozitivnu skusenost pri tvorbe mlieka
@kormelia11 Vacsinou je to len z nevedomosti o principoch homeopatie. Vela ludi len automaticky prevezme nazory z medii a viac o nich neuvazuje. Ludia neskumaju tieto nazory, nehladaju a nepytaju sa hlbsie. Je to aj o strachu z nepoznaneho. My homeopati sme si uz zvykli na neustale ociernovanie homeopatie 🙂 Preto aj ja prijimam len klientov, ktori sa sami rozhodnu pre homeopatiu. Viem, ze cas sam urobi svoju pracu pri pochybovacoch a zosmiesnovacoch. Vidim totiz casto v praxi, ze aj tu plati porekadlo "Odriekaneho chleba najvacsi kus" a vacsinou ti, ktori podcenuju a vysmievaju sa z homeopatie, k nam nakoniec pridu, lebo sa im akokeby naschval vyskytne problem, s ktorym im inde nevedia pomoct. Homeopatia nie je uchopitelna metoda a nema autoritativne biele plaste, ktore niektori ludia este stale potrebuju. V poslednom rade je to aj o prevzati zodpovednosti za vlastne zdravie, zvoleni si setrnej starostlivosti o vlastne telo a otvorenej mysli aj k veciam, ktore nepozname.
Urcite probitika probio-x od forever. To je vlastna skusenost u manzela trpiaceho syndromom drazdiveho creva. Ja sama som zdravotnik a je super ze su aj sprebiotikami, obsahuju aloe vera a same prirodne veci cize za mna super😊 len cena je na ne vyssia
@doda818 Aj ja mám IBSko, ale mne už nič nepomože... každopádne dá sa s tým žiť.
@rodinnahomeopatka Zaujímavé, že ste dokázali vypotiť dristov na A4ku a o ničom, schválne, by ma teda zaujímalo, aký je mechanizmus tej slávnej homeopatie? Rád sa nechám poučiť. Myslím to vážne, naozaj ma to zaujíma. A môžete smelo vedecky do mňa, bez hanby, mám vyštudovanú bio/chem/fyz.
@arcticcode prepacte, ale nemam za potrebu s Vami komunikovat, ak pisete takymto tonom a pouzivate taketo vyjadrenia. A takisto toto nie je priestor urceny na vzdelavanie 🙂 Na inernete si najdete vela informacii o fungovani homeopatie. Kazdy koho to naozaj zaujima, si najprv prestuduje danu tematiku a az potom reaguje na prispevok. Ak Vas to naozaj zaujima a chcete osobne komunikovat, mozete navstivit moje, alebo mojich kolegov, seminare o homeopatii 🙂
@ink nehovor ze Biogaia je na plyny,su to jedine probiotika,ktore mi pomohli. Uzila som ich na radu gastroentrrologa. A mala som fakt zly stav. Takze pre mna super.
@stanulienkat práveže nám Biogaia poradila dr ešte keď malinká mala nejaké 2 týždne, že sú na koliky dobré.
@stanulienkat úprimne sa teším, že ti pomohli. Ale Biogaia obsahuje kmeň Lactobacillus reuteri, a prioritne je účinný práve na plynatosť a odporúča sa práve na obdobie kolík, nakoľko Lactobacillus reuteri je aj súčasťou materského mlieka, a má teda pomáhať výstelke čriev.
@ink je to tak 👍.
@malinajahoda
ahoj 🙂 bola som sa pýtať dnes v lekárni a udobrila mi to aj tá zdravoťáčka, ževraj sú dobré aj tieto:
https://imunita.online/infants-dophilus/
@ink ahoj 😃, tak tie vyzerajú byt veľmi dobré. Ďakujem veľmi pekne ta radu, si zlatá 😘🤗.
@javorinka2 bud ma total znicenu crevnu floru- co je pri antibio bezne, bo nam lekarka povedala ze biogaia je pri uzivani antibio slaba alebo dostal nejaku crevnu virozu. Urcite zmenit probiotika. Z vlastnej skusenosti odporucam enterol- ale to je na vas. Ak budu hnacky pretrvavat a bude to horsie- urcite zajst k lekarke. Drzim palce.