Kočky, neviete mi poradiť? Zo stredy na štvrtok v noci mal malý 40tky horúčky. Okolo 4tej ráno začal hnačkovať (myslela som že reakcia na lieky na zníženie horúčky). Štvrtok sme išli ku doktorke, moč mal celkom čistý, úplne v poriadku, crp zvýšené. Dala mu cedrox atb že má asi angínu a na tú hnačku probiotiká a enterol. Teploty do večera vymizli, dodnes nemá žiadne, akurát že hnačkuje stále, prebaľujem ho aj každé 2 hodiny. Nechce vôbec nič zjesť (ani ryžový vývar, banány atď atď) a medzi nohami sa vysypal, také akoby pľuzgierové mapy. Včera ešte ako tak dodržiaval pitný režim, aj keď nie som celkom spokojná (vypil cez deň cca 1-1,5l vody), dnes ráno exol fľašku čaju a odvtedy sa nenapil. Je pravda, že odkedy vypil tú fľašku, dávam mu rehydratačný roztok po 2-3 lyžičkách cca každých 10 min pre istotu (môže byť že preto už nepije žiadnu vodu lebo mu nechýba?). Mňa teraz zaujíma, že čo to môže byť (mne sa to na tú angínu absolútne nezdá ani nepodobá a ani si nemyslím že by ho bolelo hrdlo alebo iné príznaky) a či s ním mám zájsť na pohotovosť do nemocnice na infúzky, alebo mám ešte počkať, ďalej dávať rehydratačný roztok a pokúšať sa mu dávať jesť ďalej ryžový vývar, mrkvový, čučoriedky, banány, maces atď.... Či môže byť dehydrovaný alebo nie a či nevadí pri hnačkách keď nič nepapá. Neviem ako zistím či je dehydrovaný, keďže ho prebaľujem každé dve hodiny s tou hnačkou a neviem odsledovať v plienke tým pádom moč, keďže stolica je veľmi riedka.
@ushuaia ona pripisovala tie hnačky antipyretikám, liekom na zníženie horúčky- lenže horúčky už dávno nemá a hnačky pretrvávajú dosť intenzívne ďalej. Skúšam všetko, ale nechce ani len jednu lyžičku, začne plakať a odsúva, doslova ma bije po ruke že nechce. Vek je 1,5r, nemá suché pery, bledší je (podľa mňa to je v poriadku zapríčinené tým, že nič nepapá). Unavený sa mi tiež nezdá, tancuje a behá po byte, občas má síce chvíľky keď si odpočinie, ľahne ku rozprávke a sleduje tak pol hodinu, no potom zas vystrája. Čiže myslíš, že s ním treba na pohotovosť, alebo nie?
no tak myslím že atb máte úplne zbytočne, vyzerá to na klasický črevný vírus, možno aj rota. Pokračuj v podávaní rehydratač. roztoku, po lyžičkách alebo v striekačke čierny čaj, len kašovitá strava, najlepšie zmixovať ryžu napr. so zrelým banánom alebo varenou mrkvou, urobiť také redšie ako polievka a po pár lyžičkách. Ak do 3 dní nebude badateľné zlepšenie, šla by som na pohotovosť, ale až vtedy, lebo inak vás zbytočne zavrú na infekčné. Pokiaľ pije v akejkoľvek forme je super, najlepšie často a po maličkých dávkach, doslova po lyžičkách. Pri dodržaní diétneho režimu a dôslednej hydratácii by ste to mali zvládnuť aj doma. Dávať probiotiká, žiadne čerstvé ovocie okrem zrelého banánu-ale na kašu a tá varená mrkva s ryžou je super vec. Plus kúp eneterinu, sú to malé fľaštičky s čučoriedkovým extraktom s probiotikami a ja som dávala aj kúsok kvalitnej 70% horkej čokolády. Držím palce.
ešte som zabudla napísať, že mi sme často mali hnačky aj z atb...jd to častý nežiadúci úžinok, takže možno aj z toho vám môžu pokračovať.Aj napriek tomu, že sme užívali probiotiká.
@tinka9000 ja som mu dnes po tých dvoch dňoch atb svojvoľne vysadila, podľa mňa sú úplne celkom zbytočné, súhlasím, som predsa jeho matka a vidím že angínu nemá, hrdlo ho nebolí a takisto horúčky mal len tú jednu noc, atb som dnes zhodnotila ako za zbytočnosť ktorá mu ešte viac zaťažuje organizmus, nedala som. Dávam probiotiká, enterin, každých 10 min ten rehyd. roztok 2-3 lyžičky, dokonca sa teraz aj čaju napil trošku, spravila som ryžový vývar, do toho som rozmixovala banán. Nechcel to jesť, tak som kúpila zavárané čučoriedky (iné nemali), zamiešala som mu do toho aj tie. Zjedol 2 lyžičky teraz. Kúpila som aj mrkvu, idem ju variť akurát. S tou horkou čokoládou mi nenapadlo, vyskúšam, ďakujem.
hnackovat moze z ant, moja mava po chorobe hnacky a aj ked nema ant. Davam jej do bananu smectu .Jest podla mna velmi nemusi ked je chory ale pit mu davaj stale casto a ked sa skoc k lekarke ohladom tej dehydratacie
@slecnalu Tak ako to dopadlo ? Čo Vám zistili ? Môj malý ma tiež hnačky a teploty mal 39-40. Teraz už len hnačky... Ale nemyslím, že je to rotavírus lebo ten charakteriujú aj vracanie a hlavne rýchly nástup. Môj chlapec nevracal, ani rýchly nástup to nemalo. Skôr to sprv vyzeralo ako chrípka - kašeľ, sople ,teploty.Až po cca 3 dňoch z teploty bola horúčka 40 a riadna sračka 😒 😒 Horúčky už nemá.. asi 2 dni ale hnačkuje stále. Výter výsledky máme mať až pondelok ale dovtedy skapem od nervozity ,čo mu je ☹
@slecnalu mala mu zobrat vzorku stolice na kultivaciu... 😒 ,pokracuj v podavani rehydratacneho roztoku ako doteraz, skus nejake zemiakove pyre ci ryzove, bananove al. jablkove...,aby mal zabazpeceny aspon prisun tekutin...ked bude odmietat jedlo a aj roztok, treba vyhladat lekara...nenasla som vek chlapca...,dehydrataciu zistis suchymi perami+ sliznice, koza bude ,,bleda,, bez farby, dieta bude unavene co vsak moze prejst az do apatie...ale to uz je stadium hodne hospitalizacie... 😒