Hnačka a apatia u 10 mesačného syna. Čo robiť?

vonavakvetinka
17. feb 2011

Syn ma 10 mesiacov, 5 dni ma hnacky, prvy den aj vracal a prve dva dni mal teploty 38,5. Bola som s nim na 3 den u lekarky, vypocula ho a povedala, ze ma priedusky ciste. Na hnacku mame hylak, ale nezabera, ani akakolvek dieta. Mam ist s nim opat k lekarke? Ja uz 5 dni neviem co je to usmev od mojho dietata, cele dni spi, vobec sa nehra, nechce ani lozit.

kvojtanikova
17. feb 2011

ahoj podla mna by si s nim mala ist znovu k lekarke, moze byt dehydrovany a z toho je taky apaticky. Davaj mu vela tekutin, v lekarni maju nejaky rehydratacny roztok KULISEK, to skus, a este mam jednu radu na hnacku, mozno tomu budes verit, mozno nie, u nas to zabera na 100%, kup kompot cucoriedkovy a daj mu zopar zjest, alebo aspon tu stavu z toho vypit. U nas to vzdy zabralo na hnacku aj u dospelych aj u deti. Uskodit mu to rozhodne nemoze. Hylak nam tiez moc nezabera.

briketa
17. feb 2011

Ahoj, ma typicke priznaky virusovej crevnej chripky, akurat sme tym vsetci tiez prechadzali.
Lekarka ti neda lieky, lebo je to virus a lieky by nepomohli.
Najdramatickejsich je prvych 48 hodin. Teplota je dobra vec, lebo telo buduje protilatky, Ak by Ti vyskakovala velmi vysoko, daj vlaznu sprchu a obklady na dlane a chodidla z kasicky tvaroh+ocot. striedat po patnastich minutach.
Davat len lahku stravu, ryzova kasa, banan, a aj dvakrat denne biely jogurt na upravenie hnacky. Cely den po troskach elektrolyticky roztok (dostanes v lekarni) hydratacia je este dolezitejsia ako jedlo.
Nenut ho k pohybu kym nezacne sam. Nech vela spinka. Je vycerpany.
Najlepsie je ritku stale umyvat v umyvadle, nie vlhkymi utierkami a dobre osusit.
Skoro sa uzdravte, drzim palce.

ludka140281
17. feb 2011

isla by som opat k lekarke....urcite odporucam rehydratacny roztok,aby ste neskoncili v nemocnici ☹

katkaromi
17. feb 2011

Okrem diety /na internete najdes kopu rad/ by som mu urcite dala probiotika. Najlepsie su podla mna Infants Dophillus, to mojej malej vzdy zabralo.

mata222
17. feb 2011

tak, my sme tiez prekonali crevnu virozu, zacalo sa to v sobotu..2 dni vracal, teploty nad 38st.a potom 3 dni hnacky..no my sme vacsi a kedze sa nam to spustilo cez vikend, tak liecba u nas zacala na zakl.info na nete..sice sme doma nemali dehydr.pripravok, ale dala som mu tichu miner., caje odmietal a suchare proste dieta a to nas jakubko nema problem s papanim on zje vsetko, tak som bola zufala, ze nechce nic jest, tiez bol apaticky, len sedel alebo lezal ale dnes je uz lepsie, stale si pyta papat..chvalabohu..prajem skore uzdravenie a ozaj hned som nasadila zvysenu davku probiotik biogaiu, ine sme doma nemali a zrejme zabralo..

lauraaaaaa
17. feb 2011

ahojte aj mi sme prekonali crevnu chripku ,tzv,rotavírusovu hnacku mala.39-ky a nejedla len teplu vodu pytala,pravdaze lencajik som dala aj to studenzí aby nepodporil hnacku.doktorka dala taku nahradku stravy nieco ako ten KULISEK a este biopron,no poviem 2 tyzdne bola hnacková a potom sa to stratilo,

lukotka
15. aug 2013

ahojte co robit pri hnacke u 11 mesacneho dietata nezvracia ani neteplotuje len hnackuje vyvar z ryze mu davam aj hylak forte a nic nepomaha co robit