Ahojte mamičky. Každý rok chodíme s rodinou na pár dní na chatu. Je tam dohromady 10 detí a všetky po troch štyroch dňoch zvracajú a hnačkujú. Bolo to tak už dva roky po sebe. Dá sa tomu nejako predísť? Alebo posilniť tie deti niečím? Neviem či je to prostredím , alebo tým že tie deti pojedia kadečo... Za pár dní cestujeme. V lekárni mi dali nejaké tabletky yomogi ale neviem či ma lekárnička pochopila čo vlastne potrebujem.. máte s tým nejaké skúsenosti? Dá sa na to vôbec nejako pripraviť? Alebo mám skúsiť nejaké probiotiká? Syn o mesiac 4roky, dcéra o tri mesiace 2 roky. Za každú radu budem vďačná.
@mia_von_prag Presne nad tým som sa zamýšľala.. či to nemôže byť presne z týchto veci čo ste napísali.. tá hygiena... Jedlo dlho na teple.. to miešanie jedál .. posnažím sa na to dbať dôkladnejšie.. nie vždy sa to dá lebo behať deťom nonstop za zadkom je nad moje sily :D myslíte že tie yomogi tablety by mohli byť? Alebo radšej nejaké iné probiotiká? Nevyznám sa vôbec v takých veciach 🙄
@misha17ok a to je aká chata? Vaša, či sa tam striedajú turisti? Ak to druhé, dala by som si záležať na dezinfekcii po príchode... nikdy neviete, kto tam bol pred vami a či nebol chorý. A tie probiotika sú urcite dobrý nápad, plus dbať na to, nech si pred jedlom umyju ruky, hoci u tak malych detí je to problém ustrážiť, nakoľko si dávajú casto ruky do úst
@agnes28 striedajú sa tam turisti.. budem mať oči na stopkách aby som si ich nejako ustrážila .. no ešte musím zbehnúť po tie probiotiká .. s tými yomogi akosi nie som stotožnená.. asi by som radšej niečo ako kvapky probiofix a takéto podobné dala .. ešte sa opýtam v lekárni. Ďakujem Vám za odpoveď
@agnes28 no my chodíme každý rok na inú chatu .. pred rokom sme boli na inej ako pred dvoma .. a hnackovali a zvracali všetky deti.. tento rok ideme niekde do čiech .. tak som si chcela deti nejako predchystať čo sa tyka tychto črevných a žalúdočných problémov... len to asi keď jedno chytí nejakú virózu aj tak asi pôjdu zaradom všetky.. no skúsim tie probiotiká a uvidím či to niečo pomôže
S tymi tabletkami skúsenosť nemám. Pri hnačke som davala 3 ročnému smectu a ročnej tasectan kids.
Preventívne by som lieky nedávala, jedine probiotika.
Deti ešte nemajú zodpovednosť za následky, takže je to na vás, aby ste kontrolovali ich jedlo a hygienu. Nedá sa to vždy, ale aspoň vysvetliť, že na wc su bakterie, treba si umyť ruky po kakaní a pred jedlom. Nám sa to raz stalo na návšteve, že dieťa malo hnačku a my tiež. Druhé dieťa to nejedlo, nič mu neboli ako jedinému. Varila to staršia osoba, neviem ake maso kupila, kedy ho schladila, ale v chladničke mala tak 10 stupňov. Bolo to asi na druhý alebo tretí deň. Dodnes si to vyčítam a svojim deťom budem už variť len ja a vždy čerstvé
Ak je to viroza, čo deti prinesu, tak s tým nič neurobíš. Buď chytia alebo nie, ale skontrolovala by som ostatné.
Či dodržiavajú hygienu rúk pred jedlom, po wc, uchovavanie potravin, či je v chladničke menej ako 4 stupne, aby sa jedlo dlho neskladovalo na teple, aby sa varilo čerstvé. Celkovo, aby nemiešali ťažké jedla, špekačky a sladkosti. Sú to ešte deti, dbala by som na nejaký režim v jedení. Plus tie probiotika