Ahojte mamičky, malý mi začal v piatok podvečer zvracať, v noci sa to zlepšilo na druhý deň mu bolo celkom fajn. Odvtedy má občas hnačku, 1-2x do dňa. Cez deň aj cez noc sa sťažuje na bolesti bruška, prijíma veľa tekutín aj papá len v menších množstvách. Ak sa to nezlepší určite pôjdeme k lekárke no zatiaľ by som chcela skúsiť čierne uhlie. V júni bude mať 3 roky, na obale je napísané že je to vhodne pre deti od 3 rokov. Nám dospelým to doma vždy pomôže pri bolestiach brucha alebo pri tráviacich ťažkostiach. Máte s tym niekto skúsenosti čo sa týka deti? Čo by ste odporúčali pre rýchlu úľavu boľavého bruška?
@aneta09 má narušenú črevnú mikroflóru. Podaj mu lieky - na hnačku buď 1tbl čierneho uhlia, alebo 1xsmecta tú môžeš zapracovať do detskej výživy. A na obnovu črevnej mikroflóry mu začni dávať probiotiká podľa jeho veku tekuté kvapky alebo vo forme kapsuly. O pár dní sa mu trávenie upraví a hlavne nech má pár dní diétnu stravu.
@aneta09 my sme asi pred 3 mesiacmi mali takúto hnačku spolu s vracaním. Syn nechcel lieky mi zobrať. Trvalo to 7 dní skoro nič nejedol len také banán, čučoriedky a pod. Jedlo kt. mohol. Našťastie pil vody na litre takže dehydrovaný nebol. Prešlo to a všetko ok 🙂